Tips and triks pentru o escapada in mijlocul naturii

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Tips and triks pentru o escapada in mijlocul naturii


Traim intr-o lume in care competitivitatea primeaza in orice situatie, in care totul este pus pe repede inainte si uitam de lucrurile esentiale si anume sanatatea noastra fizica si mentala. Ar trebui sa invatam sa punem pe pauza acest program alert si sa ne gasim fiecare oaza noastra de liniste in care sa ne detasam de toate problemele cotidiene. Weekend-ul este de departe cel mai asteptat moment al saptamanii si asta pentru ca vine cu un vibe bun, cu intalniri cu prietenii si city break-uri. Exista mai multe tipuri de oameni, cei care asteapta weekend-ul sa se petreaca in cluburi si sa mearga cu prietenii la petreceri si cei care vor sa plece cat mai departe de oras. Acest articol este pentru cei care incearca ceva nou sau care pur si simplu si-au gasit oaza lor de liniste.

Verificarea masinii

In secolul 21, masina este considerata o necesitate atunci cand doresti sa ajungi in locuri minunate insa suntem foarte comozi. Daca este despre munte, cu siguranta vorbim de o masina de teren. Cu siguranta stiti deja ca inainte de orice deplasare cu masina pentru un drum putin mai lung , este nevoie de o verificare a masinii, in special suspensiile masinii de teren, pentru a nu ne brusca pe traseu, daca acesta este dificil. Masina trebuie sa fie echipata fara doar si poate cu toate cele nencesare pentru un traseu de munte.

Accesoriile de camping

Bineinteles nu putem pleca in nici o calatorie cu cortul fara accesoriile de camping, doar daca dorim sa dormim sub cerul liber. Trebuie sa ne pregatim in prealabil cu toate cele necesare unei astfel de deplasari. Vom incepe bineinteles cu elementele de baza si anume cortul, sacul de dormit si salteaua de izopren. Daca mergem cu masina pana la destinatie, va fi foarte usor cu caratul lucrurilor ceea ce inseamna ca putem sa luam mai multe bagaje cu noi. In acest sens putem sa aducem destule lucruri care sa ne usureze sau sa ne faca sederea mai placuta. De exemplu o lada frigorifica auto in care sa pastram mancarea perisabila sau niste scaune pliante cu masa, o lanterna suspendata pentru a avea lumina si in miezul noptii sau de ce nu chiar si un dus portabil pe care sa il agatam in copac. Bineinteles daca urcam muntele doar cu rucsacul in spate, ar fi imposibil sa aducem atatea accesorii de camping. In acest caz, avem nevoie doar de strictul necesar.

Verificarea traseului si a temperaturilor

Pentru a nu avea surprize de nici o natura este esential sa verificam in prealabil temperaturile si traseul pe care urmeaza sa mergem astfel incat sa nu pierdem timp pe drum sau mai rau sa ne ratacim. In cazul in care nu exista semnal in zona montana in care dorim sa mergem, recomandat ar fi sa urmarim traseul pe o harta fizica. Vremea poate fi inselatoare tocmai de aceea verificarea vremii inaintea plecarii este intotdeauna bineventa. Pentru orice eventualitate putem sa luam cu noi o pelerina de ploaie pe care sa o agatam de rucsac.


1096

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Italia  |  Romania  |  Austria  |  Spania  |  Cehia  |  Franta  | 
Stiai ca?
Irlanda este singura tara europeana in care nu exista serpi?... Statiunea Stana de Vale este considerata si "polul ploii din România", aici inregistrandu-se cele mai mari valori ale precipitatiilor (intre 1.000 - 1.400 mm/an). La polul opus, cu cele ...
Dictionar turistic
Delta - Forma de relief rezultata din depunerea de mal si de nisip la varsarea unei ape curgatoare intr-un lac, mare sau ocean, pe un teren de panta lina, in conditiile lipsei mareelor si a actiunii curentilor litorali.
7 recomandari