Locuri de o frumuseta rara mai putin cunoscute in Romania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Locuri de o frumuseta rara mai putin cunoscute in Romania


Sezonul concediilor nu a trecut încă, city break-urile sunt în floare, iar toamna nu pare să-și facă prea curând apariția. Profită de ocazie pentru a vizita locuri de o frumusețe magică, aici, în țara noastră, care nu se află momentan în centrul atenției turiștilor.

România este printre cele mai frumoase țări din Europa, cu o istorie bogată, prinsă între două lumi puternice, cea a romanilor și a dacilor viteji. Tradițiile noastre sunt milenare, abundă de mituri și legende, iar peisajele sunt de poveste.

Puterea stă în mâinile celor mulți, de aceea este bine să declarăm fără tăgadă că avem o țară care merită vizitată și să o facem cunoscută la nivel mondial. Putem lua exemplu de la țări precum Franța, Belgia sau Germania care au un marketing turistic bine pus la punct și să oferim străinilor autenticitate, tradiție și peisaje de o frumusețe nebănuită.

1. Țara Luanei sau așezările rupestre de la Boziorul, județul Buzău
Munții Buzăului sunt fascinanți prin frumusețea lor și abundența folclorului local, care invită turiștii să le descopere miturile. Dacă faci trasee montane cu bicicleta, aceștia sunt ideali pentru tine și gașca ta.
De altfel, tot aici vei găsi o zonă plină de mistere: așezările rupestre de la Boziorul, aflate pe raza localităților Boziorul, Colți, Cozieni și Brăiești.

Acestea au fost datate din epoca bronzului cu semne clare de locuire. Din secolul al XVI-lea au fost folosite drept adăpost pentru sihaștri și transformate în altare de rugăciune.
Zona din apropierea comunelor Boziorul și Colți este denumită Țara Luanei. Dacă vrei să vizitezi regiunea, folosește o mașină cu garda înaltă și fii cu băgare de seamă, deoarece traseul turistic nu a fost amenajat într-un mod corespunzător.

2. Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche sau Templul Ursitelor
La poalele munților Făgăraș, o mănăstire săpată în stâncă oferă prilejul la meditație și introspecție. Datată din secolul al XVI-lea, aceasta începe să devină cunoscută peste tot în țară.
Complexul de la Șinca Veche cuprinde biserica rupestră aflată sub pământ și o mănăstire nouă, ambele amenajate în pădure.

Potecile și căsuțele construite în miniatură aduc aminte de Frodo, din filmul Hobbitul. Aici poți să te bucuri de aerul curat, adăpostindu-te de căldură, te poți odihni sprijinindu-ți un rucsac de buturugile din lemn sau poți încropi un mic picnic pe iarba proaspătă.

Cu siguranță, atmosfera care predomină în această parte de țară, desprinsă parcă din alte timpuri, o să te facă să revii cu dor, de fiecare dată lăsându-te surprins de farmecul locului.

3. Transvilcan sau drumul lui Mihai Viteazul
Mai puțin faimos decât Transalpina, drumul lui Mihai Viteazul leagă Oltenia de Transilvania și urcă până la altitudinea maximă de 1.621 metri, în pasul Vîlcan.

Se spune că acest drum a fost folosit de domnitorul valah pentru a ajunge la Viena ca să ceară ajutor împăratului Rudolf al II-lea. Din păcate, drumul forestier nu poate fi circulat decât cu mașini de teren cu garda înaltă, fiind asfaltat numai în zona din județul Hunedoara.

În cel mai înalt punct, și anume pasul Vîlcan se poate admira frumusețea peisajului, fiind o zonă perfectă să pregătești un picnic delicios și să te ascunzi de zarva orașului.

Multe locuri merită vizitate în România, fie că alegi mașina personală sau un mijloc de transport precum autobuzul sau trenul. Fă-ți o bucurie personală și admiră frumusețea pe care Carpații o oferă, descoperind, de-a lungul călătoriei tale, nu doar locuri minunate, ci și oameni frumoși.

Sursa photo: Shutterstock


1634

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Franta  |  Malta  |  Turcia  |  Germania  |  Spania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
In prezent in lume exista 195 de state suverane și independente – 193 de state membre ale Organizatiei Națiunilor Unite, plus Vatican și Palestina care sunt observatori permanenti la Natiunile Un... Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?...
Dictionar turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
7 recomandari