Slanic Moldova - O destinatie frumoasa pentru vacanta de iarna

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Slanic Moldova - O destinatie frumoasa pentru vacanta de iarna


Fiecare dintre noi are o listă de dorințe a locurilor pe care ar dori să le viziteze. Pe măsură ce o locație este bifată de pe listă, avem obiceiul de a adăuga alta. Cei care au vizitat Slănic Moldova recomandă această stațiune să fie trecută pe lista de dorințe, deoarece este un loc unde te poți relaxa și bucura de un peisaj de vis.

Turismul de iarnă a început cu adevărat în stațiunile montane, mai ales în cele balneoclimaterice, unde oamenii se pot bucura de peisaj, dar și de tratamentele vindecătoare. O destinație frumoasă de vacanță pe tot parcursul anului este Slănic Moldova, pentru că această stațiune își păstrează farmecul special, creat de peisajul montan, în fiecare anotimp. Mulți turiști vin în această stațiune și în sezonul cald și în sezonul de iarnă, deoarece iubesc muntele, aerul curat, peisajele de basm.

Supranumită "Perla Moldovei", stațiunea Slănic Moldova este cu siguranță o destinație de vacanță frumoasă, unde ai multe lucruri de descoperit. Această stațiune minunată are un farmec deosebit, în primul rând prin simplul fapt că este situată la altitudinea de 530 m, pe versantul estic al Carpaților Răsăriteni, în munții Nemira, partea de sud-vest a județului Brașov.

Pentru a absorbi cu adevărat frumusețea peisajul montan, este o idee bună să vii câteva zile la Slănic Moldova pentru a petrece vacanța de iarnă. Nu este vorba de a sta doar o zi și o noapte, ar fi prea puțin pentru a te relaxa în una din cele mai importante stațiuni balneoclimaterice de importanță națională din România.

În Slănic Moldova trebuie să te bucuri mai mult timp de natură, de masivele muntoase, care sunt împădurite îndeosebi cu un amestec de molid, fag și carpen. Culmile din jurul orașului sunt maiestoase, au înălțimi de 800-1000 m. Poți vedea în partea stângă a văii Slănic cum se înalță spre cer vârful Chescheșul, la nord de Golul Păltinușului. În partea de nord-vest este Valea Doftanei și muntele Șandru Mare, cu înălțimea de 1639 m. Spre nordul stațiunii, în zare, apare muntele Pufu care are înălțimea de 936 m.

Când vine vorba de o destinație de vacanță, ai nevoie de un pachet de informații, despre ceea ce vei face, ce vei vizita, unde te vei caza, unde vei lua masa și multe altele.

Dacă decizi să vii în Slănic Moldova, trebuie să ai timp să admiri priveliștile panoramice incredibile asupra orașului și să faci fotografii frumoase. Există mai multe locații cheie de vizitat în această stațiune, din care amintim pe cele mai interesante:

- Drumeții montane pe Traseul "300 de scări" care este numit și "Traseul 5", marcat cu triunghi roșu și cu panouri de informare; acesta se face cam în 2 ore și include traversarea podețului peste râul Slănic și plimbarea prin pădurea cu serpentine, din apropierea muntelui Dobru, din zona cu izvoare cu ape minerale

- Cascada și Cheile Slănicului cu poteci înguste, unele mai line altele mai abrupte, unde peisajul este senzațional, perfect pentru iubitorii de escapade montane

- Parcul stațiunii care are suprafața de 4,16 ha și este un loc frumos de relaxare

- Cazinoul Slănic Moldova, cunoscut cu denumirea de "Cazinoul Regal", care este și un monument istoric, ce datează din vremea Regelui Carol I

- Panorama Slănic din care poți observa întreaga stațiune

- Biserica catolică care are o arhitectură foarte interesantă, în stil avangardist

- Alea Izvoarelor care este umbrită de copaci bătrâni, un amestec de brazi, molizi și foioase, aerul de munte fiind proaspăt și revigorant

Din stațiune se pot face excursii în locuri superbe, care merită vizitate măcar o dată în viață:

- Monumentul Eroilor de pe Măgura, unde panorama asupra orașului este senzațională

- Mănăstirea Măgura

- Barajul "Poiana Uzului" situat la 50 km de Slănic Moldova

- Casa memorială "George Enescu" de la Tescani, la 45 de km de stațiune

- Mănăstirea "Ștefan cel Mare" la 6 km distanță de Slănic, se face un traseu pe un drum forestier

- Parcul Doftana care se află la 20 km de Slănic Moldova și are suprafața de 24 ha

- Mina Salina "Târgu Ocna".

În Slănic Moldova sunt pensiuni, restaurante și hoteluri. Turiștii se pot plimba prin locuri minunate, orașul fiind plin de cafenele, baruri și restaurante. Majoritatea pensiunilor au propriul vibe, așa că turiștii pot alege ceea ce le place. Un loc deosebit, inspirat, este Vila Moldovia Best din Slănic Moldova unde turiștii au avut parte mereu de un loc foarte frumos de cazare, aceasta fiind o pensiune care corespunde punctelor de atracție cheie din stațiune.

De regulă, cele mai bune pensiuni nu sunt poziționate chiar în centrul orașului, sunt cele care oferă servicii de calitate (au bucătărie completă, centrală proprie, internet wireless gratuit,loc de joaca, tersa cu gratar, parcare proprie), care au în același timp și un preț rezonabil. În perioada sărbătorilor de Pește, Crăciun și Revelion, această pensiune are pachete speciale cu tarife de cazare avantajoase. Pentru a vedea mai multe informatii despre tarife, localizare si galerii foto, acceseaza pagina web: http://www.moldaviabest.ro

Slănic Moldova este diferită de alte stațiuni din România. Aici turiștii pot face drumeții, se pot relaxa, vindeca de boli și afecțiuni, sau se pot bucura de atmosfera deosebită creată de orașul montan. În Slănic Moldova frumusețea este completată de izvoarele de ape minerale bicarbonate, carbonate, ușor sulfuroase, sodice, clorate, hipotonice, hipertonice, cu oligominerale. Turiștii pot bea apă minerală direct de la sursă, sau pot face diferite tratamente și băi de vindecare. Acestea sunt indicate în terapia multor afecțiuni și boli: gastrice, duodenale, cardiovasculare, hepatobiliare, post-traumatice, reumatismale, ale sistemului respirator, etc.
În stațiune, orice turist poate face proceduri medicale, sau o cură cu ape minerale pentru sănătate, cum ar fi:

- Inhalațiile cu ape minerale, hidroterapie

- Aerosoli, kineoterapie, meloterapie

- Gimnastică medicală, psihoterapie

- Băi cu apă minerală încălzită și altele.

Slănic Moldova este un oraș deosebit, care abia așteptă să fie explorat. În fiecare an, agențiile de turism creează pachete de produse și servicii pentru cei care sunt interesați de relaxare și de peisajul minunat al acestei stațiuni. Ele includ servicii de recuperare medicală, de odihnă și recreere, de agrement și petrecerea timpului liber, pentru drumeții montane și trasee minunate pe culmile din apropiere, pentru practicarea sporturilor (de tip mountain biking, plimbări ATV, team-building, paintball).

Vizitează această stațiune pentru că este foarte frumoasă și apoi poți să-ți planifici viitoarea escapadă de vis, în altă regiune din țara noastră!


1470

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Trooping the Colour (Parada organizata de ziua Reginei Marii Britanii)
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii isi serbeaza oficial ziua de nastere pe 11 iunie. Eveniment..
Malta  |  Germania  |  Grecia  |  Spania  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni?... Coreea de Sud este cunoscuta si sub denumirile de "Tara diminetilor linistite" si "Tara rozei matinale"....
Dictionar turistic
Brunch - O combinatie intre mic dejun si pranz, care se serveste intre orele 11.00 - 14.00, in special in zilele de duminica si de Sarbatori.
7 recomandari