TurisMALL
powered by

10 atractii de top din Cambogia


SIEM REAP

Cambogia isi revine incet dupa ororile produse in timpul terorii conduse de Khmer Rouge. Multe dintre probleme inca exista: saracie si o infrastructura devastata. Din fericire, procesul de vindecare este pe drumul cel bun si un numar tot mai mare de turisti redescopera atractiile din Cambogia.

Siem ReapSiem Reap (in traducere Siam Infrant) este, fara indoiala, orasul cu cea mai mare putere de dezvoltare si poarta de acces spre faimoasele temple Angkor. Datorita acestor atractii, Siem Reap s-a transformat rapid intr-un important oras turistic, cu o mare varietate de hoteluri, restaurante si magazine.

Preah VihearPreah Vihear este un templu Khmer aflat la o altitudine de 525 metri, pe stancile muntilor Dangrek, la granita dintre Cambogia si Thailanda. Preah Vihear se bucura de cea mai spectaculoase vedere dintre toate templele Khmer. O mare parte din templu a fost construita intre secolele XI – Xii, in timpul domniei regilor Suryavarman I si Suryavarman II. Templul a fost dedicat zeului hindus Shiva. Preah Vihear este subiectul unei lungi dispute teritoriale intre Thailanda si Cambogia.

SihanoukvilleSihanoukville, cunoscut si sub numele de Kampong Som, este un oras-port si un resort aflat in Golful Thailandei. Cea mai importanta atractie de aici sunt plajele cu nisip alb si insulele tropicale salbatice si nelocuite. Sihanoukville este un loc perfect pentru relaxare si plaja. In timpul sezonului de varf, aveti grija la ciori.

Tonlé SapTonlé Sap este cel mai mare lac cu apa proaspata din Asia de sud-est si are o importanta majora pentru Cambogia. Lacul se extinde si se scufunda dramatic, in functie de sezon. Din noiembrie pana in mar, in sezonul uscat, lacul Tonle Sap se varsa in raul Mekong. Odata cu sezonul ploios, care incepe in luna iunie, Tonple Sap isi schimba directia si se formeaza un lac imens. Tonle Sap este casa pentru multe etnii vietnameze si numeroase comunitati Cham, care locuiesc in sate plutitoare.

Pagoda de ArgintPagoda de Argint se afla in incinta Palatului Regal si gazduieste multe comori nationale. Cele mai importante atractii din Pagoda de Argint sunt: Buddha de cristan din secolul XVII (Buddha de Smarald a Cambogiei) si Buddha Maitreya decorat cu 9584 diamante. Zidul interior al Pagodei de Argint este decorat cu detalii murale ce ilustreaza mitul Ramayana. Zidul a fost pictat intre anii 1903 – 1904 de 40 artisti Khmer.

Statia Bokor HillStatia Bokor Hill se afla in apropiere de Kampot si a fost construita de francezi in anii '20, ca refugiu la caldura din Phnom Penh. De atuncia, statia a fost abandonata de 2 ori: prima oara in 1940, cand japonezii au invadat Cambogia si in 1970, cand Khmer Rouge a ajuns la putere. Astazi, statia Bokor Hill are un aer straniu, de oras-fantoma. Din octombrie 2008, drumul spre Bokor a fost oficial inchis pentru reconstructie. Accesul independent pare imposibil, desi exista trasee aranjate de ghizii locali.

KratieKratie este un mic oras aflat pe malurile raului Mekong si este dominat de o mica piata centrala, inconjurata de cladiri vechi, in stilul colonial francez. Desi nu este un important oras turistic, este renumit pentru delfinii Irrawaddy, pe cale de disparitie. Se estimeaza ca in raul Mekong traiesc in prezent intre 66 si 86 de delfini.

Koh KerKoh Ker a fost capitala Imperiului Khmer pentru o scurta perioada de timp, intre anii 928 – 944 d.Hr. In aceasta perioada scurta, aici au fost ridicate niste cladiri si sculpturi spectaculoase. Situl arheologic este dominat de Prasat Thom, un templu inalt de 30 metri, construit sub forma unei piramide. Un Garuda gigant (o creatura mitica, jumatate barbat, jumatate pasare) vegheaza in continuare deasupra templului. Ascunsa in jungla pentru mai mult de un milenium, Koh Ker a fost una dintre cele mai innacesibile temple din Cambogia. Acest aspect s-a schimbat acum, datorita investiitilor majore in infrastructura.

Banteay SreiDesi oficial face parte din complexul Angkor, Banteay Srei se afla la 25 km nord-est de principalul grup de temple, suficient de departe pentru a fi considerat o atractie separata. Templul a fost finalizat in 967 d.Hr si este construit din gresie rosie si are peretii acoperiti cu sculpturi impresionante. Banteay Srei este singurul templu de la Angkor care nu a fost construit pentru un rege, ci pentru consilierul regelui Rajendravarman, Yajnyavahara.

Angkor
Angkor a fost capitala imperiului Khmer si a avut cea mai infloritoare perioada intre secolele 9 – 15. Ruinele orasele Angkor se afla intr-o padure, la nord de lacul Tonle Sap si fac parte din patrimoniul UNESCO. Conform studiilor, Angkor era un oras foarte bogat, care adapostea peste 1 milion de oameni. De asemenea, se intindea pe o suprafata generoasa, in jur de 3.000 km. O parte din templele orasului au fost restaurate, ruinele fiind vizitate anual de peste 1 milion de turisti.

Sursa articol. Sursa foto


6277

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Germania  |  Grecia  |  Turcia  |  Cehia  |  Malta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Italia mai este numita si "Cizma".... Primul oras care a depasit un milion de locuitori a fost Roma (Italia) in 133 I.Hr? ...
Dictionar turistic
Tour operator - Agentie de turism ce are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari.
7 recomandari