Sfaturi de care trebuie sa tii cont, daca pleci cu copiii in vacanta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sfaturi de care trebuie sa tii cont, daca pleci cu copiii in vacanta


ROMANIA

Calatoriile si vacantele sunt cel mai bun mod prin care le poti crea copiilor amintiri frumoase. Cu o buna planificare, luand cateva masuri de siguranta, alegand destinatiile cu atentie, vacantele alaturi de cei mici sunt o bucurie. Si ca sa fie si mai usor, am adunat cateva dintre cele mai bune sfaturi, pe care merita sa le iei in calcul atunci cand pleci in vacanta sau in calatorii alaturi de copii:

Un itinerar prietenos

Calatoria si vacantele impreuna cu copiii presupun unele compromisuri pentru adulti. Dar, chiar si asa, se poate stabili un itinerar care sa fie placut pentru toata familia. Nu alege locuri exotice si nici foarte indepartate, pentru ca acestea ar presupune drumuri lungi, pe care cei mici le suporta cu greu, indiferent de mijlocul de transport ales. Verifica ce facilitati exista special pentru copii la destinatia sau destinatiile alese si opteaza pentru acele locuri unde cei mici au prioritate.

Tine cont si de eventualitatea unor probleme de adaptare la un loc nou, astfel ca este de preferat o vacanta mai statica, decat una in care sa fii mereu in miscare.

Trusa si asigurarea medicala, esentiale

Daca pleci cu copilul intr-o alta tara, asigurarea medicala completa este obligatorie. In plus, este foarte indicat sa stii exact care este calitatea serviciilor medicale care iti pot fi oferite.

Trusa medicala de calatorie este o necesitate si trebuie bine pusa la punct, eventual cu sfatul unui medic pediatru. Oricum, nu trebuie sa lipseasca un antibiotic cu spectru larg, medicamentele pentru probleme digestive, cele pentru raceala, preparatele speciale in caz de alergii, analgezicele si, evident, un termometru pentru copii. Toate acestea sunt utile in egala masura si copilului si adultilor.

Si, in acest context, un alt amanunt important: verifica alertele de sanatate inainte de a alege o destinatie, indiferent care este asta. Eventual consulta pediatrul, pentru ca iti poate da sfaturi importante.

Tine-l ocupat
Copiii se plictisesc foarte repede. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie tinuti ocupati. Partea cea mai buna este ca sunt repetitivi si sunt captivati de jocurile, povestile si activitatile care le plac. Fereste-te, insa, de dispozitive electronice si nu-l lasa sa stea toata ziua lipit de acestea doar pentru ca asa este cuminte.

Imbraca-l colorat
Vacanta inseamna aglomeratie. Este, deci, mult mai sigur ca cel mic sa fie bine si permanent supravegheat. Un sfat excelent, care merita luat in seama, este acela de a-l imbraca mereu in culori vii, pentru ca il vei putea vedea mai repede in cazul in care se indeparteaza de tine. Tot ca masura de siguranta, invata-l ca, in cazul in care crede ca nu-si mai vede parintii aproape, sa stea pe loc si sa nu fuga haotic ca sa va gaseasca el pe voi.

Este perfect daca cel mic va avea o bratara cu numele lui, eventualele probleme de sanatate majore si telefoanele parintilor. Este o masura de siguranta foarte utila si simpla.

Verifica atent camera unde veti sta
Camera de hotel este noul acasa, asa ca locul trebuie sa fie sigur pentru cel mic. Asa ca verifica prizele, cablurile, stabilitatea unor obiecte pe care le poate trage sau de care se poate impiedica. Nu omite baia si balconul si ia masurile de siguranta care se impun, daca este cazul. Testeaza cat de usor se poate deschide usa camerei si daca cel mic poate face asta. Copiii sunt imprevizibili si este bine sa anticipezi tot ceea ce pot face, inainte sa faca!

Surse sigure de apa si mancare
O vacanta inseamna deseori si bucuria de a incerca mancarea locala. Cu toate acestea, in cazul celor mici, nu este solutia ideala. Mancarea lor nu trebuie sa contina nimic nou, nimic exagerat, nimic exotic. Organismul copiilor functioneaza dupa alte reguli si pot avea reactii neplacute, la fel si in cazul apei. Alege doar apa imbuteliata, nu consuma niciodata apa din izvoare sau surse nesigure.
Masurile de siguranta nu sunt optionale
Nu omite niciodata, sub nici un motiv masurile de siguranta. Centura de siguranta in masina si in avion (copiii trebuie sa poarte in permanenta centura in avion), verificarea usilor masinii inchiriate, vesta de salvare la deplasarea pe apa, indiferent de ambarcatiune, casa de protectie pentru bicicleta si… palaria de soare pe plaja! La toate acestea, adauga orice alta masura de siguranta consideri necesara, in functie de situatie si de varsta copilului.

Fii deschis
O vacanta impreuna trebuie sa fie perfecta pentru toata lumea. Nu face totul ca la carte, nu merge pe ideea ca totul trebuie planificat si totul trebuie sa decurga perfect. Incidentele, nemultumirile, dezamagirile sau surprizele placute alterneaza. Accepta totul cu lejeritate si detasare. Iar in ceea ce-i priveste pe copii, aminteste-ti cum era cand calatoreai cu parintii tai si care erau bucuriile si frustrarile tale. In felul acesta, iti vei intelege mai bine copiii si experienta timpului petrecut impreuna, departe de casa va deveni una memorabila.

O vacanta alaturi de cei mici impune mai multe pregatiri si mai multe griji, dar vine cu incredibil de multe satisfactii si pentru copii si pentru parinti. Aceste cateva sfaturi de siguranta sunt cele care pot face vacanta sa fie perfecta, iar explorarea locurilor noi, o bucurie fara niciun fel de complicatii.

Sursa foto: unsplash.com


110

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Ungaria  |  Austria  |  Cehia  |  Spania  |  Franta  |  Romania  | 
Stiai ca?
Islamul este cea mai raspandita religie din Africa?... Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane)? ...
Dictionar turistic
Jurnal de bord - Registru in care se consemneaza cronologic faptele survenite in timpul calatoriei unei nave.
7 recomandari