Vacanta la mare in septembrie - preturi mai mici, mai putina aglomeratie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vacanta la mare in septembrie - preturi mai mici, mai putina aglomeratie


Anii trecuți ne-au arătat că vara se prelungește destul de mult și în luna septembrie, din punct de vedere al temperaturilor. Vremea caldă permite așadar în foarte bune condiții vacanțe la mare la început de toamnă. Soarele este mai puțin agresiv, apa mării are o temperatură excelentă, plaja nu mai este foarte aglomerată nici în zonele de interes maxim, iar prețurile la cazare, mâncare și orice servicii sunt semnificativ mai reduse decât în plin sezon.

În 2022, anul școlar începe destul de devreme, pe data de 5 septembrie. Acest lucru frânează turismul pe litoralul românesc la început de toamnă, pentru că cele mai multe familii cu copii nu mai pot programa sejururi la mare în acea perioadă. Cei care găsesc totuși soluții pentru a merge în vacanță în septembrie pe litoral găsesc astfel condiții foarte avantajoase de preț și mult mai puțină aglomerație decât în mod normal. Vacanțele de toamnă la mare sunt ideale pentru persoanele care călătoresc fără copii sau cu copii preșcolari, precum și pentru pensionari.

În afara de posibilele zile ploioase (care s-au consemnat însă și în luna august, în plin vârf de sezon în stațiunile românești de la Marea Neagră), un alt dezavantaj al vacanțelor de toamnă pe litoral este faptul că există mult mai puține variante de divertisment. Parcurile acvatice și cele mai multe restaurante, terase și cluburi închid la finalul lunii august sau în primele zile din septembrie, căci numărul mic de turiști nu mai face activitatea rentabilă.

Există totuși variante de distracție la mare și toamna, în special în Constanța. Aici se pot vizita Delfinariul și Acvariul, precum și întreg Complexul Muzeal de Științele ale Naturii. Există și alte idei de divertisment, de exemplu biliard și bowling. O mulțime de restaurante, baruri și chiar cluburi pot fi incluse în programul de vacanță. Fiind un oraș important, Constanța are multe de oferi și în afara sezonului turistic. Desigur, numărul de evenimente speciale este destul de scăzut în timpul toamnei, dar acest lucru nu este neapărat o problemă pentru cei dornici de a se bucura de bronz natural și de înot în Marea Neagră.

Să planifici o vacanță la mare în septembrie este simplu, grație mediului online. Ai nevoie de un buget destul de mic, iar dacă este cazul poți să folosești chiar un credit rapid de nevoi personale, simplu de contractat pe internet. Cu bani din economiile proprii sau din credit online, călătoria poate fi organizată oriunde dorești, în stațiuni precum Mamaia, Vama Veche, 2 Mai, Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Costinești etc. Dacă grupul de călători este mai mare, se pot închiria chiar apartamente în special în Constanța, Mamaia Nord - Năvodari sau Mangalia.

La mare se poate ajunge în continuare în condiții bune cu trenul (doar 2-3 ore de călătorie din București), cu mașina personală sau cu microbuz / autocar. Prețurile la cazare ajung chiar și sub 100 de lei / noapte pentru o cameră dublă, totul depinzând de ceea ce alegi din punct de vedere al spațiului, confortului, designului etc.

Cert este că o vacanță la mare în septembrie poate avea un cost chiar cu mai mult de 50% mai redus față de o vacanță similară programată în iulie - august. În plus, nici măcar nu este nevoie să faci rezervări din timp. Poți alege oferte de cazare în ultimul moment, căci opțiuni există destul de multe. Numărul mic de turiști îi determină pe proprietarii de spații de cazare să propună prețuri foarte scăzute, în speranța ocupării spațiilor respective.


28

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Cehia  |  Grecia  |  Malta  |  Franta  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Vulcanul care a facut cele mai multe victime este Tambora din Indonezia: Eruptia vulcanului Tambora din anul 1815 a ridicat o coloana de cenusa de 44 km inaltime. 10 000 oameni au murit din cauza erup... Animalul care atinge recordul la saritura in lungime este cangurul rosu. "Campionul absolut" reuseste performanta unei sarituri in lungime de 12,60 - 12,80 m....
Dictionar turistic
Sejur - Vacanta, concediu pe care cineva il petrece (cu concursul unei organizatii turistice) intr-o statiune, pe un itinerar turistic etc.
7 recomandari