Privelisti uimitoare, platforme ametitoare

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Privelisti uimitoare, platforme ametitoare


ISCHGL

Dachstein Sky Walk, Austria

Supranumit si balconul Alpilor, Dachstein Sky Walk se afla la o inaltime de 2.700 m, pe culmea varfului Hunerkogel. Dachstein Sky Walk ofera turistilor o panorama de 360 grade, cu Slovenia in partea de sud si Cehia in partea de nord. Platforma Sky Walk se afla la o inaltime mai mare decat Cascada Niagara (Canada) sau Cascadele Iguazu (Brazilia).

Aurland Lookout, Norvegia

Pentru o priveliste mai buna asupra fiordului Aurland din Novergia, arhitectii Todd Saunders si Tommie Wilhelmsen ai creat o platforma orizontala cu o curba periculoasa. Din fericire pentru turistii care se aventureaza sa admire fiordul de la o inaltime de 610 m, curba este protejata de un geam gros, toti vizitatorii fiind in siguranta.

Grand Canyon Skywalk, Arizona, SUA


Platforma in forma de potcoava de cal se afla la o inaltime de 1219 m si este extinsa 20 m pe creasta Marelui Canion din Arizona. Platforma este construita din geam rezistent, iar vizitatorii trebuie sa poarte sosete speciale.

Platforma de la Cascada Iguazu, Brazilia si Argentina

Renumite in lumea intreaga, Cascada Iguaza impresioneaza prin cascadele superbe, padurea tropicala si pasarile frumos colorate. Pentru a aprecia mai bine frumusetea acestui loc, puteti admira cascada Iguazu de pe platforma.

Sky Tower, Auckland, Noua Zeelanda

Pentru a construi Sky Tower a fost nevoie de 2660 de tone de otel si 15.000 m2 de beton. Turnul rezista la vant puternic de 200 km/h, cutremure pana la 8 grade pe scara Richter, iar intr-o zi senina, vizibilitatea este de 82 km. Cel mai inalt punct este Sky Deck, unde geamurile ofera o panorama de 360 grade.

Illawarra Fly Tree Top Walk, Australia


Platforma Illawarra Fly Tree Top Walk se afla pe dealurile Knights si permite vizitatorilor sa admire padurea de la o inaltime de 25 m.

Landscape Promontory, Elvetia

Platforma de pe muntele Cardada ofera o priveliste minunata spre lacul Maggiore. Realizata din otel si titaniu, platforma este inscriptionata cu texte din literatura si istorie.

Infinity Room at House on the Rock, Wisconsin, SUA

House on the Rock a fost deschisa in 1959 si este un complex arhitectonic cu strazi, gradini si magazine. House on the Rock se afla in Spring Green, Wisconsin si este o importanta atractie turistica. Punctul de atractie il reprezinta Infinity Room at the House; camera este extinsa la 300 m inspre vale, nu are suport exterior si este realizata din 300 de ferestre.

Il binocolo, Italia

Platforma din fier se afla in gradinile castelului Trauttmansdorff si ofera o panorama asupra padurilor din jurul monumentului.

Top of Tyrol, Austria

Top of Tyrol este o platforma situata la 3.000 m inaltime, pe ghetarul Stubai din Tyrol, Austria. Pentru ca structura sa reziste la temperaturi scazute, s-a folosit un otel special, pentru dezagregare.

Sursa articol. Sursa foto


5634

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pastele
Pentru greci Pastele reprezinta cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit ma..
Stiai ca?
In Estonia, taierea painii cu un cutit este considerata lipsa de respect. Painea trebuie rupta si impartita cu mainile.... Antarctica este continentul cu cea mai mare altitudine medie – 2.165 m....
Dictionar turistic
Vilegiatura - Sejur scurt de vacanta sau de repaus la tara, la munte sau la mare.
7 recomandari