Ce ascunde cea mai mare florarie din Paris

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce ascunde cea mai mare florarie din Paris


O zi petrecută în cea mai mare piață de flori de la Paris denotă o mică parte din viața autentică a francezilor.

La o distanță de mai puțin de 8 km de Paris este localizată Piața Rungis, cea mai mare piață de produse alimentare și horticultură din lume. Aici vânzătorii vin diminețile pe bicicletă și vând flori multi-colore sau verdeață. O vizită la această florărie o experiență diferită comparativ cu atracțiile care sunt de obicei ținta turiștilor. Printre pavilioanele cu flori și 2 sere, este puțin probabil să vezi vreun turist.

În piață persistă limbă franceză vorbită rapid și melodios doar de floriști sau de cumpărătorii locali. Poți să ajungi aici prin câteva modalități: să comanzi un tur oficial, să mergi cu cineva care are card de client sau să rezervi un tur cu un florist din Montmartre.

Piața Rungis a fost oficial deschisă în 1969, după ce în 1960 s-a decis demolarea celebrei piețe Les Halls din centrul Parisului. Acum, după mai multe etape de modernizare, dintr-o piață obișnuită a devenit un orășel în miniatură unde sunt deschise bănci, hotele, benzinării și restaurante. În jur de 12 mii de oameni lucrează aici săptămânal și circa 8 milioane de produse ajung aici anual.

Pe lângă multitudinea de flori pusă la dispoziția cumpărătorilor, aici găsiți și cel mai mare asortiment de fructe, legume, carne, pește și alte produse alimentare proaspete și de cea mai înaltă calitate.

În pavilioanele cu flori sunt permanent menținute temperaturi scăzute pentru a păstra florile proaspete. Cumpărătorii pot alege florile pe care le vor dintr-o imensă varietate.

Este recomandabil să vii aici cât mai devreme posibil. Sectorul de horticultură se deschide dimineața devreme și în primele ore este vizitat de clienții care achiziționează produse angro. Totuși, asortimentul este destul de variat și în orele mai târzii a dimineții.

La Rungis Market se vorbește preponderent în limba franceză. Dacă nu cunoști fluent limba aceste țări, îți sugerăm să înveți măcar câteva fraze de bază pentru fi mai plăcută și productivă călătoria.
Această piață de flori atrage prin mirosul absolut superb, paleta variată de culori și texturi, dar și prin design. Fotografi din întreagă lume și utilizatori înrăiți de social media vin aici pentru poze când rafturile cu flori sunt scăldate în lumina dimineții.

În sectorul de horticultură și decorațiuni, pe lângă pavilionul cu aer condiționat, unde se păstrează florile ambalate, mai sunt 3 zone mari pentru flori în ghiveci, 2 sere și 5 zone mixte cu accesorii pentru grădinărit. Sectorul cu ustensile cuprinde mai mult de 80. 000 de accesorii pentru grădinărit din diferite materiale, potrivite pentru diverse stiluri de amenajare.

În cele 2 sere veți găsi o mulțime de tipuri de plante în ghiveci, de la pui de arbuști până la cactuși. În această perioadă, de la sfârșitul lunii aprilie și timp de 12 de săptămâni, în Franța, este în toi sezonul de înflorire a bujorilor.

Piața Rungis este în proces de reconstrucție pentru a le oferi producătorilor și comercianților condiții mai optime și sigure pentru a-și comercializa produsele. Condițiile meteo dure și umiditatea înaltă au consecințe negative pentru florile din interior.

https://unsplash.com/photos/kN6Okt1-VN8


65

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Grecia  |  Italia  |  Romania  |  Austria  |  Ungaria  |  Germania  | 
Stiai ca?
Cea mai adanca pestera din Africa este Anou Ifflis din Algeria. Ea are o adancime de 1.170 m.... Regina Cleopatra era de originea greceasca, nu egipteana sau africana, asa cum crede majoritatea populatiei?...
Dictionar turistic
Turism intern - Turismul intern este practicat de populatia unei tari prin deplasari cu destinatie turistica de la locul de resedinta la cel de sejur, aflate in interiorul spatiului geografic national.
7 recomandari