Pregatirea masinii pentru iarna – 5 sfaturi utile

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Pregatirea masinii pentru iarna – 5 sfaturi utile


Toamna își intră deja în drepturi, ceea ce înseamnă că sezonul rece nu mai este atât de departe, deci pregătirea automobilului pentru iarnă devine o necesitate pentru fiecare șofer. În articolul de azi, trecem în revistă cele mai importante chestiuni de avut în vedere legate de mașină, pentru venirea iernii și călătorii fără surprize nedorite.

1. Bateria
Acumulatorul mașinii trebuie să fie conform parametrilor ideali, în special în sezonul rece, când mașinile pot rămâne fără curent extrem de rapid. În special pentru mașinile diesel, unde motorul se pornește mai greu și se încălzește mai greu, ar fi indicat să verificăm bateria încă din timpul lunilor de toamnă.

O baterie premium, deși poate un pic mai scumpă, ne poate salva de situațiile neplăcute, cum ar fi pierderea curentului sau înghețarea acumulatorului (o simplă căutare după acumulatori de marcă, spre exemplu, baterii auto Bosch, ne va ajuta să găsim ceea ce ne trebuie).

Acest aspect nu trebuie neglijat. Utilizând un acumulator slab sau de calitate joasă, se poate ajunge la deteriorarea altor piese, mult mai importante și mai scumpe (cum ar fi electromotorul mașinii). Ca măsuri de precauție în plus, putem merge la un service autorizat pentru o verificare a bujiilor, iar dacă vreuna (sau toate) necesită schimbare, să nu așteptăm temperaturile extreme până să facem asta.

2. Anvelopele
Unul dintre cele mai importante aspecte ale șofatului pe timp de iarnă este alegerea unor anvelope corespunzătoare, atât conform sezonului, cât și cerințelor stipulate de producătorul mașinii.

Verificarea roților, instalarea anvelopelor de iarnă, presiunea și alte servicii conexe vor trebui realizate într-un cadru profesional de către tehnicieni autorizați. Astfel, evităm riscurile derapajelor, ale înzăpezirii și ale unor incidente nedorite. La fel ca în cazul acumulatorilor, o marcă premium va livra produse de o mai bună calitate, ce pot rezista chiar mai multe sezoane, cu o îngrijire corectă.

3. Lichidele
Fie că ne referim la antigel, la lichidul de frână sau la cel pentru parbriz, toate lichidele necesare unei rulări corecte trebuie verificate înainte de intrarea în iarnă, iar acolo unde este indicat, să achiziționăm doar lichide ce rezistă temperaturilor ce scad sub 0 grade.

În general, acestea poartă semne distinctive pe etichete, pentru a ne fi mai ușor să alegem lichidele specifice anotimpului. Cu cât este mai mare rezistența la frig (unele putând ține piept temperaturilor de -40 de grade), cu atât autovehiculul va funcționa în parametri normali, iar mecanismele vor fi protejate.

4. Combustibilul
Deși este mai scump decât combustibilul standard, atât benzina, cât și motorina destinate lunilor reci sunt mult mai indicate în utilizare, datorită nivelului de rezistență la frig, a densității și aditivilor ce protejează sistemul de injecție al combustibilului.

De asemenea, este recomandat să avem întotdeauna o cantitate considerabilă de combustibil în rezervor (de preferat, peste 50% în orice moment), pentru a evita înghețul și pentru a fi pregătiți în cazul unor blocaje rutiere cauzate de vreme. Este foarte riscant să circulăm „pe roșu” cu nivelul rezervorului, în special în sezonul de iarnă.

5. Accesoriile
Unul dintre cele mai importante lucruri este să prevenim situațiile nedorite și să fim pregătiți pentru orice. De aceea, după ce am efectuat verificările și schimburile sezoniere, este totuși recomandat să avem în mașină, pentru orice drum (în special iarna) anumite accesorii utile, cum ar fi: cabluri de curent (chiar dacă bateria noastră este bună, putem dona energie către altă mașină), lopată, sare și nisip pentru eventuale blocaje în zăpadă, redresor pentru baterie, lanternă, lichid pentru degivrarea geamurilor în cazul unor temperaturi extreme. Acestea ne pot fi de folos în situații de urgență și ne pot ajuta în continuarea drumului până la destinație.

Sursă foto: Unsplash


165

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Michael Jordan, celebrul sportiv, castiga anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia?... Orasul Giza din Egipt este cel mai vechi oras din lume?...
Dictionar turistic
Inregistrarea plecarii - Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client.
7 recomandari