TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Paris


PARIS

Fiind capitala Frantei, Paris este un oras important de mai mult de 2000 de ani. Adesea numit "orasul iubirii" sau "orasul luminilor", Paris este astazi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, moda, divertisment, arta si cultura din lume. O simpla mentionare a Parisului ne duce cu gandul la cele mai importante obiective, muzee si catedrale. Iata un top cu 10 atractii turistice din Paris:

10. Piata ConcordeLa capatul estic al Bulevardului Champs - Elysees se afla Piata Concorde, cea mai mare piata din Paris, care ofera privelisti frumoase in orice directie. Aici Regele Francez Louis XVI, Maria Antoinette si multi altii au fost decapitati prin ghilotinare in timpul Revolutiei Franceze. Obeliscul egiptean vechi de 3200 de ani situat in Piata Concorde a fost adus de la Templul Luxor in secolul XIX.

9. Sainte - ChapelleSfanta Capela este considerata una dintre cele mai mari realizari ale arhitecturii gotice. Constructia sa a fost comandata de Regele Ludovic IX al Frantei pentru a gazdui colectia sa de relicve, printre care si coroana de spini a lui Iisus Hristos, una dintre cele mai importante din crestinatatea medievala. Desi a fost deteriorata in timpul Revolutiei Franceze si restaurata in secolul XIX, Sfanta Capela pastreaza una dintre cele mai extinse colectii de vitralii din secolul XIII din lume.

8. Centrul PompidouProiectat in stilul arhitecturii high-tech, Centrul Pompidou este o instituite culturala in zona Beauborg a arondismentului 4. Aceasta gazduieste o vasta biblioteca publica, Muzeul National de Arta Moderna care este cel mai mare muzeu de arta moderna din lume, o librarie, un cinematograf si o terasa panoramica. Biblioteca ocupa primele trei etaje ale cladirii, in timp ce colectia permanenta a muzeului este situata la etajele 4 si 5. Primul si ultimul etaj sunt folosite pentru expozitii mari. Numele centrului vine de la Georges Pompidou, presedintele Frantei din 1969 - 1974, care a dorit construirea cladirii.

7. Muzeul d'OrsayUn loc de neratat pentru iubitorii de arta, Muzeul d'Orsay este cunoscut pentru colectia impresionanta de picturi. Situat intr-o fosta statie de cale ferata, acest muzeu mare adaposteste mii de lucrari si obiecte de arta, acoperind perioada de la mijlocul anilor 1800 pana la inceputul anilor 1900. Vizitorii se pot plimba prin camere pentru a admira lucrari de arta uimitoare ale unor artisti celebri precum: Monet, Van Gogh, Cezane, Degas, Pissarro, Renoir si Jean - Francois Millet.

6. Gradinile LuxembourgGradinile Luxembourg reprezinta al doilea parc ca marime din Paris. Vizitatorii pot merge la picnic sau se pot plimba printre aleile frumoase, gradinile cu flori multicolore, statui si fantani. Pentru distractie si sport exista piste de alergat, terenuri de tenis si echipamente pentru fitness. Copiii au la dispozitie un loc de joaca mare si, de asemenea, se pot plimba pe ponei si cu barca sau privi un show cu papusi.

5. Sacre-CoeurUnul dintre cele mai importante obiective din Paris este basilica cu ale sale cupole albe Sacre Coeur. Situata in cel mai inalt punct al orasului, pe dealul Montmartre, aceasta basilica uimitoare atrage multi turisti in fiecare an datorita arhitecturii deosebite si a interiorului superb. Un tur al acesteia va va dezvalui vitralii frumoase, mozaicuri de aur si unul dintre cele mai mari ceasuri din lume.

4. Catedrala Notre-Dame de ParisNici o excursie la Paris nu ar fi completa fara o vizita la faimoasa Catedrala Notre-Dame. Avand o inaltime de 120 m si doua turnuri inalte, aceasta biserica este un exemplu suprem de arhitectura gotica franceza. Un tur al acestei capodopere din secolul XIII le permite vizitatorilor sa admire uimitoarele ferestre, sculpturi gotice si o colectie de relicve.

3. Arcul de TriumfUnul dintre cele mai populare obiective turistice din Paris, Arcul de Triumf, a fost construit in anul 1806 pentru a comemora luptele triumfatoare ale lui Napoleon Bonaparte. Are o inaltime de 50 m si o latime de 45 m. Pe acesta sunt realizate in relief scene care descriu batalii victorioase si gravate numele celor care au murit luptand pentru imparat. Sub arc se afla Mormantul Ostasului Necunoscut din Primul Razboi Mondial.

2. LuvruAflandu-se in topul celor mai vizitate muzee din lume, Muzeul Luvru este situat in Palatul Luvru, intrarea fiind cunoscuta ca reprezentand o piramida din sticla. Gazduind o colectie de peste 1 milion de piese, in Luvru se afla unele dintre cele mai faimoase opere de arta din lume: Leonardo da Vinci - "Mona Lisa", Michelangelo - "Dying Slave" si statuia greaca "Venus din Milo". Printre celelalte exponate interesante se afla apartamentele extravagante ale lui Napoleon III, Codul lui Hammurabi, antichitati egiptene, picturi ale unor maestri precum Rembrandt si Rubens.

1. Turnul EiffelVizitarea simbolului Parisului se afla de obicei pe locul I pentru majoritatea turistilor. Cu o inaltime mai mare de 300 m, situata in parcul Champ de Mars, aceasta structura de fier a fost construita pentru Expozitia Mondiala din 1889. Turnul Eiffel este una dintre cele mai fotografiate atractii turistice din lume atat ziua cat si noaptea. Vizitatorii pot urca cu liftul pentru a admira privelisti superbe asupra orasului sau lua masa in cele doua restaurante situate in turn.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea.


35850

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Romania  |  Belgia  |  Germania  |  Franta  |  Malta  |  Austria  | 
Stiai ca?
Cea mai sudica capitala din lume este Wellington, capitala Noii Zeelande. Wellington reprezinta cea de-a doua zona urbana a tarii, dupa Auckland (care detine 1.241.600 locuitori). Wellington e... Brunei si-a castigat independenta fata de Imperiul Britanic abia in anul 1984. Sultanul din Brunei detine un palat somptuos cu 1788 camere, dintre care 257 bai, o sala de gala cu o capacitate de 5000 ...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari