TurisMALL
powered by

42592

Ghid Mallorca
Unde sa mananci

Mallorca

Pentru a simti cat mai bine traditia si savoarea Spaniei nu trebuie ratate preparatele traditionale servite in restaurante sau taverne. Bucataria din Mallorca nu impresioneaza prin bucate iesite din comun, ci prin ingredientele inedite folosite: stafide, migdale sau diferite specii de peste.

Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).

Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Palma de Mallorca veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.

Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.

Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.

Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileƱa (tocana picanta de vita), cocido madrileƱo (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi), sobrassada (carnati picanti, nativi din Mallorca).

Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.

Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol "sangre" (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.

In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.

De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.

O masa in oras porneste de la 15 euro de persoana, depasind 50 euro in localurile de lux.

Recomandarile noastre sunt: Ummo (cele mai bune tapas), Zee (cel mai bun restaurant din Mallorca), Can BoQueta (statiunea Soller), Can Cera (Palma de Mallorca), Ran de Mar (vedere superba spre golf), Bonaire Bistro & Cafe (Palma de Mallorca), Es Moli (statiunea Sant Elm, restaurant pescaresc), Opio (Palma de Mallorca, meniu sofisticat), L'Arruzz (vedere spre mare, meniu cu fructe de mare si peste), Es Vi (tapas delicioase).
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Grecia  |  Austria  |  Malta  |  Ungaria  |  Romania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Indonezia este cea mai mare tara arhipelag din lume, detinand 17.508 de insule (6.000 dintre insule sunt nelocuite). Este denumita si "Salba de smaralde a Ecuatorului". ... Olanda poarta si urmatoarele denumiri: "Tara lalelelor", "Tarile de Jos" (fr. Pays-Bas), "Tara polderelor" sau "Tara morilor de vant"....
Dictionar turistic
A la carte - Meniu alcatuit dupa dorinta clientului, care-si alege preparatele din lista-meniu.
7 recomandari