TurisMALL
powered by

Lacul Bled


BLED

Bled este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, peisajele impresionante si linistea de aici, aducandu-i faima printre romanticii din lumea intreaga.


In urma cu cativa ani, Bled era casa unei familii roiale din Iugoslavia si a presedintelui Josip Broz Tito.


Lacul Bled s-a format in urma cu foarte multi ani, cand ghetarul Bohinj s-a retras. In urma sa, a ramas un bazin cu o lungime de 2120 m, lat de 1380 m si adanc de 30 m. Lacul Bled a fost umplut cu apa provenita de la topirea ghetarului. Lacul nu are afluenti foarte importanti, ci doar cateva fluxuri. Izvoarele termale din partea de nord-est a lacului se strang in 3 piscine aflate la Toplice Grand Hotel, Park Hotel si Golf Hotel. In timpul verii, temperatura apei ajunge pana la 25 grade Celsius, iar iarna lacul este acoperit cu o patura de gheata foarte groasa.

Situat la poalele muntilor Alpii Iulieni, lacul Bled este inconjurat de un peisaj montan magic si ofera acces facil la numeroase activitati in aer liber: drumetii in munti, plimbari cu salupa pe lac, inot sau diverse sporturi nautice. Comparat adesea cu o vacanta in Elvetia, la Bled veti avea parte de peisaje foarte frumoase, liniste, relaxare si preturi mult mai mici decat in alte tari europene.


Castelul Bled este o atractie turistica ce nu trebuie ratata. Situat in partea de nord a lacului, pe o stanca impunatoare, Castelul Bled ofera turistilor o incursiune in istoria sa, prin monumentele si obiectele medievale expuse aici. De asemenea, privelistea de la Castelul Bled este uimitoare. Un alt punct de atractie popular in Bled este biserica Sf. Maria. Nu ratati cascada Iglica (18 m) si pestera Babji Zob.

Vara, primavara sau toamna este un loc de poveste, perfect pentru plimbarile romantice prin padurea de smarald, inot, caiac, echitatie sau relaxare. Un loc foarte frumos pentru a admira natura slovena este parcul national Triglav.

Desi Bled nu este una dintre statiunile de top pentru schi, amatorii sporturilor de iarna pot incerca partia Straza, situata la scurta distanta de orasul Bled. Partia are nocturna, iar zapada de aici este artificiala.


8202

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Germania  |  Franta  |  Romania  |  Austria  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?... Atlas, cel mai mare lant muntos (2.500 km) se afla in Africa?...
Dictionar turistic
Calatorie - Deplasare colectiva sau individuala, organizata de o agentie de turism, pentru un pret fix, determinat; programul de calatorie poate fi oferit de agentie sau stabilit la cererea clientului.
7 recomandari