Care sunt avantajele reale ale consumului de laptisor de matca?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Care sunt avantajele reale ale consumului de laptisor de matca?


Laptisorul de matca reprezinta o substanta alba, care este secretata prin intermediul glandelor hipofaringiene si mandibulare a albinelor lucratoare. Desi nu este produs de regina, va fi destinat ca si sursa de hrana pentru aceasta pe intreg parcursul vietii. Compozitia este asemanatoare cu cea a unui jeleu, gustul fiind considerat acrisor de majoritatea persoanelor. Consumul nu are insa loc prin inghitire, fiind nevoie ca produsul sa fie tinut sub limba pana la dizolvare.

Ce ingrediente sunt utilizate in laptisorul de matca?
Compozitia nutritiva este una complexa, iar majoritatea studiilor inca nu au identificat absolut toate elementele prezente. Totusi, s-a demonstrat faptul ca acest produs reprezinta singura sursa de acid 10 HDA de pe pamant. Acelasi element a devenit recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale. Laptisorul de matca mai contine vitaminele din complexul B, precum si vitamina A,C,D,E si K. Un alt motiv pentru care ar fi recomandat sunt mineralele. Spre exemplu, va exista calciu, zinc, fier si magneziu. Proteinele provin dintr-o familie speciala, fiind in procent de 12-15% pe fiecare sticla.

De ce sa consumi laptisor de matca?
Te intrebi care sunt beneficiile laptisorului de matca? In primul rand, continutul nutritional asigura mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Spre exemplu, exista un efect antixoditant si unul care ajuta organismul sa faca fata agentilor patogeni. In plus, nivelul de colesterol in sange este redus si creste rezistenta la efortul fizic. Din punct de vedere mental, memoria este imbunatatita, iar starile de depresie vor putea fi depasite. Laptisorul de matca se recomanda persoanelor care sufera de diabet zaharat, deoarece afectiunea poate fi ameliorata. Multumita continutul ridicat de antioxidanti, sunt prevenite chiar si Alzheimer sau alte boli neurodegenerative.

Cat de util este acest produs pentru frumusete?
Laptisorul de matca stimuleaza productia de colagen, reducand durerile inflamatorii si sporind migratia fibroblastelor. Acelasi proces este esential pentru frumusetea pielii, rezultatul fiind protectia la razele ultraviolete asupra tenului. Drept urmare, va fi prevenita imbatranirea prematura. In laptisorul de matca exista multi aminoacizi si acizi grasi, ceea ce favorizeaza scaderea stresului oxidativ. Proprietatile antibacteriene sunt esentiale pentru vindecarea ranilor, produsul fiind considerat un remediu natural in preventia multor afectiuni.

Cum se administreaza laptisorul de matca?
Fiind vorba despre un produs apicol, pot exista contrainndicatii pentru persoanele alergice la intepaturi de albine sau polen. In general, majoritatea oamenilor nu vor avea insa astfel de probleme. Nu se recomanda consumul pentru femeile insarcinate sau copiii sub 3 ani. Acest produs este in schimb utilizat in cure de multe persoane adulte, pe o durata de pana la 6 saptamani. Administrarea se va face in timpul diminetii, cu 30 de minute inainte de prima masa. Pentru cei mici este recomandata doza de 0,5g/zi, iar la adulti de 1g/zi. Laptisorul de matca poate fi gasit atat nepasteurizat, cat si sub forma de comprimate sau capsule. 

Un domeniu unde vei intalni frecvent acest produs este cosmetica. Totusi, administrarea unei forme diferite are loc conform indicatiilor mentionate de producator. Asigura-te ca alegi un laptisor de matca 100% pur, care sa fie recoltat direct din stup si neprelucrat. Acesta contribuie la o buna functionare a organismului in toate perioadele de epuizare fizica sau psihica.


231

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Spania  |  Franta  |  Romania  |  Malta  |  Austria  |  Germania  | 
Stiai ca?
Pictorul roman care a excelat in prezentarea florilor este Stefan Luchian (1868 - 1916). A fost supranumit "poetul plastic al florilor", fiind considerat de criticii de arta ca un continu... Desi este acoperita 90% cu gheata, Antartica este desert? Precipitatiile medii anuale nu depasesesc 50 mm, iar umiditatea este mult mai scazuta decat in desertul Gobi, Antartica devenind astfel cel ma...
Dictionar turistic
Refugiu - Spatiu de adapostire construit in totalitate in zona montana inalta, echipat cu dotari modeste, destinat adapostirii turistilor in timpul ascensiunilor montane si care nu are personal de serviciu.
7 recomandari