6 sfaturi pentru a tine sub control costurile de intretinere ale masinii

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 sfaturi pentru a tine sub control costurile de intretinere ale masinii


Dupa o lunga perioada de cautari ai gasit masina pe care ti-o doreai si care se incadreaza in bugetul disponibil. Probabil ca pretul de achizitie te incanta, insa trebuie sa iei in calcul si costurile ascunse ale deciziei de a-ti cumpara un automobil. In aceasta categorie se incadreaza cheltuielile pentru intretinere, printre care cele necesare pentru alimentarea cu combustibil, pentru inlocuirea pieselor si multe altele. Insa, indiferent daca optezi pentru o masina noua sau una second-hand, exista anumite trucuri prin care poti minimiza aceste costuri:

Mergi la service pentru verificari
Desi poate parea chiar banal, de multe ori o vizita la un service auto cu preturi mici in Bucuresti poate anticipa si rezolva posibilele defectiuni pe care masina tale le poate avea. Acest lucru te va scuti de costuri mari de reparatii si de disconfortul de ramane cu masina defecta in timpul unei deplasari. Pentru a face alegerea corecta a service-ului este indicat sa optezi pentru service autorizat sau sa mergi direct la reprezentanta de unde ti-ai luat masina.

Alege cauciucurile potrivite
Alegerea cauciucurilor care se potrivesc automobilului pe care il detii este foarte importanta. De asemenea, o verificarea lunara a presiunii din cauciucuri nu strica. Valoarea presiunii optime din pneuri este marcata pe partea laterala a rotilor si in cartea masinii. Daca vei observa mici umflaturi pe cauciucuri, ar trebui sa schimbi cat mai repede pneurile pentru a nu risca ca acestea sa explodeze provocand neplaceri si chiar daune. Alegerea unor cauciucuri nepotrivite genereaza un consum mai mare de combustibil.

Schimbarea uleiului
Odata ce ai parcurs 10.000 de km, ar trebui sa schimbi uleiul de la masina. De asemenea, daca nu ai atins acest prag, regula este sa inlocuiesti uleiul o data la doi ani. Daca esti in situatia de a schimba uleiul, ar trebui sa alegi un ulei de calitate, produs de un producator cunoscut, chiar daca acest lucru inseamna mai multi bani. In acest mod, previi infundarea filtrelor, care pot provoca daune mai mari masinii, ceea ce inseamna, desigur, costuri in plus.

Alimenteaza cu carburant de calitate
Alegerea carburantului este un alt aspect caruia sa ii acorzi atentie. Dar pentru a gasi carburant potrivit pentru masina ta este indicat sa incerci mai multe variante de carburant, pentru a observa cum se comporta masina ta la fiecare alegere facuta. De asemenea, pentru a spori performantele motorului si pentru a-l curata ar fi bine sa alegi un carburant care contine aditivi.

Ai grija la viteza
O viteza ridicata aduce dupa sine costuri mai mari la carburant. Dacă vei respecta viteza limita, vei ajunge sa economisesti mai multi bani, pentru ca vei consuma mai mult combustibil. Mai mult, cu fiecare oprire a masinii, consumul de combustibil este mai mare decat atunci cand repornesti masina. Adopta, asadar, un stil de condus preventiv si economic.

Respecta reviziile obligatorii
Respectarea reviziilor obligatorii poate preintampina multe defectiuni. Daca vei folosi si piese de schimb de calitate, masina ta va o durata de viata prelungi. Este bine de stiut ca pentru masinile second-hand, cumparate direct de la dealer ai un an de garantie prin lege.

In concluzie, pentru a tine sub control costurile de intretinere ale masinii tale este indicat sa respecti reviziile obligatorii, sa adopti un stil de condus corespunzator, sa alimentezi cu un carburant de calitate, sa schimbi uleiul la momentul potrivit, sa alegi cele mai bune pneuri si sa vizitezi regulat un service auto.

Sursa foto:https://www.pexels.com/photo/adult-automotive-blur-car-13861/


89

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Malta  |  Austria  |  Italia  |  Cehia  |  Malaysia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care il stergem de pe mobile?... In Argentina gestul prin care arati ca vrei ca cineva sa se grabeasca il reprezinta unirea degetului mare cu cel mijlociu....
Dictionar turistic
Dejun - Lunch - Masa de pranz, a doua masa principala a zilei, care se serveste, de regula, in intervalul 12-15.
7 recomandari