Tigarile mentolate, interzise de Uniunea Europeana incepand cu luna iunie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Tigarile mentolate, interzise de Uniunea Europeana incepand cu luna iunie


Asa cum a decis Uniunea Europeană, tigarile mentolate vor fi interzise din 20 iunie 2020. Initial, Directiva trebuia sa intre in vigoare de la data de 20 mai, insa noile reglementari au determinat aceasta schimbare. Interdictia de comercializare se aplica la nivelul tuturor statelor membre, iar acestea nu se vor mai gasi la niciun punct de vanzare, nici la cele tip duty free.

Aceasta decizie a fost luata de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, dupa ce a intrat in vigoare o Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD). Initial, aceasta Directiva a presupus interzicerea tutunului pentru rulat cu diferite arome si a intrat in vigoare incepand cu 2016. A doua etapa este interzicerea tigarilor mentolate, prevedere care se va aplica de la data de 15 iunie 2020.

Ce include interdictia la nivelul Uniunii Europene?
Interdictia este valabila pentru toate statele membre. Asadar, fumatorii care prefera tigarile mentolate nu vor mai putea sa le achizitioneze de la niciun magazin, nici de la punctele de vanzare duty free. Interdictia de comercializare se aplica pentru tigarile mentolate sau cu capsule cu mentol.

Cu alte cuvinte, tigarile mentolate nu se vor mai gasi pe pietele UE incepand cu luna viitoare.

Initiativa Uniunii Europene ar putea avea legatura cu descurajarea fumatului sau incurajarea renuntarii la fumat. De asemenea, in cazul minorilor, tigarile mentolate reprezinta o varianta la care pot apela mai usor. Interzicerea tigarilor mentolate poate descuraja obiceiul de a fuma.

Ce alternative raman valabile?
Este important de mentionat ca interdictia nu se aplica pentru dispozitivele cu tutun incalzit, precum IQOS sau Glo, si nici pentru tigarile electronice. Acestea vor putea folosi in continuare aroma de mentol in componenta lor.

Asadar, alternativele mai sus mentionate raman in continuare valabile pentru fumatorii care prefera aroma de mentol, chiar daca tigarile clasice cu mentol vor fi interzise de anul acesta.


Sursa foto: Shutterstock


480

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Germania  |  Franta  |  Austria  |  Malta  |  Cehia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Leonardo, geniul care nu a terminat niciuna dintre lucrarile sale Cel mai multilateral geniu al Renasterii italiene a fost Leonardo da Vinci. El a reprezentat o adevarata intruchipare a conceptul... Orasul Giza din Egipt este cel mai vechi oras din lume?...
Dictionar turistic
Weekend - Week-end - Timpul liber de la sfarsitul saptamanii, ce poate fi petrecut practicand turismul (turism de sfarsit de saptamana), de regula, in destinatii turistice relativ apropiate de zona de resedinta.
7 recomandari