TurisMALL
powered by

Tari care merita vizitate in 2019


Vara este perioada potrivită pentru a-ţi stabili priorităţile de călătorie. Mici escapade în oraşe europene sau sejururi exotice cu plaje fine şi apă cristalină. Indiferent ce alegi, este bine să ştii care sunt trendurile în materie de vacanţe şi să te documentezi despre avantajele şi dezavantajele unei destinaţii, înainte de a merge în concediu. Şi în acest an, prestigioasa editură de ghiduri de călătorie “Lonely Planet” îţi vine în ajutor cu un top al celor mai bune destinaţii. Colecţia de recomandări “Best in Travel 2019” a fost creată în urma recenziilor a milioane de turişti şi a experţilor trimişi în teritoriu pentru a da note destinaţiilor.

1. Sri-Lanka – este destinaţia exotică plasată în fruntea clasamentului. O țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Destinaţia oferă peste 1000 de km de plaje cu nisip fin, artă culinară de excepţie, servicii de cazare impecabile, safari prin junglă şi monumente înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

2. Germania – una dintre ţările europene cu cea mai dezvoltată industrie a turismului. Germania este exemplul perfect al ţării renăscute din propria cenuşă. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, 20% dintre clădirile din Germania erau distruse. În perioada postbelică, oraşele germane au fost reconstruite după un plan meticulos care respecta întocmai stilul arhitectural al vechilor clădiri bombardate. Acum, majoritatea oraşelor din Germania, îmbină armonios arhitectura seculară cu noile proiecte arhitecturale create prin programe AutoCad 2020.

3. Zimbabwe - este o destinaţie turistică de excepţie, cu peisaje frumoase şi cu o faună bogată. Neatinsă de turismul de masă, Zimbabwe oferă de la liniștea unui paradis până la aventura palpitantă a raftingului şi safari. Cei mai mulţi turişti sunt atraşi în Zimbabwe de cascada Victoria, de pe râul Zambezi.

4. Panama – o altă destinaţie exotică care atrage mii de turişti graţie plajelor cu nisip fin şi alb şi a peisajelor de poveste nealterate de civilizaţie.

5. Kârgâzstan – surprinzător, dar în topul “Lonely Planet” apare şi o ţară ex-sovietică. Capitala ţării, Bişkek, este situată la altitudinea de 800 m pe o latură a munţilor Tian Shan şi oferă o privelişte de vis. Cândva loc de popas pe Drumul Mătăsii, oraşul are numeroase obiective turistice, cum ar fi Casa Albă, Muzeul Naţional de Istorie sau Bazarul Osh.

6. Iordania - O ţară mică din Orientul Mijlociu, cunoscută mai ales pentru oraşul ascuns Petra. Cetatea antică a fost sculptată într-un canion de către nabateeni, un popor de origine semită. Monumentul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1985.

7. Indonezia - Cu 18110 insule, 6000 dintre ele fiind locuite, este cel mai mare arhipelag din lume. Cea mai populară destinaţie din Indonezia este insula Bali, una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din lume, datorită ofertei variate de divertisment, ce include: surfing, scufundări, pescuit, excursii în junglă, turism cultural, yoga, masaj balinez.

8. Belarus – O altă ţară ex-sovietică îşi face loc în topul ţărilor care merită sa fie vizitate în 2019. Deşi nu are ieşire la mare, Belarus le oferă vizitatorilor o gamă largă de obiective turistice: catedrale, biserici, muzee, galerii de artă.

9. Republica Sao Tome şi Principe – Situată în Golful Guineei din Oceanul Atlantic, este cea mai mică ţară din Africa. Aici, turiştii pot practica scufundări şi snorkelling, plimbări la bordul diferitelor ambarcaţiuni sau pot alege plimbări pe plajele superbe.

10. Belize – o altă ţară mică de pe Coasta de Est a Americii Centrale, în Marea Caraibelor. Bariera de corali din Belize, cu ai săi 300 km în lungime, este a doua cea mai mare barieră de corali a lumii, după Marea Barieră de Corali din largul coastei australiene. A fost introdusă recent în patrimoniul UNESCO și este una din principalele atracții turistice a statului Belize, căutată în special pentru scufundări.

Sursa imaginii: https://www.pexels.com/photo/beach-coast-ocean-outdoors-319892/


105

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Germania  |  Belgia  |  Italia  |  Grecia  |  Romania  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Doar femelele tantar inteapa? Sangele oamenilor este un izvor de proteine, iar cu acesta ele isi pot creste puii. ... …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul sim...
Dictionar turistic
Turism verde - Forma naturala de turism, sustinatoare a naturii; protectia mediului in turism.
7 recomandari