La Castel Mimi sunt 3 soiuri care ocupă un loc de vază în producerea de vinuri (premiate și recunoscute internațional) - Rara Neagră, Feteasca Neagră și Viorica.
Și iată ce le face speciale.
Rara Neagră – subtilitatea fructelor roșii
Acest soi se remarcă prin boabele sale mici, rotunde, cu pielița subțire și o culoare intens rubinie. Are o aciditate moderată și tanini blânzi, ceea ce duce la obținerea unui vin echilibrat, cu aromă naturală de fructe roșii; un vin roșu ușor de băut chiar și pentru începători.
Perioada optimă de recoltare este la sfârșitul lunii septembrie, când boabele ating concentrația maximă de zaharuri și aromă. Iată cum vinul roșu sec Rara Neagră de la Castel Mimi reușește să-și păstreze aroma naturală de cireșe și vișine. Iar pentru a-i evidenția complexitatea, este învechit în baric pe o perioadă scurtă.

Practic, vinul Rara Neagră se combină excelent cu brânzeturi, carne la grătar sau obiceiuri mondene în familie.
Fetească Neagră – forța și caracterul Moldovei
Cu boabe mai mari, cu pielița fină și miez bogat, este un soi cu arome de fructe coapte și note ușor condimentate. Are o aciditate echilibrată și tanini mai pronunțați, ceea ce îl face potrivit pentru vinuri roșii mai corpolente, cu potențial mai mare de învechire.
Perioada optimă de recoltare a acestui soi este undeva între sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie, atunci când aromele sale sunt complete. Anume aceasta se simte în vinul Fetească Neagră de la Castel Mimi - echilibrul natural dintre fructe și tanini.

Ceea ce îl face armonios, ideal pentru fripturi, tocănițe sau momente pline de ospitalitate moldovenească între prieteni.
Viorica – gustul tradițiilor
Viorica este un soi alb de struguri cu boabe mici și aromate, cu pulpă suculentă și aromă delicată de flori albe și fructe. Anume această combinație dintre aciditatea sa moderată și textura plăcută îl fac ideal pentru vinuri albe seci și proaspete, cu păstrare scurtă în butoaie de lemn sau chiar de inox.
Sfârșitul lunii august este de regulă perioada când se face recoltarea, atunci când aroma și prospețimea sa își ating potențialul maxim. Vinificatorii de la Castel Mimi cunosc foarte bine toate aceste subtilități importante. Iată de ce vinul Viorica de Bulboaca – ediție limitată este produs ca să păstreze perfect aceste trăsături și se integrează alături de aperitive, brânzeturi sau fructe de mare.

Caracteristicile naturale ale acestor soiuri demonstrează exact ce face vinurile Moldovei apreciate pe plan internațional. Descoperă vinurile emblematice de la Castel Mimi pe https://castelmimi.md/.