10 obiective turistice de neratat in Europa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 obiective turistice de neratat in Europa


PARIS

1. Turnul Eiffel, FrantaNu puteti vizita Parisul fara a vedea Turnul Eiffel. Chiar daca nu aveti timp pentru a explora acest punct de reper faimos, veti vedea partea superioara a acestuia din orice colt al Parisului. Structura a fost construita intre 1887 si 1889 ca arc de intrare la Expozitia Universala, care a avut loc la celebrarea Revolutiei Franceze din 1789. Turnul Eiffel are 324 m (1063 ft) inaltime (aproximativ cat o cladire cu 81 etaje). Este monumentul cel mai vizitat din lume, cu mai mult de 200 milioane de vizitatori de la construirea sa in 1889.

2. Acropolis, GreciaAcropolis si monumentele sale sunt simboluri universale ale spiritului clasic si civilizatiei. Reprezinta cel mai important sanctuar al Atenei antice, dedicat patroanei sale, zeita Atena. Acropolis este o piatra care se ridica la 150 m (490 ft) deasupra nivelului marii, in orasul Atena. Suprafata zonei este de aproximativ 3 hectare. Sapaturile arheologice, lucrarile de conservare si studierea monumentelor, au inceput in 1830 si continua pana in prezent.

3. Colosseum-ul, ItaliaColosseum-ul este un amfiteatru eliptic - cel mai mare construit vreodata in Imperiul Roman. Italienii il privesc ca pe o capodopera arhitecturala si inginereasca, precum si o dovada pentru maretia si cruzimea romanilor. Colosseum-ul a fost folosit pentru spectacole cu gladiatori, precum si pentru multe alte evenimente. Astazi este o atractie turistica majora in Roma. Mii de turisti o viziteaza anual si platesc pentru a vedea arena in interior.

4. Tower Bridge, AngliaTower Bridge este un simbol important pentru Londra. Situat langa Turnul Londrei, podul a fost deschis oficial la 30 iunie 1894. Din cauza apropierii sale de port si pentru ca se afla in directia vaselor catre mare a fost necesar sa permita trecerea vaselor mari. Din aceasta cauza s-a mers pe ideea de a crea o punte care poate fi deschisa pentru a permite traficul vapoarelor. Facand poze cu Tower Bridge este una dintre activitatile turistice preferate, dar puteti sa mergeti, de asemenea, in interiorul podului, unde veti descoperi o priveliste unica asupra Londrei.

5. Castelul Edinburgh, ScotiaCastelul Edinburgh este o cetate care se afla in partea de sus a celebrei roci Edinburgh. Acesta a fost implicat in multe conflicte istorice. Castelul Edinburgh este vizitat anual de aproximativ un milion de oameni - nu numai din cauza interesului istoric al acestei cetati remarcabile, dar si pentru ca ofera o vedere splendida asupra orasului.

6. Palatul Buckingham, AngliaPalatul Buckingham serveste ca birou si ca resedinta londoneza a Majestatii Sale Regina Marii Britanii. Este unul dintre putinele palatele regale folosite in acest scop si in ziua de astazi. Palatul este situat intre Hyde Park si St. James Park si a fost construit in anul 1705. Acesta a fost resedinta oficiala din Londra a monarhiei britanice din 1837. Regina Victoria a fost primul monarh care a locuit acolo. Usile sunt deschise pentru public in lunile august si septembrie, cand Majestatea Sa este in vacanta in Scotia.

7. Big Ben, AngliaNumele Big Ben este adesea utilizat pentru a descrie turnul, ceasul si clopotul, dar numele initial a fost Great Bell (Marele Clopot). Acesta a sarbatorit aniversarea a 150 de ani la data de 31 mai 2009. Big Ben este faimos in intreaga lume pentru pastrarea impecabila in timp. Turnul cu ceas a devenit unul din simbolurile cele mai notabile ale celor din Londra si Anglia. Big Ben nu este deschis publicului larg.

8. Sagrada Familia, SpaniaSagrada Familia, o biserica romano-catolica, este una dintre cele mai faimoase lucrari semnate Antoni Gaudi si atractia turistica cea mai vizitata din Barcelona. Aceasta este in Patrimoniului Mondial UNESCO. Chiar daca Sagrada Familia este departe de a fi terminata, biserica remarcabila merita o vizita. Vizitatorii au acces la multe informatii. Un lift si o plimbare lunga va vor duce in partea de sus a unui turn de unde aveti o priveliste magnifica asupra Barcelonei.

9. Notre Dame, FrantaNotre Dame de Paris este o catedrala gotica, catolica, considerata unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura gotica franceza in Franta si in Europa. Notre Dame a avut o istorie plina de evenimente de-a lungul secolelor. Cruciatii s-au rugat acolo inainte de a pleca in razboaiele lor sfinte. De asemenea, muzica polifonica a aparut in aceasta catedrala. Multe dintre comorile catedralei au fost distruse sau furate in timpul Revolutiei Franceze. Dupa o restaurare, care a durat 25 de ani, catedrala a fost readusa la starea initiala. Daca doriti sa aruncati o privire din partea superioara a bisericii, puteti urca cele aproape 400 de trepte pana in varful unuia dintre turnuri.

10. Alhambra, SpaniaAlhambra (Alhambra inseamna "rosu" si se refera la culoarea muntelui pe care este construita) este un palat - cetate situat in Granada, Spania. Aceasta a fost initial conceputa ca o zona militara, dar in mijlocul secolului XIII a devenit resedinta regala dupa stabilirea regatului Nasrid si construcția primului palat. In prezent, Alhambra este un grup istoric monumental cu patru zone: palatele, zona militara (Alcazaba), orasul (cetatea Medina) si vila Generalife. Acestea fac parte din Patrimoniului Mondial UNESCO.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


37335

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Stiai ca?
In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.... Limba balenei albastre cantareste mai mult decat un elefant?...
Dictionar turistic
Croaziera fluviala - River cruise - Calatorie turistica pe un fluviu. Spre deosebire de croaziere, prin intermediul River Cruise veti ajunge in alt port in fiecare zi.
7 recomandari