TurisMALL
powered by

46344

Ghid Insula Kos
Obiective turistice

Insula Kos

Insula Kos este renumita pentru plajele cu nisip fin si apa cristalina. Unele dintre cele mai bune plaje se afla langa Kefalos, cea mai renumita fiind paja Paradise (sau Bubble) datorita gazelor vulcanice ce rasar din apele marii.

In Kardamena exista 2 plaje cu nisip fin ce se intind pe o suprafata de 6 km. Plajele sunt echipate cu sezlonguri, umbrele si facilitati pentru sporturi nautice.

Orasul Kos are o plaja urbana, iar in apropiere exista alte plaje cu pietris: Lambi si Psalidi. La vest de orasul Kos, se afla plajele Tingaki si Marmari, ideale pentru cei care practica surf. La Tingaki este o zona special rezervata pentru nudisti.

Castelul Cavalerilor a fost construit in secolul XIV si este inconjurat de un sant imens. Cunoscut si sub numele de Castelul Neratzia, constructia impresiona odinioara prin zidurile enorme si zona de protectie, ridicata cu pietre luate de la situl Agora. In prezent, accesul in ruinele castelului se face printr-o poarta bine conservata din secolul XVI. Foarte frumoase sunt vederile asupra portului.
Castelul poate fi vizitat de marti pana duminica, intre orele 08.00 – 14.30.

Situat 4 km vest de orasul Kos, Asklepeio este cel mai semnificativ site arheologic de pe insula. Asklepeio a fost construit intr-o zona verde, plina de chiparosi. In timpurile antice a servit ca scoala de medicina si a fost dedicat lui Aesculapius, fiul lui Apollo, protectorul sanatatii si al medicinei.

Faimosul copac al lui Hipocrate sta in fata Castelului Cavalerilor, in centrul orasului Kos. Este un copac urias, cu un diametru de 12 m si este cosiderat ca fiind cel mai mare din Europa. Localnicii pretind ca a fost plantat de Hipocrate care obisnuia sa predea sub umbra lui. Conform traditiei, Apostolul Pavel a predicat aici.

Situl arheologic Agora Antica este o zona in aer liber, aflata la sud de Castelul Cavalerilor. In partea de vest a Agorei se afla cateva coloane impresionante, ramasite ale unei sali grandioase. Tot aici se afla templul lui Hercule, Basilica Crestina (ridicata in secolul V) si Altarul Afroditei.

Pestera Melissani se afla la 10 km de Argostoli si 2 km de Sami, pe coasta de est a Kefaloniei. Pesterile sunt inconjurate de paduri de un verde smarald si de stanci ascutite. In mitologia greaca, Melissani era pestera nimfelor. In interiorul pesterii se afla cel mai spectaculos lac de pe insula. Pestera Melissani are 100 m lungime, iar lacul ocupa o treime din suprafata acesteia. Apa cristalina si limpede, precum si peretii pesterii aduc aici mii de turisti. Pestera a fost descoperita in 1951, iar in 1963 deschisa publicului.

Insula Kos are 2 muzee care merita atentia turistilor. Muzeul Arheologic are un patrimoniu bogat in mozaicuri bine conservate, ce dateaza din secolul 3. Statuia lui Hipocrate aduna multi vizitatori. Sa nu uitam de vasele de olarit, statuete si monezi din vremurile romane.
Muzeul este deschis intre orele 08.00 – 14.30, de marti pana duminica.

Muzeul de Folk Kos se afla in statiunea Kefalos, la 40 km de orasul Kos. Muzeul aduna laolalta elemente ce prezinta viata la tara si agricultura greceasca. Aici puteti admira diferite generatii de fermieri greci, ca si tapiterii lucrate manual si broderii elaborate.
Muzeul este deschis de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 19.00.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Ungaria  |  Spania  |  Malta  |  Franta  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Benin se mai numeste si "Tara cantecelor".... Stiai ca in Romania speranta de viata la nastere este de 72.5 ani (69 ani pentru barbati si 76 ani pentru femei)?...
Dictionar turistic
Cuseta - Pat pentru o persoana dotat cu un cearceaf, perna si patura, amenajat in mijloacele de transport (tren, vapor). Intr-o cabina se pot afla mai multe paturi.
7 recomandari