Sfaturi despre cum sa prelungesti viata saltelei tale

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sfaturi despre cum sa prelungesti viata saltelei tale


Achiziția unei saltele reprezintă o investiție pe termen mediu și lung. În funcție de bugetul disponibil și tipul saltelei alese, prețurile pot varia destul de mult. Evident, cu cât vă doriți mai mult de la o saltea, cu atât prețul acesteia va crește. Odată realizată achiziția, poate ar fi bine să știți ce ar trebui să faceți pentru a păstra salteaua în cele mai bune condiții, pentru o perioadă cât mai îndelungată. Specialiștii din cadrul magazinului online Expert-Saltele.ro unul dintre cele mai mari magazine de profil din țară, ne vor ajuta cu sfaturi privind întreținerea saltelei.

Pentru a menține salteaua în cele mai bune condiții posibile și pentru a-i prelungi durata de viață, este important să țineți cont de următoarele aspecte:

Aveți grijă de așternuturi
Este foarte important ca o dată la una-două săptămâni, să spălați așternuturile. În acest fel, particulele de pe așternuturi ce se adună în timp nu vor ajunge la saltea.

Folosiți husă pentru saltea
Protejarea saltelei este un aspect foarte important. Achiziționarea unei huse de saltea va da rezultate pe termen lung, cu o investiție minimă. Unele huse pot avea rezistență la apă de exemplu, cu o astfel de husă puteți evita deteriorarea saltelei. În același timp, husele de saltele sunt mult mai ușor de curățat comparativ cu o saltea, iar în acest fel igiena saltelei va fi menținută la cel mai ridicat nivel extrem de ușor.

Este nevoie ca salteaua să fie aerisită?
În funcție de tipul saltelei, da. Deși nu este absolut obligatoriu, este recomandabil să lăsați salteaua la aerisit din când în când. De exemplu, când schimbați așternuturile, nu vă grăbiți să acoperiți salteaua. Lăsați-o neacoperită pentru o oră – două. În felul acesta, umezeala care se poate aduna în timp în saltea, se va evapora.

Cum să curățați o saltea
Deși poate părea plauzibil să curățați salteaua doar în cazuri extreme, ca atunci când scăpați lichide pe ea de exemplu, este recomandabil ca salteaua să fie curățată cel puțin o dată la șase luni. Acest proces va ajuta la evitarea acumulării de acarieni și praf. Pentru curățarea ei se pot utiliza atât produse dedicate, cât și produse realizate în casă. De exemplu, puteți amesteca suc de lămâie stoarsă cu sare. Combinarea celor două ingrediente va crea un agent de curățare destul de puternic, dar natural în același timp. Ștergeți suprafața saltelei, iar apoi lăsați-o să se usuce. Cel mai bine este să realizați această procedură dimineața, pentru a nu utiliza salteaua foarte repede. Ca recomandare, cel mai bine ar fi să o lăsați sa se aerisească timp de 24 ore.

După achiziție, în cât timp pot utiliza salteaua
Noua saltea a ajuns acasă și vă întrebați deja când puteți să o încercați? Ei bine, cel mai în regulă ar fi să o lăsați opt ore fără a o utiliza, pentru ca aceasta să se extindă la dimensiunile ei. Evident, timpul necesar pentru acest proces poate fi diferit de la o saltea la alta, de aceea ar fi bine să verificați și instrucțiunile furnizate de către producător.

Cum ne dăm seama că salteaua ar trebui schimbată
Este important să știm cât de “îmbătrânită” este salteaua. O saltea utilizată pentru o perioadă îndelungată poate fi locația perfectă pentru acarieni și umezeală, de aceea este important să respectați indicațiile de mai sus. În felul acesta evitați declanșarea unor alergii. Dacă salteaua dumneavoastră are mai mult de cinci ani, în funcție de cum a fost îngrijită, probabil va trebui să o verificați cu atenție. Uitați-vă după zone îngălbenite. Dacă descoperiți astfel de zone, încercați să curățați cu metodele indicate mai sus, iar apoi lăsați-o la uscat și aerisit minim 24 ore. Dacă dimineața vă treziți cu dureri de spate sau crampe musculare, încercați să rotiți salteaua și să o întoarceți pe cealaltă parte. Dacă problema persistă, atunci cel mai probabil va trebui să schimbați salteaua. Durata medie de viață a unei saltele este de opt ani. Sigur, sunt și saltele de top a căror durată de viață este mult mai lungă, dar dacă utilizați o saltea obișnuită, atunci opt ani e cam durata maximă de utilizare.


57

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Budafest
Anual, in lunile iulie si august in Budapesta are loc Festivalul Muzical al Verii Budafest. Oper..
Franta  |  Romania  |  Malta  |  Olanda  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Comitetul International al Crucii Rosii a primit de 3 ori Premiul Nobel pentru Pace, Linus Pauling este singura persoana care a primit 2 premii Nobel complete (pentru chimie – 1954 si pace – 1962)... In SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa?...
Dictionar turistic
Eliport - Aeroport de dimensiuni reduse, construit special pentru decolarea, aterizarea si manevrele elicopterelor.
7 recomandari