Sisteme de supraveghere video: importante atat pentru locuinta ta, cat si pentru afacerea ta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sisteme de supraveghere video: importante atat pentru locuinta ta, cat si pentru afacerea ta


În România, în fiecare zi au loc peste 80 de spargeri de locuințe, iar acest număr crește de la an la an. Dincolo de valoarea bunurilor furate și numărul violențelor în urma intrării prin efracție în locuințe a crescut. Cum puteți să vă protejați atât bunurile cât și pe voi și pe familia voastră? Soluția este una simplă și nu foarte costisitoare: instalarea unui sistem de supraveghere video.

Nici în cazul afacerilor lucrurile nu stau mai bine, în special în cazul magazinelor, fie ele magazine mici, de cartier, sau magazine mai mari, cu produse mai multe și mai scumpe. În cazul acestora, cifrele sunt și mai alarmante, pierderile cauzate de furturi fiind însemnate. Ce iese în evidență și e surprinzător, e faptul că majoritatea furturilor comise în magazine sunt realizate chiar de angajați în foarte multe cazuri. Întrebarea ce se pune e ce rol poate avea o cameră de supraveghere în cazurile prezentate mai sus? Deși nu de puține ori camerelor de supraveghere le-a fost pusă la îndoială utilitatea, adevărul este că ele devin încet – încet, indispensabile. Haideți să vedem împreună doar câteva din aspectele pozitive aduse de un sistem de supraveghere video.

Camerele de supraveghere vă pemit monitorizarea de la distanță. Cum ajută mai exact asta? Să spunem că plecați în vacanță. Cel mai probabil veți ruga un vecin sau un prieten să treacă pe la locuință pentru a se asigura că totul este în ordine. Trecem peste faptul că nivelul de stres este unul ridicat dacă tot vă veți întreba dacă totul e în ordine acasă. Instalarea unei camere de supraveghere video vă poate da un sentiment de liniște. În plus, în acest fel, vă puteți ține sub observație și copiii și astfel să fiți siguri că sunt siguranță acasă.

Camerele de supraveghere previn furtul. De departe, aceasta este cea mai des întâlnită asociere pe care oamenii o fac când vine vorba de sisteme de supraveghere video și pe bună dreptate. Prin prevenirea furtului se previne și potențiale jafuri ce pot rezulta în rănirea unor persoane așa cum se întâmplă în destule cazuri.

Conform unor studii făcute pe mai mulți deținuți ce au fost condamnați pentru spargerea de locuințe, la întrebarea dacă aceștia ar sparge oricum o locuință dotată cu sistem de supraveghere video, peste 70% au spus că nu, preferând să caute ținte mai ușoare, unde riscul de a fi identificați este mult mai redus. Deși statistica se aplică la persoane ce au intrat prin efracție în case, putem deduce că procentul este asemănător și în cazul celor care intenționează să fure din magazine. Dacă aceștia observă camere de supraveghere montate pe pereți și tavan, vor fi mai puțin înclinați să plece din magazin cu produse ce nu au fost plătite.

Camerele de supraveghere pot monitoriza angajații și clienții. În acest fel se pot evita abuzurile din partea unora sau din partea celorlalți. Evident, utilizate acasă, camerele de supraveghere pot monitoriza persoana plătită să aibă grijă de copii. În acest fel vă asigurați că aceștia au parte de toată atenția persoanei respective și că tratamentul pe care îl aplică copiilor este unul foarte bun. În plus, în funcție de sitemul de supraveghere ales, puteți urmări imaginile în timp real, de oriunde vă aflați: de la birou, de la cafenea sau chiar din mașină în timp ce stați la semafor.

Astfel de sisteme de suraveghere video se pot configura manual, acasa, daca persoana care este interesata de un astfel de produs are cunostinte in retealistica sau pot fi cumparate „de-a gata” cum sunt si cele comercializate de cei de la SKUT.ro. Pretul unui astfel de sistem supraveghere video skut.ro porneste de la cateva sute de lei si poate ajunge la cateva mii de lei, in functie de nevoile clientului.

Tot conform celor de la SKUT.ro, avantajele oferite de un astfel de sistem sunt fără îndoială foarte multe și ar trebui luate în considerare, mai ales că și costurile de achiziție au scăzut extrem de mult în ultimii ani, iar calitatea a crescut. Înainte de a face însă o achiziție, informați-vă sau luați legătura cu speciliști ce vă pot ajuta să faceți cea mai bună alegere.


73

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Malta
Luna februariei aduce in Malta saptamana destinata carnavalului care se desfasoara dupa un anumit ti..
Stiai ca?
In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita?... In Bangladesh exista o lege care permite autoritatilor sa aresteze elevii cu varste mai mari de 15 ani care copiaza la examene?...
Dictionar turistic
Destinatie - Punctul terminus al calatoriei.
7 recomandari