3 sfaturi utile daca vrei sa-ti transformi casa de la tara intr-o afacere turistica

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 sfaturi utile daca vrei sa-ti transformi casa de la tara intr-o afacere turistica


Romanii au devenit in ultimii ani mari fani ai calatoriilor. Astfel, nu putini sunt cei care s-au gandit cel putin o data sa isi deschida o afacere in turism. Una din cele mai simple modalitati de a-ti indeplini acest vis este transformarea unei case de la tara in pensiune.

Atunci cand iubesti atat de mult calatoriile incat simti ca sunt o parte importanta din viata ta, a avea un business in domeniul turismului pare a fi urmatorul pas. Daca iti doresti un astfel de business, adori ospitalitatea si detii ori vrei sa cumperi o casa la tara intr-o zona cu mult farmec, iata trei sfaturi utile pentru transformarea acesteia intr-o destinatie turistica:

1. Analizeaza cu atentie zona
Cu siguranta ai inteles deja, pana acum, cat de important este amplasamentul pentru un loc destinat turistilor. Atunci cand oamenii vor sa plece in vacanta, in tara sau in strainatate, in primul rand isi aleg destinatia. De aceea, inainte de a decide sa-ti transformi casa batraneasca in pensiune, trebuie sa te asiguri ca se afla intr-o zona de interes pentru turisti.

Poate fi pe litoral, intr-o statiune de munte ori intr-o zona rurala, important este ca zona sa aiba farmec pentru ca oamenii care s-au saturat de orasele aglomerate si lipsite de vegetatie. Astfel, o pensiune intr-o zona agroturistica poate fi, in zilele noastre, o adevarata oaza de liniste.

2. Transforma casa
In functie de dimensiunea casei o poti transforma in pensiune sau intr-o casa pe care o poti inchiria in regim hotelier. Indiferent de cei vei alege sa faci, tine cont ca orice afacere aflata la inceput are nevoie de prezenta ta, mai mult ca oricand. De la consultarea ofertei de boilere electrice de la Romstal si alegerea obiectelor de decor, pana la campaniile de promovare, toate necesita atentia ta.

Indicat ar fi sa poti oferi locuri de cazare tot timpul anului, astfel incat turistii sa se bucure de o vacanta aici indiferent de anotimp. Acest lucru depinde, de asemenea, si de gradul de implicare pe care ti-l doresti. O casa care se va inchiria in regim hotelier are nevoie de o persoana dedicata curateniei si intretinerii, pe cand o pensiune are nevoie de cineva care sa fie permanent prezent, pentru a intampina si servi turistii. Chiar daca va fi o casa traditionala, nu uita sa pui la punct contractele cu toti furnizorii de utilitati, de la curent electric pana la internet.

3. Stabileste bugetul
Desi va fi o afacere de suflet pentru tine si familia ta, nu putem ignora aspectul financiar. Inainte de a incepe orice alt demers, este necesar sa iti stabilesti un buget realist pentru noul tau proiect. Ia in calcul toate autorizatiile necesare, cheltuielile obligatorii pe care le vei face pentru renovarea casei, cele pentru amenajare etc.

Poti stabili, inca de pe acum, inclusiv un buget pentru marketing ce va include un site de prezentare si campaniile de promovare pe care le vei face pe retelele sociale. Daca acest domeniu iti este strain, indicat ar fi sa apelezi la o agentie de marketing digital care te poate ajuta cu toate sfaturile necesare si crearea unei campanii de succes, conform nevoilor tale.

Mediul rural este un loc excelent unde natura si traditia pot fi conservate pe termen lung. Casele traditionale au un farmec aparte, apreciat mai ales de oamenii dornici sa scape de stresul cotidian, din orasele industrializate, aglomerate si poluate. Pune suflet in tot acest proces si vei vedea ca, indiferent de concurenta, oamenii se vor indragosti de casa ta traditionala.

Sursa foto: Shutterstock


109

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Malta  |  Grecia  |  Germania  |  Italia  |  Romania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
In lume sunt identificați 10 000 vulcani, din care 500 sunt activi. Dintre vulcanii activi, peste 300 se afla in bazinul Oceanului Pacific.... Faimoasa poveste pentru copii "Pinocchio" a fost scrisa de un autor italian?...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari