TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Roma


ROMA

Roma este un oras plin de istorie, cultura si o multime de obiective turistice de vizitat. Atrage foarte multi turisti an de an datorita frumusetii si unicitatii sale. Iata 10 atractii pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Roma:

1. Colosseum-ulColosseum-ul este una dintre cele mai faimoase cladiri vechi din lume. Acesta este situat chiar in inima Romei si sta maiestuos ca un simbol al gloriei si al Romei Imperiale. Aceasta arena uriasa a fost construita in urma cu aproape 2000 de ani si a fost folosita pentru diferite scopuri - ca un amfiteatru mare, cu peste 60.000 de locuri sau ca o arena pentru lupte cu gladiatori precum si pentru alte evenimente impresionante. In zilele noastre, va puteti cufunda complet in aceasta epoca trecuta, vizitand sistemul bine conservat de canale subterane si pesteri. Peretii masivi cu arcade numeroase sunt, de asemenea, o priveliste celebra, care prezinta viziunea fantastica arhitecturala a Romei Imperiale. Colosseum-ul este una dintre cele mai interesante atractii pe care le puteti vizita in timpul excursiei la Roma.

2. Forumul RomanForumul Roman este un alt punct istoric important si simbolic pe care-l puteti vizita in timpul unei calatorii in centrul Romei. Exista o zona mare, acoperita cu ruine din viata sociala si economica a Romei imperiale. Din fericire, cele mai multe dintre aceste vestigii au fost bine conservate in cursul secolelor si puteti simti inca spiritul vietii publice din Roma antica. Cele mai multe dintre ruine, includ coloane, arcade si pereti ale templelor maiestuoase din epoca apusa. Unele dintre cladirile cele mai distinctive in cadrul Forumului Roman sunt Arcul lui Septimius Severus (203 d.Hr.), Arcul lui Titus (81 d.Hr.), Rostra (400 d. Hr.), Templul lui Antoniu si Faustina (141 d.Hr.), precum si alte bazilici, temple si cladiri.

3. Fantana TreviPiata Trevi si fantana sa uriasa - Fontana di Trevi, reprezinta o alta atractie majora a Romei, deoarece aceasta fantana frumoasa si mare, este printre cele mai populare din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai romantice locuri din lume, deoarece mitul prin care va trebui sa aruncati o moneda in fantana ar putea fi usor transformat intr-un ritual romantic. Luminile pe timp de noapte, formele si interpretarile fantanii emit o abundenta de sentimente romantice si emotii, in timp ce ornamentele baroce sunt cu adevarat impresionante. In general, asigurati-va ca aveti timp pentru a va bucura de cateva minute de nepretuit sau chiar o ora intreaga, chiar langa aceasta capodopera de 26 de metri inaltime.

4. PanteonulPanteonul este, fara indoiala, cel mai faimos templu roman. Acesta este situat la numai un pas de Forumul Roman si faimos pentru porticurile sale uriase, care duc la o constructie circulara. De fapt, porticul este obiectul principal pe care oamenii si-l amintesc cand se gandesc la Panteon. Si acest lucru nu este intamplator, pentru ca intrarea are 16 coloane masive corintice realizate din granit, care ofera un sentiment de maretie si superioritate. Mai mult decat atat, ele sunt dominate de o parte triunghiulara mare (fronton), cu o semnatura distinctiva chiar deasupra coloanelor. Construit in anul 126, acest templu minunat a fost dedicat tuturor zeilor din Roma si, in prezent, va puteti cufunda într-adevar in acea atmosfera mistica si magica.

5. Piata SpanieiDaca aveti de gand sa faceti sute sau chiar mii de poze in calatoria dvs. in Roma, Piazza di Spagna este un loc pe care nu trebuie sa-l ratati. Acesta este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Roma, care va va ispiti sa faceti fotografie dupa fotografie, deoarece ofera nenumarate cadre superbe. Combinatia dintre fantana, Treptele Spaniole, un obelisc si o biserica este o priveliste fabuloasa pe care o veti admira si, in plus - se schimba cu fiecare ora ce trece. De exemplu, dimineata devreme va puteti bucura de jocul de umbre al cladirilor din apropiere, in timp ce la apusul soarelui veti fi incantati de amestecul unic de culori si emotii. O escapada romantica sau doar un loc pentru inspiratie, Piata Spaniei este cu siguranta una dintre cele mai importante atractii din Roma.

6. Circul MaximusCircus Maximus este un alt punct de reper istoric, situat in imediata apropiere a Coloseumului. Constructia Circus Maximus provine din secolul al 6-lea i.Hr., cand cursele de cai au fost principala atractie in Roma antica. 600 de metri din arena au fost folositi pentru luptele dintre gladiatori si cursele de cai, in trecut, in timp ce evenimentele spectaculoase au fost observate de pe 3 constructii de piatra mai inalte. Centrul arenei ofera o experienta de neuitat.

7. VaticanVacanta in Roma nu poate fi finalizata fara vizitarea Cetatii Vaticanului sau cel putin cateva poze din Piata unica Sf. Petru. Acesta este un punct de reper iconic, situat pe Dealul Vaticanului in imediata apropiere a malului de vest al raului Tibru. Vaticanul este, de asemenea, cunoscut sub numele de cel mai mic stat din lume (0,44 km2), si este cel mai faimos pentru cladirile sale istorice si monumentele sale - Basilica Sf. Petru (cea mai mare biserica din lume), de coloanele impresionante, care inconjoara piata, precum si obeliscul imens inconjurat de doua fantani simetrice. De fapt, s-ar putea sa aveti nevoie de mult mai mult de o zi pentru a vizita toate locurile interesante din Vatican, dar cu siguranta, merita.

8. Gradinile BorgheseO excursie de relaxare este intotdeauna o alegere foarte buna pentru a petrece dupa-amiaza, dupa o calatorie lunga in istoria Imperiului Roman. Gradinile Borghese reprezinta al doilea cel mai mare parc din Roma, unde puteti gasi o multime de colturi verzi pitoresti, gradini superbe, alei linistite, cladiri istorice si culturale, muzee si atractii nenumarate in aer liber. Acest parc imens, este un loc perfect pentru inspiratie si captare, in timp ce mediul verde asigura atmosfera perfecta, departe de zgomotul si presiunea din centrul orasului.

9. Piata NavonaPiazza Navona este situata in centrul orasului Roma si este o alta piata celebra, pe care nu trebuie s-o ratati in timpul unei calatorii in acest oras fabulos. Piata este, de asemenea, plina de simbolism si simetrie, si dispune de un obelisc inalt situat chiar in centrul ei. Numeroase cafenele si banci ofera o ambianta unica pentru o ceasca de ceai sau cafea, sau un moment romantic special. Ce ziceti de atmosfera din timpul noptii? Aceasta trebuie sa fie vazuta si simtita.

10. Castelul Sant’AngeloCastelul Sant'Angelo are un fundal istoric minunat, care incepe aproape de anul 140. Cladirea uriasa, rotunjita este mult mai probabil o cetate, inconjurata de ziduri masive de aparare, cu patru turnuri dispuse in fiecare colt. In prezent, Castelul Sant'Angelo este un muzeu national. Cel mai bun mod de a afla mai multe despre istoria bogata a cetatii este in timpul unui tur al interiorului sau spectaculos. Acolo, puteti gasi o mare varietate de fresce, statui si alte decoratiuni, in timp ce etajele inferioare sunt ocupate de inchisorile vechi. La apus de soare, toate nuantele si formele castelului si ale podului sau magic se reflecta pe suprafata calma a raului.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


31592

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Grecia  |  Belgia  |  Germania  |  Malta  |  Franta  |  Romania  | 
Stiai ca?
Suprafata continentelor este: 1. Asia (44 570 000 km2) sau 30,0% din uscat. 2. Africa (30 065 000 km2) sau 20,05% din uscat. 3. America de Nord (24 474 000 km2) sau 16,5% din uscat. 4. America d... In statul american Kansas este ilegal sa prinzi un peste cu mainile goale?...
Dictionar turistic
Clasa turist - Tourist class - Serviciu in transporturile maritime si aeriene care asigura pasagerilor prestatiile esentiale facandu-i sa beneficieze de un tarif redus in schimbul cresterii prin amenajari speciale a capacitatii de transport.
7 recomandari