Excursie cu masina: 6 trucuri despre cum sa impachetezi bagajele in mod eficient

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Excursie cu masina: 6 trucuri despre cum sa impachetezi bagajele in mod eficient


Excursiile cu mașina proprie îți oferă multă libertate în ceea ce privește împachetarea lucrurilor. În special dacă mergi într-o excursie cu familia, vacanța cu automobilul propriu reprezintă cea mai utilă variantă.

Dacă nu dispui de o mașină foarte spațioasă, împachetarea bagajelor poate fi dificilă. Pentru a folosi spațiul în mod eficient ai nevoie să cunoști câteva trucuri. Iată 6 sfaturi care îți pot fi utile.

Folosește-te de exteriorul mașinii
Poți suplimenta spațiul de depozitare al bagajelor utilizând o cutie portbagaj. Aceasta este poziționată pe plafonul mașinii și se găsește în mai multe dimensiuni. În interiorul acestei cutii poți alege să împachetezi hainele mai voluminoase (geci, pulovere etc.).

De asemenea, dacă practici ciclismul și vacanța se află într-o zonă montană potrivită pentru acest sport, puteți lua cu voi bicicletele personale cu ajutorul unui suport bicicleta auto. Acesta poate fi amplasat pe ușa portbagajului sau deasupra mașinii.

Împachetează în genți moi
Geamantanele mari și rigide sunt o variantă potrivită pentru excursiile cu avionul, dar nu și pentru cele cu mașina. Optează pentru o geantă moale și bine comportamentală. Astfel, vei putea să le presezi în portbagaj și să te încadrezi în spațiul de care dispune mașina.

Folosește o metodă eficientă de împachetare
Cea mai potrivită metodă de împachetare a hainelor într-o geantă este prin rulare. Pe această cale, economisești spațiu și poți reduce șifonarea acestora.
O altă metodă este utilizarea sacilor de compresie. După ce așezi hainele în geantă, scoate aerul din pungi cu ajutorul unei pompe. Dacă nu alegi varianta de a folosi o cutie portbagaj, împachetează prima dată hainele voluminoase, apoi, deasupra acestora așază piesele vestimentare mai mici și delicate.

De asemenea, o metodă eficientă pentru produsele cosmetice și de îngrijire este de a turna o cantitate minimă de lichid din sticlele originale ale acestora în recipiente mici, de călătorii. Acestea se găsesc pentru toate tipurile de produse (cremă, spray).

Selectează lucrurile pe care le folosești mai des
Atunci când începi ambalarea bagajelor, adaugă în spatele portbagajului obiectele de care crezi că nu vei avea nevoie până ajungi la destinație (căruciorul copilului, păturile, geantă frigorifică) și lasă la vedere lucrurile pe care crezi că le-ai putea folosi pe parcursul traseului (medicamente, încărcător, haine de schimb). Astfel, nu vei pierde timp pe drum despachetând tot bagajul pentru a găsi anumite obiecte.

Utilizează fiecare colț din interiorul mașinii
Dacă ai multe lucruri, iar mașina are o dimensiune mică, portbagajul nu este singurul loc destinat pentru bagaje. Poți adăuga diverse obiecte în torpedou, sub scaune și în buzunarele din spatele scaunelor, unde poți pune încărcătoare, lichide sau obiecte utile pentru cei mici.

De asemenea, poți să așezi un rucsac la picioarele pasagerilor în care să adaugi strictul necesar: bani, dispozitive electronice, dezinfectant, șervețele umede, șervețele uscate, gustări, o trusă de prim ajutor etc.

Ai grijă la siguranță
Atunci când așezi gențile în portbagaj, indiferent de volumul lor, ai grijă să nu acopere geamurile din spate. Șoferul are nevoie să vadă în partea din spate a mașinii pentru a conduce regulamentar și pentru siguranța tuturor pasagerilor.

În concluzie, excursiile cu mașina îți oferă numeroase variante de împachetare. Ai posibilitatea de a suplimenta spațiul în cazul în care ai multe bagaje și o mașină destul de mică. Aplică sfaturile din acest articol care te pot ajuta să împachetezi lucrurile în mod eficient.

Sursă foto: Shutterstock


46

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Cehia  |  Germania  |  Grecia  |  Belgia  |  Ungaria  |  Romania  | 
Stiai ca?
George Bothezat este inventatorul elicopterului cu patru elice, denumit și “Caracatita zburatoare”. ... Guyana poarta si denumirea de" Tara multimii de ape"....
Dictionar turistic
Double room - Camera dubla - Camera cu doua locuri, pentru doua persoane; are doua paturi individuale (twin), un pat matrimonial (queen) sau un pat dublu (king).
7 recomandari