TurisMALL
powered by

Vacante extreme si poze fabuloase


INSULA OAHU

Din varful unui munte, la un desert intins, de la cer pana la mare, aceste poze fantastice ne vor permite sa experimentam magia sporturile extreme. Alpinism, surf, ski sau ciclismul sunt doar cateva dintre sporturile care pompeaza adrenalina prin vene.

Alpinism in Rio de Janeiro“Alpinismul si viata in general in Brazilia este uimitoare – o cultura relaxata, variate obiective pentru alpinism si peisaje fabuloase care combina jungla, cu muntele si oceanul”, spune artistul-alpinist Renan Ozturk. In poza de mai sus, Ozturk traverseaza intr-un mod inedit Gavea Stone, cu luminile din Rio de Janeiro la picioarele sale.

Alpinism langa Squamish, British Columbia, Canada“O destinatie de top pentru toti cei care cauta adrenalina”, asta a fost descierea ghidului de alpinism John Furneaux despre Squmish. Acesta sustine ca ,desi pare greu de crezut, crapatura din munte este sigura, atata timp cat nu se misca. Privelistea care poate fi admirata de pe munte este formidabila.

Alpinism in desertul Ennedi, Arcada BishekeleEscaladarea arcadei Bishekele din desertul Ennedi a fost realizata de o echipa formata din cei mai buni alpinisti din lume: Jimmy Pearson, Jimmy Chin si Renan Ozturk. Jimmy Pearson este primul alpinism care a ajuns in varful arcadei, admirand privelistea uimitoare.

Kite in BraziliaLocalizat in partea de nord a Braziliei, Cumbuco este paradisul kite-ului, unde vantul puternic sufla intreg sezonul, din iunie pana in noiembrie. Poza de mai sus a fost facuta in timpul turneului Volkswagen Kite din 2010, iar Guilly Brandão a castigat al cincilea trofeu al competitiei.

Ciclism in muntii Table din Africa de SudCiclistul profesionist Kenny Belaey si-a dorit foarte mult sa escaladeze Muntele Table, aflat in apropere de Cape Town. Desi peisajul este fermecator, Kenny Belaey a trebuit sa fie foarte atent, deoarece traseul este plin de capcane mortale. Pentru a ajunge in varful muntelui la apus, ciclistul si-a carat bicicleta in spate, pe anumite portiuni.

Kayak pe raul Seti din NepalO experienta unica si un loc exceptional de frumos – asa a descris Josh Neilson, regizoul de filme de kayak, expeditia sa pe raul Seti, in portiuni unde accesul este rar permis.

Body-surf, HawaiiPlaja Ke Iki se afla pe tarmul de nord al insulei Oahu din Hawaii si este o destinatie renumita si periculoasa pentru bodysurfing. Doar profesionistii pot face fata valurilor inalte de cativa metri.

Soloing pe insula Poda, ThailandaSoloing este un sport extrem ce combina alpinismul fara franghii, cu aventura si calmul. Jessa Younker practica acest sport in multe locuri din lume, poza de mai sus fiind facuta pe insula Poda din Thailanda. “Fara o franghie sau un ham care sa ma distraga, pot sa ma concentrez pe urmatoarea miscare”. Iar daca Jessa face o miscare gresita, va ateriza in apa, fara a-si pune viata in pericol.

Parapanta pe Insula Bazaruto, MozambicAventurierul Gavin McClurg si fotograful Jody MacDonald au pornit intr-o expeditie numita “The Best Odyssey” pentru a descoperi locuri unde nimeni nu a mai facut kite, surf sau parapanta. Unul dintre aceste locuri extraordinare este Insula Bazaruto din Mozambic. Aici, dunele nesfarsite de nisip se unesc uimitor cu apa turcuaz a Oceanului Indian. Fara tipenie de om, Insula Bazaruto este un loc ideal si linistit pentru parapanta.

>Sursa articol


5638

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Germania  |  Austria  |  Irlanda  |  Cehia  |  Romania  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Sahara este cel mai mare desert de pe Pamant, cu o suprafata de 7.000.000 km2?... 1. Asia este continentul cu cea mai mare intindere de uscat, iar Oceania detine cea mai mica intindere de uscat. 2. Africa este continentul unde este cel mai cald, pe când în Antarctida este cel...
Dictionar turistic
Oficiu de turism - Organism oficial sau semioficial national, regional sau local, insarcinat cu reprezentarea si apararea intereselor turistice ale teritorului respectiv. In scopul dezvoltarii activitatii sale, un oficiu poate deschide, in diferite locuri, reprezentante numite "Birouri de turism".
7 recomandari