Top 5 atractii turistice din Slovenia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 5 atractii turistice din Slovenia


Se știe că Slovenia este o țară care te lasă mut de uimire, plină de atracții turistice și oportunități de aventură. Capitala țării, Ljubljana, își fascinează cu ușurință toți vizitatorii. Cu toate acestea, pe lângă capitala slovenă, există și alte câteva orașe mici și parcuri naționale frumoase din țară pe care ar trebui să te gândești să le vizitezi cel puțin o dată în această viață.

Prin urmare, hai să aruncăm o privire la top 5 atracții turistice din Slovenia. Dar mai întâi de toate, un kind reminder. Dacă călătorești prin Slovenia cu autotursimul, nu uita că drumurile sunt supuse sistemului sloven de taxare al operatorului de autorstrăzi DARS. Te poți bucura la maxim de experiența ta prin achiziționarea unei viniete pentru Slovenia direct de pe site-ul: www.vignetteslovenia.si/ro/. Ai posibilitatea să o faci pe o săptămână, o lună sau chiar un an. Așa că de ce să nu cumperi online, mai ales că în felul acesta eviți cozile infernale de la benzinării sau de la punctele de vânzare de pe autostradă.
Să revenim acum la frumoasa Slovenie și la topul atracțiilor turistice.

Piran
Unul dintre cele mai spectaculoase orașe de pe coasta slovenă este Piran. Acest oraș vechi captivează turiștii în principal prin stilul său arhitectural din vremea Republicii Venețiene. Mulți oameni preferă să viziteze Piranul pe timp de vară pentru a se putea bucura și de plajă.
Top 3 atracții și activități
- Piața Tartini: Piața principală și cea mai mare din Piran. A fost numită după celebrul violonist Giuseppe Tartini, a cărui statuie se află în mijlocul pieței.
- Castelul Pirani și Zidul Castelului: Un zid impunător al castelului construit în secolul al VII-lea și extins în secolul al XVI-lea pentru a proteja întreaga peninsulă.
- Biserica Sf. Gheorghe: O biserică romano-catolică situată pe muntele deasupra Piranului.

Lacul Bled
Lacul Bled este o altă atracție turistică populară din Slovenia. Mulți vizitatori din întreaga lume vin aici pentru a admira apa cristalină, castelul antic și mica insulă din mijlocul lacului, în esență singura insulă din Slovenia.
Top 3 atracții și activități
- Insula Bled: O insulă micuță din interiorul lacului, cu Biserica de pelerinaj a Adormirii Maicii Domnului din secolul al XVII-lea. Se poate ajunge cu barca sau cu pletna („barca cu fund plat”).
- Castelul Bled: Unul dintre cele mai vechi castele slovene aflate în vârful stâncilor care se înalță pe malul lacului. Se află la câțiva pași și oferă o priveliște superbă a lacului și a Alpilor Iulieni.
- Scufundări, parapantă, plimbări cu bicicleta electrică și multe alte activități: Lacul Bled și împrejurimile sale sunt un adevărat paradis. Există o mulțime de lucruri ce se pot face. Cine știe, poate dacă vei face scufundări vei găsi celebrul clopot din adâncurile lacului

Cheile Vintgar
Foarte aproape de Lacul Bled, în Parcul Național Triglav, vei găsi Cheile Vintgar (sau Cheile Bled), care este, fără îndoială, una dintre cele mai extraordinare și unice obiective turistice din Slovenia.
Defileul, bine mărginit de râul Radovna, poate fi parcurs pe drumul amenajat în aproximativ două ore, iar la finalul călătoriei se află frumoasa cascadă Sum. Apa este incredibil de cristalină, peștii putând fi văzuți cum înnoată. Fără îndoială, trebuie să ajungi la Cheile Vintgar.
Top 3 atracții și activități
- Cascada Sum: Principala atracție a defileului este cascada care coboară de la o înălțime de 15 metri. Cel mai bine este să o vizitezi primăvara și după ploaie, deoarece volumul apei crește la acel moment.
- Turul Cheilor: Cheile Vintgar pot fi parcurse cu ușurință de-a lungul podurilor de lemn.
- Podul feroviar Bohinj: Construit în 1906, podul de piatră se află la 33,5 metri deasupra șoselei. Dacă ai noroc, poți vedea trecând trenul.

Solčava Panoramic Road
Regiunea Solčava din Valea Logár oferă un drum panoramic captivantă pentru oricine merge acolo, dar mai ales pentru bicicliști! Frumosul traseu este cel mai ușor de parcurs cu bicicleta electrică, care se poate închiria de acolo. Dacă îți place să mergi cu bicicleta, nu ai voie să ratezi această aventură unică.​​
Solcava Panoramic Road - Top 3 Atracții
- Pășunile alpine, locul de unde poți admira peisajul rural minunat în timpul curselor.
- Dragonii Sloveniei, locul în care dragonii te așteaptă în diferite puncte de-a lungul traseului.
- Bucătăria slovenă, locul de unde îți încarci bateriile. Pe parcurs vei vedea mai multe cabane, care te vor aștepta cu cea mai bună mâncare slovenă a sezonului (din mai până la sfârșitul lunii august).

Castelul Predjama
Castelul Predjama, înalt de 123 de metri, se află chiar deasupra Peșterii de stalactite Postojna. Cea mai romantică poveste din castel, care are mai bine de 800 de ani, este despre cavalerul Erazem, care a apărat castelul împotriva atacatorilor timp de mai bine de un an.
Top 3 atracții și activități
- Muzeul Castelului.
- Peștera Postojna.
- Vivarium: un acvariu care arată creaturi speciale în interiorul peșterii.

Pe scurt
Slovenia este un loc de poveste, în care aerul mitic prinde contur. Această țară își deschide larg brațele fiecărui vizitator și așteaptă să fie descoperită cu entuziasm. Dacă vrei să ai parte de o vacanță magică, atracțiile turistice unice din Slovenia îți stau la dispoziție.


44

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Stiai ca?
Francezii au inventat parfumul pentru a acoperi mirosurile mai putin placute?... In desertul din Tunisia a fost filmat Star Wars: A New Hope? Desi au trecut 30 de ani de atunci, platoul de filmare este intact si a devenit un important punct de atractie....
Dictionar turistic
Destinatie - Punctul terminus al calatoriei.
7 recomandari