Vacanta in Romania: locuri spectaculoase pe care merita sa le vizitezi

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vacanta in Romania: locuri spectaculoase pe care merita sa le vizitezi


Romania este o tara frumoasa care merita vizitata. Locuri incarcate de istorie, peisaje care iti taie rasuflarea, localitati fermecatoare si oameni prietenosi fac parte din profilul turistic al tarii noastre. Multi straini vin anual in Romania pentru a descoperi castele medievale ori biserici gotice, zone care s-au format in urma cu mii de ani si povesti stravechi mereu surprinzatoare.

Daca iti doresti sa petreci o vacanta relaxanta, sa te bucuri de peisaje spectaculoase si sa descoperi monumente incarcate de istorie, iata cateva locuri pe care merita sa le vizitezi:

Delta Dunarii
O vacanta in mijlocul naturii iti aduce un plus de sanatate, relaxare si buna dispozitie. In Delta Dunarii, a doua ca marime din Europa, se gasesc peste 5.000 de specii de plante si de animale. Din 1990, Delta Dunarii face parte din Patrimoniul Mondial Unesco, fiind considerata cel mai bine conservata delta din Europa.

Ofertele de cazare in Delta Dunarii sunt numeroase, iar locuitorii din aceasta zona sunt primitori si dornici sa interactioneze cu turistii. Satul pescaresc Mila 23 este printre cele mai vizitate. Situata chiar in centrul Deltei, localitatea mai este cunoscuta si sub numele de „Satul Campionilor“, pentru ca aici s-a nascut Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut canoist roman. Peisajele superbe si activitatile in aer liber, precum pescuitul, sunt apreciate de turisti.

Totodata, odata ce ai ajuns in Delta, nu trebuie sa ratezi Padurea Letea. Aceasta este cea mai nordica padure subtropicala din lume si una dintre cele mai vechi rezervatii naturale din Romania. Aici gasesti stejari batrani de peste 300 ani, un tip de liana care poate ajunge pana la 25 de metri, precum si specii numeroase de orhidee.

Castelul Bran
De la romani la straini, toata lumea a auzit de Dracula, vampirul insetat de sange, din romanul scris de Bram Stoker, despre care se stie ca locuia intr-un castel ridicat pe varful unei stanci inalte din Transilvania. Singurul care corespunde acestei descrieri este Castelul Bran, devenit cunoscut la nivel international datorita acestei asocieri.

Ridicat pe o stanca abrupta dintre Magura si Dealul Cetatii, Castelul Bran a indeplinit, de-a lungul timpului, mai multe functii: a avut rol de vama, controland marfa care intra si iesea din Transilvania, dar si de fortareata, pentru a opri extinderea Imperiului Otoman. Dupa ce, in 1920, cetatenii Brasovului au oferit castelul Reginei Maria a Romaniei, acesta a devenit resedinta sa preferata.

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate spatii culturale romanesti, fiind o atractie turistica majora atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Cascada Bigar
Cascada Bigar din Caras-Severin este locul de trecere prin tara noastra a Paralelei 45 si este considerata de multi turisti cea mai frumoasa cascada din Romania. In anul 2013, a ocupat primul loc in topul celor mai impresionante cascade din lume, realizat de site-ul The World Geography. Locul poate fi vizitat in deplina siguranta, pe traseul turistic amenajat special in acest sens.

Unicitatea cascadei este data de peisajul spectaculos, creat de un izvor subteran, care curge peste o stanca acoperita de muschi. Exista si legende, cu drame de familie, iubiri imposibile si vrajitorii, care planeaza asupra Cascadei Bigar. Potrivit povestilor transmise din batrani, indragostitii care vor sa aiba parte de iubire vesnica trebuie sa bea apa din Cascada Bigar.

Romania are numeroase peisaje spectaculoase, castele si locuri incarcate de istorie pe care merita sa le vezi macar o data in viata.

Sursa foto: Calin Stan/ Shutterstock


45

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Malta  |  Turcia  |  Cehia  |  Olanda  |  Spania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Masculii tantari nu inteapa? Ei se multumesc cu nectarul din plante si alte substante zaharoase.... Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China? Copilul lor s-a nascut in anul 1910....
Dictionar turistic
Weekend - Week-end - Timpul liber de la sfarsitul saptamanii, ce poate fi petrecut practicand turismul (turism de sfarsit de saptamana), de regula, in destinatii turistice relativ apropiate de zona de resedinta.
7 recomandari