Orasele de ciocolata, irezistibile pentru turisti

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Orasele de ciocolata, irezistibile pentru turisti


V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai bune destinatii pentru turismul de ciocolata? Orasele in care micutele praline elegant decorate, cu umpluturi aromate si savuroase sunt adevarate vedete, mandria localnicilor si o atractie pentru turisti? Desi pentru multi, ciocolata este doar un dulce oarecare, pentru locuitorii din Bournville, Bruxelles sau Zurich, ea se ridica la un alt nivel, de capodopera gastronomica.

Bournville, aflat in regiunea sudica a Birmingham, se afla printre cei mai faimosi producatori de ciocolata, iar in fruntea clasamentului se afla Cadbury, unul dintre brandurile celebre din “lumea ciocolatei” care si-a inceput activitatea in aceasta zona.

Autoritatile au speculat potentialul turistic al zonei si au pus la punct un sistem ingenios de tururi care promit experiente multisenzoriale si vizite la cele mai importante fabrici, unde turistii isi pot prepara propriile lor sortimente de bomboane pe care mai apoi, le pot savura.

Surprinzator, dar pitorescul orasel italian Turin are mai multe ciocolaterii decat Belgia si Franta la un loc, sustine opentravel.com care adauga ca numarul mare de evenimente dedicate ciocolatei atesta reputatia de iubitori de ciocolata a italienilor.Anual timp de doua saptamani, Turin gazduieste un festival complet inchinat deliciosului dulce. Evenimentul atrage anual 700.000 de turisti pofticiosi care se rasfata cu specialitatea orasului Turin, numita Gianduiotto.

Ciocolata ramane principalul motiv si punct de atractie pentru planificarea unei vacante in Cologne, unul dintre cele mai vechi orase din Germania. Ce-i drept, o parte dintre turisti este atrasa de catedralele impresionante ale burgului german, alta parte va fi intotdeauna fidela centrului istoric, cu aspect medieval, dar majoritatea covarsitoare revine in Cologne pentru... ciocolata.
Tinand cont ca micutul oras are o istorie de peste 3.000 de ani in fabricarea pretiosului dulce si 2.000 de expozanti care isi prezinta produsele pe o suprafata mai mare de 4.000 de metri patrati alocati, nici nu e greu de crezut ca fanii ciocolatei sunt in extaz.

Intreaga tara a Elvetiei pare visul unui “ciocohoolic” transformat in realitate. Toblerone, Lindt, Nestle si Sprungli si-au adus fiecare contributia la realizarea acestui vis, materializat in cel mai mare nivel al consumului de ciocolata inregistrat pe cap de locuitor.

Orasul elvetian Zurich reprezinta “Capitala Paradisului de Ciocolata”, asa cum este identificat de opentravel.com si poarta cu mandrie acest statut. Buticuri cu vitrinele doldora de praline se gasesc la fiecare colt de strada, iar fabricile care produc delicioasele produse sunt foarte usor de vizitat, intr-o tentativa de a-i cuceri definitiv pe pofticiosi, aratandu-le procesul de fabricatie.

Cand o tara cu 10 milioane de suflete are peste 2.000 de ciocolaterii, 16 muzee complet dedicate savurosului desert si 12 fabrici care produc constant praline, bomboane si delicatese pe baza de cacao, atunci acestea sunt cu siguranta dovezi care atesta pasiunea pentru ciocolata a belgienilor, noteaza opentravel.com. Orasul Bruxelles poate fi considerat Capitala Mondiala a Ciocolatei, unde cladirile unor branduri precum Mary Chocolatier, Neuhaus, Leonidas si Godiva sunt la fel de importante si de vizitate precum cladirile institutiilor europene.
Magazinul vedeta in sortimente de ciocolata, mic ca suprafata dar gigantic din punct de vedere al varietatii de branduri este Grand Sablon. Aici puteti gasi tot felul de sortimente de ciocolata, cu creme fine,cu fistic, alune, martipan,fructe confiate, si tot soiul de alte umpluturi care fac alegerea dureros de dulce.


3554

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Belgia  |  Romania  |  Germania  |  Cehia  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Statul cu cel mai mare procent de oameni care merg pe jos la lucru este Alaska.... Prima femeie inginer din Europa a fost romanca Eliza Leonida Zamfirescu, care obtine diploma de inginer diplomat in chimie in anul 1912, la Berlin....
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari