Cele mai periculoase roller coastere

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai periculoase roller coastere


TOKYO

Kingda Ka, New Jersey, SUA

Kingda Ka este cel mai inalt si rapid roller coaster din lume. Acesta se afla in parcul de distractie Six Flags Adventure si atinge viteza de 206 km/h in 3.5 secunde. Cel mai inalt punct la roller coaster-ului este de 139 m. De-a lungul anilor (a fost inaugurat in mai 2005), roller coaster-ul a fost inchis de cateva ori din cauza unor probleme tehnice, iar in mai 2009 a fost lovit de un fulger.

Dodonpa, Yamanashi, Japonia

Cu o inaltime de 52 m, roller coaster-ul din Japonia a detinut recordul de cel mai rapid din lume: atinge 172 km/h in mai putin de 2 secunde. Pasagerii pornesc in aceasta calatorie palpitanta dintr-un tunel intunecat, urmand ca in 2 secunde sa urce pe o panta abrupta, cu un unghi de 90 grade.

Steel Dragon 2000, Mie Prefecture, Japonia


Roller Coaster-ul Steel Dragon 2000 a fost inaugurat in anul 2000, anul dragonului in Asia. Roller coaster-ul se afla in parcul de distractii Nagashima Spa Land Amusement Park si a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai lung roller coaster din lume: 2. 47 km.

Top Thrill Dragster, Ohio, SUA

Pana la inagurarea Kingda Ka, roller coaster-ul a detinut recordurile pentru cel mai inalt, rapid si cea mai abrupta cadere. Top Thrill Dragster se afla in parcul de distractii Cedar Point Amusement Park, are o inaltime de 122 m si atinge 190 km/h in mai putin de 5 secunde.

Thunder Dolphin, Tokyo, Japonia


Thunder Dolphin este cunoscut pentru designul unic, fiind construit in jurul cladirilor din parcul Dome City Attractions. Roller coaster-ul are o inaltime de 70 m, o lungime de 1.06 km, iar viteza maxima este de 130 km/h.

Tower of Terror, Australia

Localizat in parcul de distractii Dreamworld din orasul Gold Coast din Australia, Tower of Terror este al patrulea cel mai rapid roller coaster din lume, dar cel mai inalt si mai rapid aflat pe un turn. Calatoria dureaza 6.5 secunde, dintre care in 3.25 secunde pasagerii ajung in varf, la un unghi de 90 grade, iar in 3.25 secunde ajung inapoi. Viteza maxima de 160.9 km/h este atinsa in cateva secunde.

Millennium Force, Ohio, SUA

Millennium Force are cel mai lung traseu din SUA, 2.01 km, iar calatoria dureaza 2 minute si 20 secunde. Pasagerii au parte de o aventura pe cinste: pe langa suisurile si coborasurile obisnuite, roller coaster-ul are o cadere abrupta de 92 m si trece prin 2 tunele intunecate.

Sursa articol. Sursa foto


5033

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Aligatorii sunt cele mai zgomotoase reptile.... Cea mai mare (puternica) anomalie magnetica din lume se afla in Regiunea Kursk (în rusa Курская область, Kurskaia oblast), o regiune din sud-vestul Rusiei, ce este marginita la vest de ...
Dictionar turistic
Turism uval (viticol) - Forma de turism specializata pe vizitarea zonelor viticole, excursii la crame, degustari de vin, etc.
7 recomandari