Tigarile mentolate, interzise de Uniunea Europeana incepand cu luna iunie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Tigarile mentolate, interzise de Uniunea Europeana incepand cu luna iunie


Asa cum a decis Uniunea Europeană, tigarile mentolate vor fi interzise din 20 iunie 2020. Initial, Directiva trebuia sa intre in vigoare de la data de 20 mai, insa noile reglementari au determinat aceasta schimbare. Interdictia de comercializare se aplica la nivelul tuturor statelor membre, iar acestea nu se vor mai gasi la niciun punct de vanzare, nici la cele tip duty free.

Aceasta decizie a fost luata de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, dupa ce a intrat in vigoare o Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD). Initial, aceasta Directiva a presupus interzicerea tutunului pentru rulat cu diferite arome si a intrat in vigoare incepand cu 2016. A doua etapa este interzicerea tigarilor mentolate, prevedere care se va aplica de la data de 15 iunie 2020.

Ce include interdictia la nivelul Uniunii Europene?
Interdictia este valabila pentru toate statele membre. Asadar, fumatorii care prefera tigarile mentolate nu vor mai putea sa le achizitioneze de la niciun magazin, nici de la punctele de vanzare duty free. Interdictia de comercializare se aplica pentru tigarile mentolate sau cu capsule cu mentol.

Cu alte cuvinte, tigarile mentolate nu se vor mai gasi pe pietele UE incepand cu luna viitoare.

Initiativa Uniunii Europene ar putea avea legatura cu descurajarea fumatului sau incurajarea renuntarii la fumat. De asemenea, in cazul minorilor, tigarile mentolate reprezinta o varianta la care pot apela mai usor. Interzicerea tigarilor mentolate poate descuraja obiceiul de a fuma.

Ce alternative raman valabile?
Este important de mentionat ca interdictia nu se aplica pentru dispozitivele cu tutun incalzit, precum IQOS sau Glo, si nici pentru tigarile electronice. Acestea vor putea folosi in continuare aroma de mentol in componenta lor.

Asadar, alternativele mai sus mentionate raman in continuare valabile pentru fumatorii care prefera aroma de mentol, chiar daca tigarile clasice cu mentol vor fi interzise de anul acesta.


Sursa foto: Shutterstock


104

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Romania  |  Italia  |  Germania  |  Spania  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
In fiecare zi, in Fantana Trevi se arunca aproximativ 3.000 euro? Acestia sunt colectati seara si donati unei organizatii caritabile?... Bobul de strugure este o mica bomba daca il pui in cuptorul cu microunde? ...
Dictionar turistic
Hamam - Baie turceasca cu abur uscat. Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari