TurisMALL
powered by

Uimitoarele temple hinduse


SIEM REAP

Hinduism-ul este una dintre cele mai vechi religii din lume si are peste 900 de milioane de adepti in lumea intreaga. Desi cei mai multi locuiesc in India, exista un numar substantial de adepti in Nepal, Bangladesh si Indonezia. Constructia templelor a inceput in India, in urma cu 2000 de ani si a marcat tranzitia de la hinduism la religia vedica. Arhitectura templelor hinduse a fost intr-o continua evolutie, de aici rezultand o mare varietate de stiluri.

Tanah Loh, BaliTanah Loh se afla pe o impunatoare roca si este cel mai faimos templu hindus din Bali. Templul face parte din mitologia balineza de secole. Tanah Loh este unul dintre cele 7 temple, care se afla pe maul marii, constituind un lant superb pe coasta de sud-vest a Bali.

Templele KanchipuramKanchipuram este unul dintre cele mai vechi orase din India de Sud si este cunoscut pentru templele antice hinduse si sari-urile de matase. Numit si Orasul celor 1000 de Temple, Kanchipuram contine cateva temple impunatoare, cum ar fi Templul Varadharaja Perumal (ridicat pentru lordul Vishnu) si Templul Ekambaranatha, una dintre cele 5 locuinte ale lordului Siva.

Templul Brihadishwara, IndiaTemplul Brihadishwara se afla in Thanjavur, India si a fost ridicat de regele Chola Rajaraja I, in secolul XI. Brihadishwara este primul templu realizat complet din granit si este un exemplu extraordinar de arhitectura dravidiana. Turnul templului are o inaltime de 66 metri, Brihadishwara fiind unul dintre cele mai inalte temple din lume.

Khajuraho, IndiaSatul Khajuraho este una dintre cele mai populare destinatii turistice din India. Numeroasele temple hinduse si jaine sunt faimoase pentru sculptura erotica. Templele au fost construite intr-o perioada de 200 ani, intre anii 950 si 1150. Cateva temple sunt dedicate zeitatilor Jain, iar restul divinitatilor hinduse, Brahma, Vishnu, Shiva si Devi.

Banteay Srei, CambogiaDesi oficial face parte din complexul Angkor, Banteay Srei se afla la 25 km nord-est de principalul grup de temple, suficient de departe pentru a fi considerat o atractie separata. Templul a fost finalizat in 967 d.Hr si este construit din gresie rosie si are peretii acoperiti cu sculpturi impresionante. Banteay Srei este singurul templu de la Angkor care nu a fost construit pentru un rege, ci pentru consilierul regelui Rajendravarman, Yajnyavahara.

Sri Ranganathaswamy, SrirangamDedicat lordului Ranganatha, templul Sri Ranganathaswamy este un important altar ce primeste milioane de pelerini in fiecare an. Cu o suprafata de 631.000 mイ, Sri Ranganathaswamy este unul dintre cele mai mari temple hinduse din lume. Templul este format din 21 turnuri, dintre care Rajagopuram este cel mai mare templu din India de Sud. Sri Ranganathaswamy are o inaltime de 73 metri, constructia sa a inceput in secolul XVII si a fost finalizata in 1987.

Templul Virupaksha, IndiaTemplul Virupaksha se afla in orasul indian Hampi. Desi la inceput Virupaksha a fost un mic altar dedicat zeilor hindusi, in timp a evoluat si a devenit un complex important. Se crede ca templul Virupaksha are o activitate continua de cand a fost construit, in secolul VII I.Hr. Cea mai impunatoare intrare in templu are o inaltime de 50 metri.

Prambanan, IndoneziaPrambanan este cel mai frumos si mare complex de temple hinduse din Indonezia. Localizat la 18 km de Yogyakarta, este eclipsat de Borodur, aflata la mica distanta. Cele doua situri arheologice sunt diferite ca stil: Prambanan este o colectie de temple hinduse inalte, cu turle indreptate spre cer, pe cand Borobudur este o stupa buddhista. Prambanan are 3 temple dedicate divinitatilor Vishnu, Brahma si Shiva. Prambanan a fost construit in jurul anului 850 I.Hr, in timpul domniei Mataram.

Templul Meenakshi Amman, IndiaTemplul Meenakshi Amman este unul dintre cele mai importante temple hinduse din India si se afla in orasul sfant Madurai. Templul este dedicat lui Sundareswar, o forma de divinitate a lordului Shiva, si Meenakshi, o forma a zeitei Parvati. Complexul are 14 turnuri impresionante, inclusiv 2 Gopurams atent decorate, sculptate si pictate. Templul este un simbol importanta pentru poporul Tamil si a fost deseori mentionat in ultimele 2 secole, desi structura actuala a fost ridicata in secolul XVII.

Angkor, CambogiaAngkor a fost capitala imperiului Khmer si a avut cea mai infloritoare perioada intre secolele 9 – 15. Ruinele orasele Angkor se afla intr-o padure, la nord de lacul Tonle Sap si fac parte din patrimoniul UNESCO. Conform studiilor, Angkor era un oras foarte bogat, care adapostea peste 1 milion de oameni. De asemenea, se intindea pe o suprafata generoasa, in jur de 3.000 km. O parte din templele orasului au fost restaurate, ruinele fiind vizitate anual de peste 1 milion de turisti.

Sursa articol


9138

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Grecia  |  Italia  |  Germania  |  Ungaria  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Pictorul roman care a excelat in prezentarea florilor este Stefan Luchian (1868 - 1916). A fost supranumit "poetul plastic al florilor", fiind considerat de criticii de arta ca un continu... In fiecare zi, in Fantana Trevi se arunca aproximativ 3.000 euro? Acestia sunt colectati seara si donati unei organizatii caritabile?...
Dictionar turistic
Vacanta - Perioada de odihna, concediu prin care turistii pleaca din orasul de resedinta cu scopul de a se relaxa.
7 recomandari