Traieste ungureste, la Carnavalul Dunarii

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Traieste ungureste, la Carnavalul Dunarii


BUDAPESTA

Carnavalul Dunarii este unul dintre cele mai potrivite momente in care ti-ai putea programa o vacanta in capitala Ungariei. Buda si Pesta, doua parti distincte ale aceluiasi oras, reusesc sa captiveze turistii prin caracteristici unice si atractii diferite. Din acest motiv, o vacanta in Budapesta se anunta incitanta, spectaculoasa si, nu in ultimul rand, relaxanta.Dunarea imparte capitala Ungariei in doua parti, Buda si Pesta, fiecare cu o personalitate individuala. In timp ce Buda ii cucereste pe turisti cu zona istorica, Pesta ii seduce prin cladirile impresionante.

In 2011, Carnavalul Dunarii se va desfasura in perioada 12 – 20 iunie. In acest interval, dansatori contemporani, artisti internationali si trupe de dans folcloric traditional unguresc se intalnesc in Budapesta.

Carnavalul Dunariieste un bun prilej sa explorezi ambele parti ale orasului. In felul acesta stii ca vei putea lua parte la evenimente care iti vor incanta privirea si ca vei reusi, in acelasi timp, sa bifezi si obiectivele turistice majore de pe harta turistica a Ungariei.

Scopul Fundatiei organizatoare este sa pastreze vie mostenirea culturala populara a ungurilor, motiv pentru care evenimentele la care vei fi martor, alaturi de ceilalti turisti, vor fi de natura culturala, sociala si artistica.Ungurii nu si-au propus sa transforme Carnavalul Dunarii intr-un festival exclusiv pentru localnici, in care sa fie sarbatorita doar cultura maghiara. Tocmaii de aceea, la eveniment sunt chemati si reprezentanti ai altor tari, care sa dea un plus de diversitate sarbatorii.

Carnavalul este cu atat mai interesant cu cat nu are un singur loc de desfasurare si un numar limitat de momente artistice. Dimpotriva, tot orasul participa la sarbatoare, iar cele mai importante spatii publice ale Budapestei sunt transformate in scene.

Insula Margareta, Podul cu Lanturi, Piata Vörösmarty si Muzeul de Etnografie au un rol special pe „harta” evenimentului. In fiecare dintre aceste locatii se organizeaza, pe parcursul zilelor de festival, spectacole de dans si de teatru si numeroase formatii de muzica locale si straine vin sa ii incante pe turisti.Pe Insula Margareta se organizeaza piese de teatru in aer liber, in timp ce pe Podul cu Lanturi are loc o procesiune, la care participa cel putin cateva sute de oameni, festiv imbracati, cu portul traditional din Ungaria.Cu ocazia Carnavalului, mai multi mesteri populari isi etaleaza produsele si te vor imbia sa cumperi obiecte de artizanat, bijuterii unicat, articole vestimentare sau piese decorative.

De asemenea, Carnavalul Dunarii reprezinta un bun prillej sa gusti senzationalele preparate unguresti, precum si savuroasele dulciuri.
Bucatarii din Ungaria sunt faimosi pentru gulas, papricas si supa de chimen, gatite cu multa atentie si, de obicei, cu condimente aromate, dar dulci. Gospodinele te vor ispiti cu kurtos-colac, un fel de cozonac gol pe dinauntru, tavalit prin zahar si inmiresmat cu alune, nuci sau ciocolata, precum si cu somloi, o prajitura pufoasa cu smanatana si rom.
Anual, milioane de turisti vin sa isi petreaca o vacanta aici si, odata intorsi, se declara cuceriti de fascinanta metropola ungureasca.Daca toate astea te-au convins, consulta cele mai bune oferte de vacanta pentru Budapesta oferite de infoturism.ro si pregateste-ti bagajul.

4278

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Ungaria  |  Franta  |  Germania  |  Olanda  |  Cehia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Guyana poarta si denumirea de" Tara multimii de ape".... In China, nuanta de alb este destinata inmormantarilor? ...
Dictionar turistic
Turist - Persoana care practica turismul; persoana care se deplaseaza in afara localitatii de resedinta.
7 recomandari