TurisMALL
powered by

10 case uimitoare din copac


EDINBURGH

Casa sustinuta de picioroange

Profesorul de arhitectura Terunobu Fujimori si-a dorit toata viata sa isi construiasca o casa in copac. Dupa numeroase amanari, in 2004, casa viselor sale a fost gata. Ridicata in provincia Takasugi-an, China, in gradina tatalui sau, pe o plantatie de ceai, casuta pare sa sfideze legile gravitatiei: 3 pari, aparent fragili, sustin casuta la care a visat din copilarie.

Cea mai mare casa din copac din lume

Atunci cand banii nu sunt o problema, iar dorintele copilului sunt porunci pentru odorul mamei, o casuta in copac pare un fleac. Cu o suprafata de 1800 m2, casa se afla la 50 km de Edinburgh, langa castelul Alnwick, unde a fost filmata franciza Harry Potter. Sustinuta de niste stalpi de lemn, casa se afla la 17 m inaltime si este dotata cu un restaurant cu 120 locuri, cafenele, turnulete, poduri si 20 camere. Pretul casei din copac: 7 milioane $.

Casuta Nescafe

Takashi Kobayashi, unul dintre cei mai importanti arhitecti din China, a construit una dintre cele mai frumoase casute din China. Localizata in Kamishihoro, China, casuta a fost cadoul companiei Nescafe pentru locuitorii acestui orasel. Arhitectul a construit casa la 4 m inaltime, iar forma aleasa a fost de cuib de pasari oval. Scara circulara din lemn masiv adauga un plus de originalitate. Pretul casutei a fost de 38.000 $.

Globul din copac

Free Spirit Spheres este un proiect interesant, care se bucura de un succes nebun in SUA. Datorita celor 8 puncte de sprijin, aceasta casuta ciudata poate fi agatata de un copac sau de orice alt obiect solid. Casuta este facuta din lemn laminat si poate sustine fara probleme pana la 4 adulti.

Domul din copac

Construita sub forma unui dom, aceasta casuta este confectionata din lemn de pin si pluta. Casa se afla intr-un sat ecologic din Spania si combina structura geometrica a domului cu stabilitatea unei case pe pamant.

Casuta din copac O2

Dustin Feider, proprietarul companiei O2 Treehouse, si-a propus sa revolutioneze constructia caselor din copac. Creatiile sale au numeroase avantaje: se potrivesc in copac, protejeaza mediul inconjurator si satisfac nevoia oamenilor de a se intoarce in natura si la originile sale. Casuta este facuta doar din materiale reciclate, iar in loc de acoperis, locuinta are un balon de aer cald care o ridica pana la 20 m inaltime.

Compania din copac

TreeHouse Workshop este o companie din Seattle care ia foarte in serios constructia caselor din copac. Pentru a putea sa construiasca cel putin o casa in copac pe luna, patronii au angajat doat mesteri foarte priceputi. Modelele finisate sunt foarte variate, de la case luxoase pana la locuinte rustice. Unele dintre ele au chiar si seminee.

Casa feng shui

Arhitectul Lukasz Kos a proiectat un nou model de case: construite sub forma unei veioze japoneze, cas este construita in jurul a 4 copaci, protejand si mediul inconjurator. Casa are 3 etaje, design elegant si simplu, iar peretii sunt alcatuiti din stinghii de lemn.

Patul din copac

Alain Laurens si-a parasit functia de conducere pe care o avea intr-o agentie de publicitate si si-a infiintat propria companie de construit case in copaci. Prima sa creatie a fost ridicata pe mosia sa de la tara. Pentru a reduce costurile pe care le implica construirea unei astfel de case, Laurens construieste doar o camera fara acoperis si pereti, cu dimensiuni de 12 m2, in care se afla un pat si o noptiera. Pe langa scara de acces, constructia vine si cu un sistem ce ridica si coboara un cos cu alimente si bauturi.

Casa tuturor

Bill Allen si-a dorit sa construisca case care sa faciliteze si accesul copiilor in scaune cu rotile. Prima sa casa ridicata in parcul Mount Airy Forest, Cincinnati intruneste toate facilitatile pentru persoanele cu handicap. Construita de-a lungul a 14 copaci (stejari si artari), casa are o rampa de 50 m, care permite accesul carucioarelor. Casa are o inaltime de 4 m, iar marimea de 600 m2 ofera copiilor suficient spatiu de joaca.

Sursa


7473

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Cehia  |  Spania  |  Irlanda  |  Germania  |  Malta  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Duelul este legal in Paraguay daca ambii participanti sunt inregistrati ca donatori de sange?... Romania a fost denumita si "Patria lui Dracula" sau "Tara lui Dracula". Cel care a facut faimoasa in intreaga lume legenda Contelui Dracula, contribuind indirect si la “promov...
Dictionar turistic
Oficiu de turism - Organism oficial sau semioficial national, regional sau local, insarcinat cu reprezentarea si apararea intereselor turistice ale teritorului respectiv. In scopul dezvoltarii activitatii sale, un oficiu poate deschide, in diferite locuri, reprezentante numite "Birouri de turism".
7 recomandari