Cat de mult a insemnat Cupa Mondiala pentru turismul din Rusia?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cat de mult a insemnat Cupa Mondiala pentru turismul din Rusia?


Când vine vorba de vacanțe, Rusia nu este chiar prima destinație care îți vine în minte, astfel că decizia organizării Campionatului Mondial de Fotbal 2018 a fost luată, printre altele, și în scopul promovării turismului. Potrivit unui material publicat de britanicii de la The Telegraph, cea mai mare țară din lume (din punct de vedere al suprafeței) este vizitată în decursul unui an întreg de tot atâția turiști britanici câți primește Spania într-o săptămâna, iar asta spune tot.

Conform cifrelor puse la dispoziție de Foreign Office și prezentate în cadrul aceluiași material, granițele Rusiei au fost trecute de doar 177.000 de turiști britanici în 2016, în timp ce numărul britanicilor care au ales alte țări ca destinație de vacanță s-a ridicat la 12 milioane în Spania, 724.000 în Canada (cea de-a două țară din lume ca suprafață), 513.000 în Mexic, 280.000 în Vietnam și 270.000 în Pakistan.

Situația se poate schimba însă destul de mult datorită Cupei Mondiale, iar acest lucru era prevăzut chiar înainte de primul fluier al celor 64 de partide programate, nu mai puțin de un milion de turiști străini fiind așteptați să sosească pe toată durata competiției (14 iunie – 15 iulie 2018). Până la urmă, potrivit site-ului realitatea.net, numărul turiștilor străini sosiți in Rusia pe perioada Cupei Mondiale a fost de 3 ori mai mare decât cel estimat, aceștia cheltuind în total aproximativ 1.5 miliarde de dolari pe perioada șederii.

Datorită organizării extraordinare a Cupei Mondiale de care a dat dovadă țara gazdă (au fost raportate doar incidente minore), precum și ameliorării tensiunilor geopolitice din prima parte a anului, Rusia a început să devină interesantă pentru turiștii din Anglia.

,,Cupa Mondială s-a desfășurat atât de eficient, încât s-a dovedit a fi un ambalaj strălucitor pentru turismul rusesc’’, a declarat Jim Molloy, manager de vânzări la Regent Holidays. Paginile legate de Rusia existente pe site-ul său au avut cu 135% mai mulți vizitatori în lunile iunie-iulie decât în mai. Acesta a mai adăugat: ,,Potențialul Rusiei ca destinație de vacanță a crescut. Chiar dacă ne referim numai la Moscova. Pornești televizorul și îl vezi pe Gary Lineker în fața Catedralei St. Basil [Piața Roșie] - oamenii văd asta și se gândesc că este undeva unde nu au fost, iar ideea o data încolțită poate fi pusă în practică pe termen lung.’’

Deși, potrivit aceluiași Jim Molloy, există mult interes din partea englezilor pentru orașe ca Volgograd, Kaliningrad sau Ekaterinburg, cele mai importante două destinații rămân capitala, Moscova, și St. Petersburg, iar acest lucru nu este de mirare, cele două fiind singurele orașe din Rusia legate prin zboruri directe de Londra.

Cu aproape 10 miliarde de lire sterline cheltuite pentru organizarea Cupei Mondiale, creșterea numărului de turiști străini se află în topul așteptărilor Federației Ruse, iar la această situație ar putea contribui din plin și lupta dintre Floyd Mayweather Jr. (41 de ani) și Khabib Nurmagomedov (30 de ani) ce are mari șanse să se desfășoare în cursul anului viitor, în Rusia.

Dacă americanul a acceptat provocarea cu condiția că partida să se desfășoare după regulile de box profesionist, rusul a cerut că lupta să aibă loc la Moscova, pe legendară arenă Luzhniki, acolo unde cei doi pot fi susținuți de aproximativ 100.000 de suporteri. O luptă între ,,pensionarul’’ Mayweather și proaspătul campion UFC Nurmagomedov, ambii neînvinși în carieră profesionistă, ar fi extrem de interesantă atât pentru cei care pariază pe UFC, cât și pentru cei care preferă boxul și cu siguranță ar genera încasări uriașe, așa cum s-a întâmplat la partida dintre Mayweather și Connor McGregor (UFC) din august 2017.


121

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Stiai ca?
Lamaia este un fruct care a fost adus in Europa in timpul cruciadelor, desi vechii greci si romanii l-au consumat cu mult timp inainte (lamaia apare in fresce facute prin secolul II). Se crede ca lama... Cu peste 40 milioane de vizitatori, Italia este a patra cea mai vizitata tara din lume?...
Dictionar turistic
Rezervatie naturala - Un teritoriu mai mult sau mai putin extins, in cadrul caruia sunt ocrotite prin lege elemente de mare interes: flora, fauna, formatiuni geologice, complexe peisagistice s.a.
7 recomandari