SOS pentru par: cum sa-ti restabilesti firele arse dupa mare?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

SOS pentru par: cum sa-ti restabilesti firele arse dupa mare?


Vacanța pe malul mării și razele solare au un efect pozitiv asupra stării noastre de spirit, dar oare sunt la fel de benefice și pentru sănătatea părului ?

Nu este un secret faptul că îngrijirea suvitelor ar trebui să fie complexă și regulată. După o săptămână de vacanță cu mult soare, firele devin fragile, uscate și deteriorate. S-ar părea că litoralul și aerul proaspăt ar trebui să aibă doar un efect pozitiv asupra corpului...ei bine, toată această „terapie” poate avea și un efect advers asupra buclelor.

Uleiuri benefice pentru regenerarea părului după litoral
- Uleiul de argan este un produs incredibil de valoros, care consolidează starea generală a părului și reflectă o strălucire naturală. Acest produs pe care îl poți găsi cu încredere pe makeup.ro este, de asemenea, completat cu extract de semințe de in, îmbogățit cu acid alfa-linoleic pentru a conferi buclelor rezistență și elasticitate. Componentul natural saturează părul cu vitaminele A și E, stimulând regenerarea părului de la rădăcini, până la vârfuri. Datorită complexului său puternic nutritiv, uleiul de argan restabilește vitalitatea firelor deteriorate, facilitează pieptănarea și aranjarea buclelor.

- Uleiul de lotus protejează activ împotriva factorilor externi, tiara și uleiul de salvie - hidratează și energizează firele, iar inul și extractul de trandafirul asigură un efect nutritiv. Stratul exterior al părului constă din solzi de keratină bine fixați, care îndeplinesc o funcție de protecție. Apa sărată și soarele în doze mari duc la scăderea rezistenței stratului de keratină, părul devine uscat, fragil și plictisitor, iar uleiurile de brusture, ricin și măsline, hidratează și hrănesc perfect structura firelor de păr!

- Uleiul de cocos, susan, jojoba și avocado asigură un efect profund hidratant.

- Iar cel de migdale, sâmburi de caise și semințe de struguri, regenerează vârfurile despicate și lasă un aspect catifelat.

Îngrijirea părului în timpul vacanței
1. Usucă-ți părul în mod natural, fără utilizarea uscătorului.
2. Folosește uleiuri de păr pe toată durata vacanței. Aplicați-le doar pe șuvițele umede.
3. Utilizează sistematic o mască nutritivă de păr.
4. Niciodată nu-ți pieptăna părul ud.
5. Evită utilizarea aparatelor de styling în timpul vacanței.

Îngrijirea părului după vacanță
- Taie vârfurile despicate
- Efectuează un masaj al scalpului- zilnic și obligatoriu!
- Aplică diverse măști nutritive.

Părul ars după mare: motivul deteriorării?
Melanina pigmentară, care este produsă în mod natural în corpul uman, este responsabilă de culoarea părului, a ochilor și a pielii. Aceasta protejează pielea de efectele agresive ale radiațiilor ultraviolete. Componenta utilă absoarbe și reflectă razele soarelui. În timpul acestui proces, se produce o cantitate mare de pigment, iar pielea capătă un aspect bronzat. Iar în cazul părului, pigmentul este distrus și își pierde din culoare. Pe lângă radiația solară și apa sărată de mare provoacă deshidratarea celulară. Cu cât nuanța părului este mai deschisă, cu atât este mai puțină melanină. Iar acest lucru denotă faptul că părul blond se va decolora mult mai repede, decât părul întunecat.


830

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick's Festival)
Festivalul Sfantului Patrick a fost infiintat de Guvernul Irlandei in Noiembrie 1995. Principalul o..
Stiai ca?
Pizza este unul dintre putinele cuvinte care este inteles in toata lumea? Pizza a fost inventata la Napoli?... Cele mai mari tari din lume - Top 10 tari din lume dupa suprafata 1. Rusia - 17.124.424 km2 2. Canada - 9.984.670 km2 3. S.U.A - 9.826.630 km2 4. China - 9.640.011 km2 5. Brazilia - 8.514.877 k...
Dictionar turistic
Oficiu de turism - Organism oficial sau semioficial national, regional sau local, insarcinat cu reprezentarea si apararea intereselor turistice ale teritorului respectiv. In scopul dezvoltarii activitatii sale, un oficiu poate deschide, in diferite locuri, reprezentante numite "Birouri de turism".
7 recomandari