Coronavirus este cel care provoacă boala Covid-19, afecțiune care poate duce la infecții respiratorii cu grade diferite de dificultate. Printre cele mai ușoare și dese simptome ale bolii sunt oboseala intensă, capacitatea respiratorie diminuată, limitările mișcărilor normale și atrofiile musculare. Astfel, după trecerea prin boală, pacienții trebuie să urmeze un program de recuperare pentru a reveni la forma fizică anterioară și a-și îmbunătăți calitatea vieții.
Recuperarea post covid are ca principale obiective creșterea capacității pulmonare, scăderea inflamațiilor din organism, îmbunătățirea capacității de efort, stabilizarea fluxului sangvin și îmbunătățirea funcțiilor sistemului circulator.
Life Infusion este o clinică profesională specializată în oxigenoterapie, tratamente de înfrumusețare, tratamente anti îmbătrânire și remodelare corporală.
Oxigenoterapia în camera hiperbară este unul dintre cele mai importante tratamente de recuperare post Covid. Aceasta are o mulțime de roluri, însă principalul constă în asigurarea oxigenării optime la nivel celular și pulmonar, ajutând astfel țesuturile și organele să se regenereze mai rapid.
Oxigenoterapia presupune inhalarea oxigenului pur în concentrații crescute în interiorul camerei hiperbare și are rolul de a restabili funcția normală a organismului. Pe lângă recuperarea post covid, oxigenoterapia mai este folosită și în tratarea altor afectiuni precum bolile respiratorii, tratarea arsurilor sau repararea leziunilor osoase.
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează oxigenoterapia este esențial să cunoști informații și despre camera hiperbară.
Ce este camera hiperbară?
Camera hiperbară este o încăpere în care există oxigen pur sau aer cu o cantitate mai mare de oxigen, care are o presiune mai mare decât cea atmosferică. În interiorul acestei camere, presiunea aerului este de două sau trei ori mai mare decât cea cu care suntem noi obișnuiți în mod normal, iar oxigenul poat atinge o concentrație de până la 100%.
Ei bine, cantitatea suplimentară de oxigen care este furnizată la nivel celular prin fluxul sanguin stimulează capacitatea de luptă împotriva bacteriilor, dar și tehnicile reparatorii ale celulelor.
Camerele hiperbare sunt de două tipuri:
- Camera hiperbara monoloc – destinată tratamentului unei singure persoane.
- Camera hiperbară multiloc – în cadrul căreia sunt tratați mai mulți pacienți în același timp.
Ce presupune tratamentul din camera hiperbară?
Înainte de începerea oxigenoterapiei, pacientul este instruit de către personalul medical și primește un echipament special. Pentru marea majoritate a afecțiunilor, terapia cu oxigen hiperbaric se realizează în două ore și în mai multe ședințe. Spre exemplu, pentru o intoxicație cu monoxid de carbon ai nevoie de 3 ședințe.
În timpul terapiei, pacienții inhalează oxigen 100% cu mici pauze în care inhaleaza aer normal cu doar 21% oxigen. Pe tot parcursul ședinței, medicii monitorizează starea pacienților, măsurând tensiunea și monitorizand pulsul.
La final, pacientul este nevoit să mai respire prin mască un timp pentru a evita simptomele de decompresie.
Recuperarea post Covid nu este dureroasă. Ajută-ți corpul să-ți revină pentru că există viață după Covid.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi