Cum să porți corect tenișii la orice ținută?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum să porți corect tenișii la orice ținută?


ROMANIA

După cum probabil știi deja, tenișii au fost creați pentru a fi purtați și în afara sălilor de fitness. Deși au fost lansați ca pantofi sport destinați mai degrabă clasei de mijloc sau sportivilor, tenișii și-au făcut repede loc prin garderobele celor mai controversați creatori de modă din lume, ajungând să fie purtați chiar și pe covorul roșu.

Dar până să fii în punctul de a-i încălța cu mândrie la vreo decernare de premii, e bine să știi despre teniși că pot fi o reflexie a personalității sale, așa că află din rândurile următoare cum îi poți asorta corect la orice ținută.

Cum alegi perechile de teniși pe care să îi cumperi?

Indiferent de modelul de teniși pe care te gândeai să îi comanzi, ar fi bine să știi că există câteva principii de bază pentru a-i purta corect. Începe prin a cumpăra doar perechile care se potrivesc stilului tău. Nu te baza niciodată pe trendurile actuale atunci când îți cumperi articole de încălțăminte, asta, desigur, dacă nu cumva vrei să îi porți un sigur sezon, după care să fii nevoit să îți reînnoiești întreg arsenalul din pantofar. Dacă paietele nu sunt întocmai pe gustul tău, nu purta teniși flancați în sclipici. Alege pentru ținutele casual perechi în culori uni, iar pentru serile de club sau cele petrecute în puburi unele ceva mai îndrăznețe.
Nu uita că poți purta teniși cu aproape orice ocazie cu o singură condiție. Păstrează-i mereu curați, pentru că o pereche de pantofi sport, oricât de cool ar fi, își va pierde din farmec dacă e acoperită de praf. O întreținere corectă a tenișilor presupune inclusiv spălarea șireturilor, eliminarea mirosurilor neplăcute și perierea tălpilor.

Câte tipuri de teniși există?

Multitudinea de modele de teniși din care vei putea alege s-ar putea să te copleșească, așa că ar trebui să știi că există:

Teniși basic - Așa cum sunt cei de la Vans sau Converse, de cele mai multe ori din pânză, dar poți întâlni și perechi din piele. Au un preț accesibil și sunt ușor de întreținut. Pe aceștia îi poți asorta la orice ținută casual sau sport.

Teniși de lux - Asemănători cu modelele de teniși basic, aceștia sunt confecționați din piele de căprioară și aparțin unor branduri rafinate, cum sunt Tom Ford sau Saint Laurent. Genul acesta de teniși este ideal pentru a purtat la costum.

Teniși sport - Îi poți regăsi în magazine sportive, cum este cazul Nike, Reebok, Asics ori Tiger și sunt destinați, după cum ai ghicit, activităților sportive, având tălpile special proiectate pentru a reduce din stresul picioarelor la alergare. Tenișii sport nu sunt recomandați a fi purtați în alte ocazii decât cele sportive.

Teniși fashion - creați de case de modă renumite, precum Givenchy, Christian Louboutin, Diemme sau Giuseppe Zanotti, tenișii fashion sunt proiectați pentru a ieși în evidență, de aceea ar fi indicat să îi porți doar la ocazii cu adevărat speciale.

Ce culori de teniși ar trebui să ai?

Dacă erai curios să afli cum alegi culoarea pantofilor în funcție de ce vrei să faci, îți vom spune că și tenișii au un cod cromatic de care trebuie să ții cont. Dacă pentru ținutele casual poți merge pe variantele clasice de negru, galben, bleumarin sau roșu, când vine vorba de un outfit mai sofisticat trebuie neapărat să apelezi la culoarea albă pentru tenișii de lux. Poți respecta o anumită nuanță dacă aceasta este impusă de tema vreunei petreceri la care ești invitat, purtând-o chiar în picioare.

Nu uita că orice tip de teniși ai alege să porți, e obligatoriu ca aceștia să fie curați și bine îngrijiți, pentru a reflecta grija pe care o porți aspectului tău exterior, respectându-te astfel, dar arătându-le și celorlalți stima cuvenită.

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aspect-clasic-converse-cos-de-rufe-267202/


32

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Austria  |  Franta  |  Spania  |  Italia  |  Belgia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Dunarea reprezinta al doilea fluviu ca lungime din Europa, dupa Volga, acesta curgand pe o distanta de circa 2.858 km. Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra (Germania), de sub varful Kandel (... Africa este cel mai sarac si slab dezvoltat continent, in ciuda bogatiei si a resurselor naturale?...
Dictionar turistic
Bungalow - Un tip de camera oferita de anumite hoteluri de lux. Bungalow-ul este pozitionat intr-o zona mai deosebita, intima, deasupra marii sau intr-o zona cu multa verdeata; ofera privelisti deosebite, are veranda si camere elegante.
7 recomandari