TurisMALL
powered by

Orase colorate


Daca vrei sa diversifici culorile din vacantele tale, iar albastrul turcoaz al marii sau verdele muntilor nu-ti mai sunt de ajuns, iti propunem in cele ce urmeaza cele mai vesel colorate orase, prin care ti-e mai mare dragul sa te plimbi si sa admiri arhitectura locului.

Guanajato, cel mai colorat oras din Mexic
Cuibarit in muntii Sierra de Guanajato orasul este considerat a fi cel mai frumos din Mexic. Locul a fost ridicat in anul 1554 in apropierea unei bogate zone cu zacamant de argint. Boom-ul in minerit din secolul 16 a condus la constructia de biserici si vile - adevarate opere de arta, colorate in nuante vesele ce ofera o energie aparte locului. Pentru circulatia masinilor exista tunele subterane special amenajate. Strazile si aleile orasului fiind astfel lasate la dispozitia turistilor dornici de plimbari in voie.

Valparaiso, Perla Pacificului

Valparaíso este un oras si comuna apartinand de Chile, fiind unul dintre cele mai importante porturi la mare si un centru cultural in plina crestere. Aici culoarea este la ea acasa, cladirile fiind vopsite in cele mai frumoase nuante. Diversitatea de culori se datoreaza faptului ca in port se aduceau vase pentru reparatii, in urma lor ramanand zeci de cutii de vopsea pe care localnicii le luau si isi pictau casele. Orasul este plin de stradute labirintice si de cele mai frumoase exemple de arhitectura.


Manarola, privelisti colorate

Manarola este unul din cele mai batrane orase din Cinque Terre unde te poti bucura de cele mai frumoase privelisti asupra Mediteranei. Pe langa peisajele naturale, si cele arhitecturale sunt cu adevarat fermecatoare. Casutele de pescari sunt cochet colorate, creeand o atmosfera prietenoasa si primitoare. Porneste la pas pe stradutele serpuitoare si fa un popas la un espresso, pentru a admira diversitatea culorii locale si inspira aerul proaspat si briza marii.


Varsovia, mandria Poloniei

Situat in sud-vestul Poloniei, Varsovia este cel mai fermecator oras al Poloniei. Peisajul urban are printre cele mai reprezentative cladiri ale arhitecturii moderne si contemporane. Palatele, bisericile si vilele de aici infatiseaza o bogatie de stiluri de constructie, cu exemple din stilul gotic, baroc si perioadele neoclasice. Se poate ajunge usor ciar din centrul orasului, centru care dateaza din secolul 12.

Jaipur, orasul roz

Jaipur nu se incadreaza in categoria oraselor multicolore insa aici rozul este la putere. Poreclit si Orasul Roz, capitala statului Rajasthan este considerata a fi cel mai bine organizat oras. Directiile fiecarei strazi si piete sunt indreptate dinspre est spre vest si de la nord la sud. Iar cand printre cladirile maiastru sculptate si vopsite, ajungi sa dai si peste elefanti, camile sau vaci plimbandu-se in voie, peisajul devine desprins din alta lume.


3748

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dos de Mayo (2 Mai)
In fiecare an Madridul comemoreaza revolta care a avut loc pe 2 mai 1808 impotriva fortelor de ocupa..
Italia  |  Olanda  |  Ungaria  |  Austria  |  Germania  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Turcia este denumita si "Tara celor patru anotimpuri".... Crocodilii inghit pietre, ca sa capete greutate si sa se scufunde mai adanc?...
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari