5 sfaturi pentru a te bucura de vacanta perfecta impreuna cu familia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 sfaturi pentru a te bucura de vacanta perfecta impreuna cu familia


Vacanțele sunt unele dintre cele mai plăcute și relaxante momente pe care le petreci alături de familie și pe care le aștepți cu nerăbdare. Cu toate acestea, pot deveni și cele mai stresante dacă nu iti propui chiar dinaintea plecării să te relaxezi și să intri în spiritul vacanței înainte de a ieși pe ușă. Lipsa planificării, oboseala, întârzierile, cozile lungi de la aeroport, restricțiile de securitate neașteptate și anxietatea, toate contribuie la escaladarea stării de stres, în special la începutul vacanței. Astfel, în loc să începi vacanța cu entuziasm și un zâmbet larg pe față, sunt mai multe șanse să o începi cu o grimasă de nemulțumire.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce acest stres. Totul stă în planificare și mindset. Am pregătit planul perfect de vacanță pentru a te ajuta să pornești la drum relaxat, fără stres, și să te bucuri de fiecare moment petrecut cu familia.

Iată 5 sfaturi pentru a te bucura de o vacanță perfectă împreună cu familia.

1. Alege destinațiile în funcție de durata călătoriei
Având în vedere că vei călători cu familia, ar fi o idee bună să alegi o destinație la care să ajungi ușor, astfel încât călătoria să fie o plăcere. Există o mulțime de locuri minunate în Europa ce pot fi destinații excelente pentru o vacanță cu copiii și, cu cât petreceți mai puțin timp în avioane pentru a ajunge acolo, cu atât este mai probabil ca toată lumea să fie într-o stare de spirit bună atunci când ajungeți.

2. Asigură-te că bagajul de mână este bine organizat
Când pleci în vacanță trebuie să ai în vedere nevoile imprevizibile ale celorlalți membri ai familiei, pe parcursul călătoriei. De aceea, pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi este bine să anticipezi, în măsura în care acest lucru este posibil, care sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai la îndemână. Împachetează gustări, cărți și reviste, jocuri pentru copii, un stick cu muzică, haine de rezervă pentru bebeluși și copii, șervețele, dulciuri și mângâieri pentru cei mici, pașapoarte, bilete, permis de conducere și toate celelalte documente de călătorie necesare.

3. Verifică cerințele companiei aeriene pentru a evita eventuale modificări
Chiar dacă ai mai călătorit cu o anumită companie de multe ori, ar fi bine să te informezi telefonic înainte cu câteva zile de plecare, pentru a fi sigur că nu au intervenit modificări ale cerințelor privind bagajele și procedurile de securitate de la ultimul zbor.

De asemenea, în ceea ce privește documentele de călătorie, verifică data de expirare a pașapoartelor tuturor călătorilor, precum și cerințele de viză și vaccinare cu câteva luni înainte de călătorie. Este mai bine să fii precaut decât să întâmpini surprize neplăcute la începutul vacanței.

4. Stabilește puncte de întâlnire atunci când vizitezi locuri aglomerate, ca măsură de precauție
Atunci când urmează să vizitați un obiectiv aglomerat, stabilește împreună cu membrii familiei un loc de întâlnire, în caz că unul dintre voi se rătăcește. Cel mai probabil nu se va întâmpla, însă dacă ți-a trecut acest scenariu prin gând timp de 2 secunde, vei avea o grijă în plus care te-ar putea împiedica să te bucuri la maximum de vacanță. Așadar, când ajungeți în apropierea unui obiectiv, identificați un reper la care să puteți ajunge ușor. Dacă unul dintre membrii familiei se rătăcește, veți ști care e locul de întâlnire. Este bine să stabiliți un astfel de reper în toate locurile pe care le vizitați, pentru a vă putea păstra calmul într-o situație neprevăzută.

5. Concentrează-te asupra timpului petrecut cu familia
Vacanța înseamnă timp pentru tine și pentru cei dragi. Reprezintă un moment potrivit pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu partenerul și de a te conecta cu membrii mai mici ai familiei, deoarece ai ocazia să petreci timp de calitate cu ei și să le acorzi toată atenția ta.

Deși călătoriile cu copiii nu sunt niciodată ușoare, merită întotdeauna să vă petreceți vacanțele împreună și să vă bucurați de aceleași experiențe de care, peste ani, vă veți aminti cu plăcere. Vezi ce obiective ar vrea să viziteze și documentează-te despre acestea, astfel încât să le poți povesti celor mici câteva detalii interesante despre ceea ce urmează să vizitați împreună. Cu ajutorul câtorva cărți și al unor pagini web, este ușor să le oferi copiilor o introducere în cultura și atracțiile destinației. Astfel, te vei asigura că nu se vor plictisi și vor afla și câteva lucruri noi cu ocazia vacanței.

În concluzie, te poți asigura că vei petrece, împreună cu familia, o vacanță în care să te relaxezi cu adevărat și de care să vă amintiți cu drag, abordând obiectiv câteva aspecte ce țin de organizarea vacanței și a activităților propuse. Deci, dacă ești dispus să ții cont de sfaturile noastre de călătorie, nu numai că poți trăi experiențe minunate alături de familie, dar te poți asigura că vacanța va fi un succes, încă din timpul călătoriei.

Sursa foto: Shutterstock.com


91

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Stiai ca?
Orasul Giza din Egipt este cel mai vechi oras din lume?... In Grecia, aruncarea cu mere in fete era o modalitate traditionala de a cere in casatorie?...
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari