Top 10 atractii turistice in Azerbaijan

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Azerbaijan


AZERBAIJAN

1. Orasul Vechi din BakuUnul dintre cele mai populare locuri istorice situate in capitala Azerbaijanului este cartierul cunoscut sub numele de Orasul Vechi din Baku, situat pe malul Marii Caspice. Este bine separat de restul orasului, cu fortificatii vechi, dintre care cel mai important este Turnul Maiden. Aspectul general al orasului este tipic oriental, cu multe stradute curbate si inguste, de multe ori practicabile doar pentru pietoni. Casele au acoperisuri tipice, plate sau bombate si ferestre mici, care sunt in contrast cu cladirile din secolul al 19-lea, concepute de rusi in stil european. Fara indoiala, unul dintre obiectivele de mare interes turistic este Palatul Shirvanshah care este considerat o minune a arhitecturii.

2. Turnul Maiden, BakuTurnul Maiden este cel mai deosebit obiectiv turistic din Baku. Locuitorii Azerbaijanului sunt foarte mandri de acest monument, care este invaluit in mister, istoricii nefiind in masura sa vorbeasca despre originea si semnificatia acestuia. Turnul Maiden este un turn bastion rotund, situat de-a lungul coastei vechi din Baku. Se considera faptul ca in trecut turnul a facut parte din zidul cetatii care inconjura orasul vechi. Fundatiile turnului dateaza din secolele XVI - XVII, in timp ce cea mai mare parte a cladirii se presupune ca a fost finalizata pana in secolul al XII-lea. Turnul are o forma cu adevarat unica - se compune dintr-un cilindru, conectat la un perete care are forma trapezoidala. Privelistea din varful turnului este uimitoare. Fara nici o indoiala, acesta este unul dintre cele mai impresionante locuri din Baku.

3. Vulcanii NoroiosiCe anume este interesant la vulcanii noroiosi de langa Qobustan, situati la sud-vest de Baku? In primul rand, in parcul national Qobustan se afla cea mai mare concentrare de vulcani noroiosi din lume, aproximativ 300. In al doilea rand, vulcanii noroiosi din Azerbaijan sunt alimentati de un rezervor subteran imens, iar spre deosebire de multi alti populari vulcani de acest tip, acestia nu se usuca. In plus, aici se afla cei mai mari vulcani noroiosi, unele conuri putand ajunge la o inaltime de 200 de metri. Vulcanii arunca nu numai noroi, ci si diferite gaze, in principal metan, dioxid de carbon, de azot. Combinatia de gaze este uneori exploziva, iar in mod regulat de la sol pot erupe flacari. Pe teritoriul rezervatiei se afla nu numai vulcani noroiosi, dar si peste 6.000 de picturi rupestre facute de oamenii primitivi. Acestea prezinta animale, oameni, lupte, razboinici cu sulite, stele si planete.

4. Palatul ShirvanshahsUn alt obiectiv turistic impresionant din centrul vechi al orasului Baku este Palatul Shirvanshahs. Constructia cladirii principale a fost inceputa in anul 1411 si exista unele controverse cu privire la scopul ei, totusi este cunoscut faptul ca cea de-a doua cladire din piatra a fost folosita drept palat. Cele mai noi descoperiri ale complexului sunt baile, construite cu aproximativ un secol dupa principalele componente ale complexului si sunt dovada unei inginerii foarte bune. Acestea sunt pe jumatate sapate in pamant pentru a asigura racoare vara si caldura iarna. Palatul are 26 de camere distincte pentru diferite tipuri de persoane si evenimente, observandu-se lipsa ferestrelor, pentru a nu ispiti ochii trecatorilor.

5. Desenele de pe stanca - GobustanGobustan este un deal care se afla in sud-estul crestei Caucaziene. Gobustan este un muzeu in aer liber renumit pentru desenele sale rupestre din perioada neolitica. Acest muzeu unic gazduieste circa 4.000 de inscriptii care dateaza din urma cu 12000 ani. Desenele bine conservate infatiseaza populatii antice care calatoresc pe nave de stuf, barbati care vaneaza antilope si tauri salbatici, femei care danseaza, cu alte cuvinte se ilustreaza viata si obiceiurile oamenilor din acea vreme. Rezervatia are o vedere minunata la Marea Caspica.

6. Piata Fantanii, BakuInima zonei comerciale din Baku este Piata Fantanii, care contine un numar mare de magazine, restaurante si hoteluri. Aceasta piata este cel mai des folosita ca un loc pentru relaxare a trecatorilor obositi de la cumparaturi sau de intalnire a oamenilor dupa programul de lucru.

7. Casa Guvernului, BakuAceasta cladire magnifica gazduieste diverse ministere de stat din Azerbaijan si a fost conceputa pentru a gazdui mai mult de 5500 de oameni. In 1934, autoritatile sovietice au decis sa construiasca Palatul Sovietic din Baku (mai tarziu redenumit Casa Guvernului). Constructia Casei Guvernului a fost inceputa in 1936 si finalizata in anul1952. Dupa restabilirea independentei Azerbaijanului in 1991, cladirea a inceput sa gazduiasca sediile multor companii si organizatii. Fiind situata in inima Baku, Casa Guvernului este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Azerbaijan.

8. Orasul LankaranLankaran este un oras faimos, situat pe coasta Marii Caspice, aproape de granita de sud cu Iran. Regiunea este populara pentru plajele sale aurii, izvoare minerale si parcuri superbe care sunt populate de diverse exemple de flora si fauna. Istoria Lankaran este destul de recenta, datand din secolul al XVI-lea. In plus, aceasta zona este importanta si din punct de vedere agricol, datorita fertilitatii sale si climei excelente, in satele din imprejurimi fiind dezvoltate mestesuguri traditionale, cum ar fi tesutul covoarelor si confectionarea bijuteriilor.

9. Muntii CaucazMuntii Caucaz sunt situati intre Marea Neagra si Marea Caspica. Acestia sunt compusi din doua domenii diferite: Caucazul mare in nord si Caucazul mic in sud. Cea mai mare altitudine a muntiilor se afla in varful Elbrus, care masoara 5642 de metri. Partea de vest a Caucazului este un loc unic, care gazduieste o gama larga de ecosisteme si specii. Aceasta zona de munte este recunoscuta ca singura din Europa care detine suprafete intinse de paduri montane neperturbate de prezenta umana.

10. Muzeul AteshgahIn istoria sa timpurie Azerbaijan a fost numita "tara focului sacru". Exista o multime de temple diferite in Azerbaijan, dar cel mai popular si bine conservat este Templul Ateshgah. Acesta a fost construit deasupra unei surse de gaze naturale, care a alimentat o aerisire ce a asigurat arderea constanta a focului cel vesnic. Templul reprezinta relatiile existente dintre India si Azerbaijan si de aceea prezinta un amestec de stiluri diferite, reprezentand doua culturi. In prezent templul gazduieste un muzeu, care merita vizitat.

Sursa


11691

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de focuri de artificii din Malta
Festivalul international de focuri de arificii din Malta este un eveniment anual organizat de catre ..
Grecia  |  Spania  |  Cehia  |  Belgia  |  Franta  |  Malta  | 
Stiai ca?
Legenda zeului Osiris, care invie dupa moarte, este asemanatoare cu cea a lui Iisus Hristos? Osiris a trait cu 5.000 de ani inaintea lui Iisus.... Bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor?...
Dictionar turistic
Inregistrarea plecarii - Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client.
7 recomandari