TurisMALL
powered by

40298

Ghid Mallorca
Festivaluri si sarbatori

Mallorca

Mallorca este o insula plina de viata, deci festivalurile si petrecerile in aer liber nu pot lipsi de aici. Cele mai multe evenimente au loc in statiunea Palma de Mallorca, cea mai populara regiune din Mallorca.

In ianuare are loc primul eveniment important al anului: Procesiunea celor 3 Regi. Festivalul are loc in Palma de Mallorca, cand se organizeaza o parada pentru a intampina cei 3 regi care vin pentru a oferi cadouri si dulciuri copiilor.
Tot in ianuarie are loc si aniversarea lui San Sebastian, patronul orasului. In timpul festivalului, au loc concerte, focuri de artificii si gratare in aer liber.

Cel mai colorat eveniment din Palma de Mallorca este Carnavalul, care are loc anual, intre 7 – 13 februarie. Pe strazi au loc parade cu dansatori imbracati in costume de paiete si margele. Un alt eveniment ce are loc la sfarsitul lui februarie este Sa Rua, cand barci frumos decorate defileaza pe strazile statiunii.

In martie, in orasul Marratxi are loc Fira del Fang, un targ de ceramica. Timp de 3 zile, cei mai buni mestesugari isi expun aici marfa cea mai frumoasa, toate piesele fiind lucrate manual.

Lunile martie si aprilie sunt dedicate evenimentelor de dinaintea Pastelui. In prima duminica dupa Paste, in Palma de Mallorca, are loc Domingo del Angel. In aceasta zi foarte importanta pentru crestini, au loc procesiuni, iar localnicii, imbracati in costume de giganti, pleaca de la primarie spre Castillo de Bellver pentru a asista la slujba. Dupa ceremonie, se intinde o masa imensa cu produse traditionale, toate fiind acompaniate de muzica buna.

In iunie, Palma de Mallorca da startul fiestelor de vara intr-un mod aparte. Nit de Foc este un eveniment annual ce marcheaza venirea verii prin cele mai spectaculoase focuri de artificii.

Sant Agusti are loc in august, in Palma de Mallorca. Evenimentul prezinta turistilor dansuri Cavallets, unde copiii sunt imbracati in cai de carton si sunt urmariti de giganti. Dansurile sunt acompaniate de cimpoaie, fluiere si tobe.

Tot in august, inainte de Sf. Bernard, are loc pelerinajul Sf. Bernard. Fiesta incepe cu un pelerinaj de la Placa de Cort spre Manastirea Real. In timpul festivalului, se aduna un numar mare de oameni, care sunt acompaniati de muzica si dansuri folk.

Mare de Deu de la Salut are loc in septembrie, in Palma de Mallorca, cu ocazia sarbatorii Fecioarei Maria. Cu o seara inainte de festival, strazile orasului sunt pline de localnici care ofera flori si danseaza pe ritmuri folk. In ziua fiestei, in fata bisericii Sant Miguel este afisata o imagine a Fecioarei Maria si are loc o slujba. Dupa ce ies de la biserica, orasul celebreaza cu muzica si dansuri folk.

Festa de l'Estendard are loc in Ajunul Anului Nou si comemoreaza cucerirea orasului de regele Jaume I, in 1229. In ultima seara a anului, in fata primariei are loc o impresionanta procesiune, urmata de o liturghie la Catedrala La Seu.
  Pagina anterioara Obiective turistice Pagina 6 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Parada si Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick' s Day)
Festivalul Sfantului Patrick reprezinta un eveniment desfasurat anual in martie, in centrul Londrei...
Stiai ca?
Ochiul unui om poate distinge peste 150 nuante de culori.... Doctorii din Egiptul antic aveau cunostinte vaste si practicau chiar si operatii pe creier?...
Dictionar turistic
Cheltuieri de anulare - Cancellation charge - Suma platita de turisti ca urmare a suspendarii unei rezervari.
7 recomandari