TurisMALL
powered by

La mare in Bulgaria sau Romania


Dupa ce am petrecut trei vacante consecutive de vara in statiunile romanesti, am decis ca o schimbare a peisajului este mai mult decat binevenita.
Dupa ce am petrecut trei vacante consecutive de vara in statiunile romanesti, am decis ca o schimbare a peisajului este mai mult decat binevenita. Am decis sa vizitam Bulgaria datorita apropierii de Romania dar si a faptului ca multi dintre prietenii nostri care au mers acolo nu aveau nimic altceva decat lucruri frumoase de spus.

Astazi, voi impartasi experienta mea despre Romania vs. Bulgaria. Distanta rutiera pana in Albena cu plecare din Bucuresti este de aproximativ 330 de kilometri, iar pana la Mamaia de 230 kilometri.

In Romania sejurul l-am petrecut in statiunea Eforie Nord, iar dupa cei 3 ani pe plajele romanesti am decis sa acord o sansa litoralului bulgar.

Mai jos voi judeca cele doua tari doar pe baza a ceea ce au de oferit statiunile lor de pe litoral. Nu pot face alte tipuri de judecata, din moment ce nu am vizitat nicio alta parte a Bulgariei suficient de mult timp pentru a obtine o opinie solida, dar, deoarece majoritatea oamenilor privesc ambele tari ca destinatii turistice ieftine, acest lucru ar trebui sa fie suficient.

Bulgaria plaje vs Romania
Nu stiam, inainte de a ajunge acolo, ca Albena nu era decat o statiune foarte mica. M-am gandit ca este un loc unde am putea gasi localnici, case si apartamente similar cu Eforie Nord din Romania. In schimb, este mai mult ca Venus.

Cu toate acestea, este extrem de frumos! Plajele sunt spectaculoase. Hotelul nostru era plin si erau multe hoteluri in statiune ... iar plajele au reusit cumva sa fie aerisite si extrem de dragute. Este intotdeauna bine daca poti face o baie in mare fara sa fii aproape de o alta persoana.

Era, de asemenea, surprinzator de curat. Nisipul plajelor romanesti si al statiunilor din Marea Neagra sunt, de obicei, murdare, dar din anumite motive acestea nu au fost, in ciuda faptului ca exista o multime de turisti romani acolo.

Lucrul meu preferat a fost insa faptul ca puteti auzi de fapt marea in Bulgaria! Principala problema a plajelor din Romania este ca sunt pline de terase si pub-uri in care rasuna hiturile anilor 90.

Pentru o familie alcatuita din doi adulti chiar si cu un salariu minim pe economie te poti bucura din plin de plajele bulgare si frumosetea locului.

Un alt lucru interesant pe care l-am observat cu privire la plaje este faptul ca, in Romania, trebuie sa platesti de obicei persoanele care se ocupa de sezlonguri pentru a „rezerva” scaunele din primul rand. In timp ce aceasta practica nu se intampla in Bulgaria, au existat intotdeauna sezlonguri in primul rand langa mare.


80

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Cei mai scunzi oameni din lume traiesc in Africa. Acestia sunt pigmeii, din padurile Iturii, ce au o inaltime medie de 1,20 m.... Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s...
Dictionar turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
7 recomandari