TurisMALL
powered by

96809

Ghid Sinaia
Partii de ski

Sinaia

Datorita crestelor de peste 2000 m, sezonul de schi incepe in decembrie si poate dura pana in aprilie. In statiunea Sinaia se poate practica cel mai bun schi de altitudine din Romania. Aici gasim un domeniu schiabil de 22 km, impartit pe partii cu grade de dificultate diferite.

Pentru schiorii experimentati recomandam partia Carp. Pornind de la Cota 2000, aceasta ajunge pana la Cota 1.400. Transportul pe cablu este asigurat de vechea telecabina, inca in functiune, dar si de un telescaun modern, inaugurat in luna februarie 2006.

In Valea Dorului cele trei piste, deservite de un telescaun, au ca punct final o cabana ce atrage ca un magnet. In zilele cu cer senin, turistii lasa deoparte schiurile si se intind la soare, in cautarea unui bronz sanatos de munte.

Cota 2000 din Sinaia detine partii de ski si trasee pentru toate categoriile de schiori. Nu toate sunt amenajate, de aceea recomandam schiorilor cu putina experienta sa nu se aventureze pe traseele nemarcate, iar celor avansati sa le incerce cu prudenta.

Partia de ski de pe Valea Dorului, este poate cea mai frumoasa partie de schi a statiunii Sinaia. Aici exista un total de 10.5 km de partie amenajata si semnalizata. Schiorii incepatorii se pot bucura de o zi pe schiuri in valea Dorului, pe partia valea Soarelui, care este de dificultate usoara spre medie, are o lungime de 1180 m, o diferenta de nivel de 210 m si este dotata cu teleschi. Schiorii si snowboarderii avansati au la dispozitie partiile din dreapta/stanga telescaunului din Valea Dorului.

Partia Valea Dorului 1 - grad mediu de dificultate, o lungime de 776 m, o diferenta de nivel de 218 m, dotata cu telescaun.
Partia Valea Dorului Dreapta - grad ridicat de dificultate, o lungime de 600 m, o diferenta de nivel de 210 m, dotata cu telescaun.
Partia Valea Dorului Stanga - grad ridicat de dificultate, o lungime de 600 m, o diferenta de nivel de 210 m, dotata cu telescaun.
Partia Furnica - grad ridicat de dificultate, o lungime de 600 m, o diferenta de nivel de 350 m.

Toate partiile din statiune sunt deservite de transport pe cablu (teleschi/telescaun) accesibile cu telecabina Sinaia – Cota 1400 – Cota 2000. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie. Telefericul se afla in centrul statiunii Sinaia, in apropiere de hotelul Montana. De asemenea, la Sinaia se pot practica: schi fond pe partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100m; sanius pe partia Drumul Vechi – Cota 1300 cu o lungime de 300m, o diferenta de nivel de 60m si pista de bob.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
bondari silviu Guest, 10.07.2012

v-as multumi daca puteti mentiona cui ii apartne aceast poza. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3550751126897

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Franta  |  Germania  |  Grecia  |  Italia  |  Cehia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Populatia Pamantului sau Populatia mondiala reprezinta numarul total de oameni care traiesc pe Pământ într-un anumit moment. In martie 2020 populatia Pamantului (populatia mondiala) a fost estim... Cel mai inalt vulcan peste fundul mării este Mauna Loa din Hawaii. Chiar daca are doar 4170 m peste nivelul marii, Mauna Loa se sprijină pe fundul mării. Măsurat de acolo, el este nu numai cel m...
Dictionar turistic
Aeroport - Airport - Ansamblu constituit din terenul, cladirile si instalatiile necesare decolarii, aterizarii, manevrarii, adapostirii si întretinerii avioanelor.
7 recomandari