Top 10 obiective turistice in Bratislava

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 obiective turistice in Bratislava


BRATISLAVA

Bratislava, capitala Slovaciei, dispune de o locatie unica avand ca vecini pe Ungaria in sud si pe Austria in vest, Viena aflandu-se la doar o ora de mers cu masina. Aceste orase sunt cele mai apropiate capitale din lume. Bratislava este un oras cosmopolit si cel mai bun punct de plecare in explorarea Europei. Sa descoperim impreuna atractiile culturale si istorice pe care acest oras le are de oferit:

10. Podul Novy MostLa 95 m deasupra pamantului se inalta Podul Nou (Novy Most), al carui turn ofera cea mai frumoasa priveliste a orasului. O alta panorama deosebita asupra Bratislavei se poate admira din Turnul Televiziunii, situat aproape de centru. Podul trece peste Dunare si este cel mai lung pod suspendat avand un pilon si un cablu. Pentru o panorama unica asupra orasului trebuie sa mergeti la restaurantul OZN - o atractie speciala in forma de farfurie zburatoare, situat pe stalpul podului. Puteti lua pranzul sau cina aici sau puteti achita o taxa pentru a admira orasul de la inaltime.

9. Piata VecheSituata in inima orasului Bratislava, Old Town Square este cea mai cunoscuta piata din oras. Mai mult decat atat, aici se afla un important obiectiv turistic - fantana Roland. Constructia fantanii a fost comandata de Maximilian al II-lea, regele Ungariei Regale, in anul 1572 cu scopul de a furniza apa pentru populatie. Acum vizitatorii pot admira statuia lui in partea de sus a fantanii.

8. Vechea PrimarieAmplasata in Old Town Square, Vechea Primarie este un complex de cladiri din secolul XIV, fiind cea mai veche primarie din Slovacia. Daca urcati pe scarile turnului, veti avea o priveliste asupra pietei si a curtii interioare. Cel mai frumos muzeu slovac face parte din cladire si il puteti vizita daca doriti sa aflati mai multe despre istoria orasului. Din 1370 pana in 1850 unele camere au avut rol de temnite, instrumentele de tortura amintind de suferintele detinutilor.

7. Parlamentul SlovacPe un deal cu vederi asupra orasului, langa Castelul Bratislava se afla Cladirea Parlamentului Slovac. Cladirea este noua, fiind reconstruita in secolul XX. Nu exista nicio taxa de intrare pentru vizitarea Parlamentului. Sunt organizate zilnic tururi la 2:00 PM. Nu uitati sa faceti fotografii!

6. Teatrul National SlovacTeatrul National Slovac a fost construit in stil neo-renascentist in 1885 - 1886 in timpul Monarhiei Austro - Ungare. Cladirea a fost sediul Teatrului National din anul 1920, dar astazi se foloseste pentru opera si ansambluri de balet. A fost restaurata in anul 1980, cand i-a fost adaugata o noua cladire complexului. In fata acestei frumoase cladiri galbene, se afla o fantana reprezentandu-l pe Ganymede adus de un vultur la Olympus pentru a-l servi pe Zeus. Ca recompensa acesta obtine tineretea vesnica, care se observa si astazi pe fata baiatului.

5. Bratislava ZooGradina Zoologica a fost deschisa in 1960 si astazi adaposteste peste 1000 de exemplare din 150 de specii. Este un obiectiv preferat atat de adulti, cat si de copii. Ofera mai multe facilitati, printre care locuri de joaca pentru copii, un magazin si locuri unde sunt servite bauturi racoritoare. Aceasta gradina zoologica este speciala, deoarece ofera o gama variata de programe educationale pentru scoli, folosind printre altele si un Cinema 3D.

4. Biserica AlbastraCunoscuta oficial ca Biserica Sf. Elisabeta a Ungariei, aceasta superba biserica albastra este o piesa extravaganta a arhitecturii Art Nouveau. Atractia este vizitata de multi turisti straini, care adeseori o descriu ca o bomboana colorata sau un basm, datorita interiorului si exteriorului vopsit in mai multe nuante de albastru.

3. Catedrala St. MartinImpresionanta catedrala gotica a servit ca loc de incoronare pentru 11 regi si 8 regine intre anii 1563 si 1830. Interiorul are o lungime de 70 m, o latime de 23 metri si 3 nave. Turnul de 85 m inaltime a servit initial ca fortificatie pentru oras, aflandu-se intre zidurile de aparare. Se pot vizita criptele subterane si colectiile din trezoreria bisericii.

2. Castelul BratislavaCastelul Bratislava este un obiectiv ce atrage turisti din toate colturile lumii. Castelul dateaza din epoca fierului, in jurul anilor 500 - 600 i. Hr. Cladirile au elemente arhitecturale gotice, renascentiste si ale stilului baroc. Aici puteti vizita sala trezoreriei, sala cavalerilor, o expozitie permanenta si galeria castelului.

1. Palatul PrimatuluiIn prezent sediul primarului, Palatul Primatului este un palat in stil neoclasic in Orasul Vechi. Cea mai faimoasa camera a sa, Sala Oglinzilor, a fost creata prin conectarea mai multor camere cu oglinzi si covoare din damasc. Mai mult decat atat, palatul este deschis pentru vizitatori. In prezent gazduieste o mare parte din colectia de arta a orasului.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea.


20748

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Italia  |  Malta  |  Austria  |  Spania  |  Belgia  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Desertul unde s-a inregistrat cea mai lunga perioada secetoasa este Atacama, unde ploaia a revenit dupa 400 ani? ... Montpelier, Vermont este singura capitala de stat american fara un restaurant McDonald's?...
Dictionar turistic
Hidroavion - Avion destinat transportului de pasageri, echipat cu dispozitive care ii permit sa se mentina pe apa.
7 recomandari