Sofia - Istorie antica in cautare de noi povestitori

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sofia - Istorie antica in cautare de noi povestitori


SOFIA

Rascrucea inspiratiilor
Istorie antica in cautare de noi povestitori

Bulgaria este o tara mica aflata la rascrucea dintre Europa si Asia, care pastreaza o istorie milenara si impresioneaza cu patrimoniul sau cultural bogat. Puteti incepe calatoria dumneavoastra incitanta din capitala tarii - Sofia - acolo unde puteti urma pasii sfintilor si domnitorilor mari.

Ca oras mare medieval, Sredets (denumirea veche a Sofiei) a avut un impact semnificativ asupra dezvoltarii economice si politice a Bulgariei. In timpul celui de-al doilea Tarat Bulgar orasul a fost un centru mitropolitan cu numeroase biserici si prezenta spirituala serioasa. In aceasta perioada un numar mare de manastiri au fost fondate in suburbia orasului - unii cercetatori presupun ca numarul acestora ar fi fost de peste 100, altii spun 50. O mare parte dintre ele au fost situate pe pantele muntilor dimprejur - Vitosha, Lozenska, Stara Planina, Plana. Nu reprezentau exceptie si acele situate in sesuri. Aceasta concentrare spontana de lacasuri spirituale, care a supravietuit secole la rand, a fost denumita Sofiyska Mala Sveta Gora (Mica Padure Sfanta din Sofia), asemanatoare cu peninsula Athos din Grecia cu manastirile sale.

O parte din manastirile din Padurea Sfanta din Sofia au reusit sa se pastreze si pana in zile noastre, au rezistat timp de cinci secole la dominatia otomana, jafurile pricinuite de catre talharii - kircalii, dezastrele si cataclismele naturale. Marea majoritate a manastirilor din epoca Primului si celui de-al Doilea Tarat Bulgar au fost situate pe pantele muntilor, care inconjoara campia larga din Sofia.

Construite pentru a sustine spiritul si traditiile bulgare, care au oferit camp de exprimare si au pastrat operele impresionante din arta medievala, in repetate randuri distruse si reconstruite, templele si manastirile din regiunea turistica Sofia - Ihtiman - Svoge sunt inca unele din cele mai remarcabile monumente ale culturii, care atrag cu istoria sa turisti din tara si de peste hotare. Manastirile pastrate, parte din complexul Sofiyska Mala Sveta Gora, situate de-a lungul muntelui Vitosha si muntii dimprejur, sunt popas natural al straduintei pentru contiguitatea apropiata cu spiritualul.


1141

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dos de Mayo (2 Mai)
In fiecare an Madridul comemoreaza revolta care a avut loc pe 2 mai 1808 impotriva fortelor de ocupa..
Franta  |  Irlanda  |  Romania  |  Grecia  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Cel mai activ vulcan in prezent este Kilauea din Hawaii: Kilauea erupe incontinuu din anul 1983, intr-un ritm de circa 5 m cubi/sec de lava. Kilauea semnifica "cel care scuipa" sau "car... Exista forme de viata sub platosa de gheata care acopera Antarctica. Cercetatorii au demonstrat ca sub calota, la o temperatura de 1,9 grade Celsius traieste un adevarat "popor" acvatic. Int...
Dictionar turistic
Turism uval (viticol) - Forma de turism specializata pe vizitarea zonelor viticole, excursii la crame, degustari de vin, etc.
7 recomandari