TurisMALL
powered by

La mare in Bulgaria sau Romania


Dupa ce am petrecut trei vacante consecutive de vara in statiunile romanesti, am decis ca o schimbare a peisajului este mai mult decat binevenita.
Dupa ce am petrecut trei vacante consecutive de vara in statiunile romanesti, am decis ca o schimbare a peisajului este mai mult decat binevenita. Am decis sa vizitam Bulgaria datorita apropierii de Romania dar si a faptului ca multi dintre prietenii nostri care au mers acolo nu aveau nimic altceva decat lucruri frumoase de spus.

Astazi, voi impartasi experienta mea despre Romania vs. Bulgaria. Distanta rutiera pana in Albena cu plecare din Bucuresti este de aproximativ 330 de kilometri, iar pana la Mamaia de 230 kilometri.

In Romania sejurul l-am petrecut in statiunea Eforie Nord, iar dupa cei 3 ani pe plajele romanesti am decis sa acord o sansa litoralului bulgar.

Mai jos voi judeca cele doua tari doar pe baza a ceea ce au de oferit statiunile lor de pe litoral. Nu pot face alte tipuri de judecata, din moment ce nu am vizitat nicio alta parte a Bulgariei suficient de mult timp pentru a obtine o opinie solida, dar, deoarece majoritatea oamenilor privesc ambele tari ca destinatii turistice ieftine, acest lucru ar trebui sa fie suficient.

Bulgaria plaje vs Romania
Nu stiam, inainte de a ajunge acolo, ca Albena nu era decat o statiune foarte mica. M-am gandit ca este un loc unde am putea gasi localnici, case si apartamente similar cu Eforie Nord din Romania. In schimb, este mai mult ca Venus.

Cu toate acestea, este extrem de frumos! Plajele sunt spectaculoase. Hotelul nostru era plin si erau multe hoteluri in statiune ... iar plajele au reusit cumva sa fie aerisite si extrem de dragute. Este intotdeauna bine daca poti face o baie in mare fara sa fii aproape de o alta persoana.

Era, de asemenea, surprinzator de curat. Nisipul plajelor romanesti si al statiunilor din Marea Neagra sunt, de obicei, murdare, dar din anumite motive acestea nu au fost, in ciuda faptului ca exista o multime de turisti romani acolo.

Lucrul meu preferat a fost insa faptul ca puteti auzi de fapt marea in Bulgaria! Principala problema a plajelor din Romania este ca sunt pline de terase si pub-uri in care rasuna hiturile anilor 90.

Pentru o familie alcatuita din doi adulti chiar si cu un salariu minim pe economie te poti bucura din plin de plajele bulgare si frumosetea locului.

Un alt lucru interesant pe care l-am observat cu privire la plaje este faptul ca, in Romania, trebuie sa platesti de obicei persoanele care se ocupa de sezlonguri pentru a „rezerva” scaunele din primul rand. In timp ce aceasta practica nu se intampla in Bulgaria, au existat intotdeauna sezlonguri in primul rand langa mare.


318

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Stiai ca?
Capitala aflata la cea mai mare altitudine (intre 3.250 si 4.100 m) este La Paz, capitala administrativa a Boliviei. ... In Alaska, este legal sa impusti ursii polari. Insa este interzis sa trezesti un urs pentru a-i face o poza?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari