Travel kitul incepatorului pentru un weekend la munte pe timpul verii

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Travel kitul incepatorului pentru un weekend la munte pe timpul verii


O escapadă în afara orașului este binevenită oricând pentru fiecare dintre noi. Însă, așa cum se întâmplă adesea în viață, nevoia te învață și sunt șanse mari ca prima experiență să fie mai piperată decât ți-ai putea dori. Nu te panica, vei regăsi mai jos care sunt lucrurile importante de luat în bagaj, pentru ca vacanța să fie pe măsura așteptărilor.

Dacă iubești muntele, dar până acum nu te-ai îndepărtat prea mult de hotelul amplasat fix la baza pârtiei, cu servicii de calitate și restaurant cu specific internațional, este momentul să faci o schimbare. Îți mai amintești ce sentiment te-a încercat atunci când ai urcat pentru prima dată cu telecabina? Acea senzație de libertate, liniște și echilibru nu poate fi resimțită decât în inima naturii.

Dacă te-ai hotărât ca de data aceasta să experimentezi mai profund ce înseamnă viața pe munte, va trebui să îți pregătești cu atenție bagajul. Iată câteva dintre lucrurile ce nu ar trebui să îți lipsească pentru primul tău weekend pe munte:

1. Cremele de față și corp
Protecția și hidratarea sunt extrem de importante la munte, indiferent de anotimp. Dacă credeai că bronzul perfect poate fi căpătat doar la plajă sau la solar, vei avea o surpriză foarte plăcută. Dat fiind faptul că aerul de munte este bogat în oxigen și este puternic ionizat negativ, acesta aduce multe beneficii sănătății noastre. Din cauza reducerii stratului de ozon din ultimii ani, la munte razele soarelui sunt mai puternice decât la mare și, pentru a evita neplăcerile este indicat să folosești o cremă de protecție cu SPF 50 pentru început, indiferent de cât de închis ai tenul.

2. O pelerină de ploaie
Oricâte site-uri și aplicații ai consulta înainte să pleci o zi pe cărările de munte, niciodată nu strică să ai în rucsac o pelerină de ploaie. Vremea este imprevizibilă și, dacă razele soarelui printre copaci sunt mai puternice decât la mare, iată că și ploaia are aici altă putere. Pentru a fi pregătit și a nu risca să trebuiască să te întorci din drum mai devreme decât ți-ai propus, o pelerină de ploaie este perfectă. Aceasta este cea mai ieftină alternativă a hainelor impermeabile. Cu toți ne dorim să ne întoarcem de la munte cu amintiri plăcute, nu cu o răceală.

3. Încălțăminte specială pentru munte
Chiar dacă nu avem de gând să facem alpinism montan, ci doar să mergem pe traseele bine stabilite, trebuie să avem în picioare încălțămintea adecvată. Aceasta reprezintă elementul cel mai important din echipamentul de munte, deoarece te poate scăpa de o grămadă de probleme. Dacă nu vrei să investești într-o pereche de bocanci de munte, vara este suficient să îți iei o pereche de pantofi sport cu talpă moale ce se mulează pe sol. Este important ca ei să aibă un sistem sigur de prindere, pentru a evita alunecarea piciorului.

4. O trusă de prim-ajutor
Este foarte bine să nu ai nevoie de ea și să o fi cărat degeaba. Poți găsi online sau în magazinele de specialitate numeroase modele de kituri de prim-ajutor pentru camping, ce includ strictul necesar și au dimensiuni suficient de mici pentru a nu ocupa prea mult spațiu în bagaj.

Indiferent dacă fugi o zi, un weekend sau o săptămână la munte, te vei întoarce la rutina ta zilnică mult mai zen. Este important să ne găsim oaza de liniște unde să ne putem încărca bateriile atunci când ne simțim epuizați.

Sursa foto: Shutterstock


188

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Austria  |  Germania  |  Malta  |  Cehia  |  Belgia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Primul institut speologic din lume a fost infiintat de marele explorator roman Emil Racovita. Emil Racovita este totodata si “parintele biospeologiei“, alaturi de René Jeannel.... Una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi?...
Dictionar turistic
Turism extrem - Turism de aventura practicat in zone muntoase. Sporturile care pot fi practicate sunt: mountainbiking, zborul cu parapanta, raftingul, cursurile de supravietuire in munti, excursiile subacvatice la epavele de pe fundul marii, etc.
7 recomandari