Stadioane din Europa care merita vazute macar o data in viata

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Stadioane din Europa care merita vazute macar o data in viata


Unele stadioane din Europa sunt mai mult decât locul în care se desfășoară meciuri de fotbal sau au loc concerte. Ele au o istorie aparte, o arhitectură deosebită și, dincolo de stadionul în sine, reprezintă și atracții turistice.

Stadioane precum Camp Nou, Allianz Arena, Wembley, Santiago Bernabeu și Liverpool FC se regăsesc cu siguranță pe această listă cu locuri speciale. Prezentarea lor o vei descoperi în rândurile de mai jos.

Camp Nou (Barcelona)
Foarte mulți turiști care ajung în Barcelona vizitează și stadionul Camp Nou. Dincolo de Sagrada Familia, Parc Güell și alte atracții turistice din Barcelona, stadionul reprezintă un punct de referință al orașului. El a fost inaugurat în 1984, iar aici se află și un muzeu foarte bine pus la punct din care vei afla întreaga istorie a clubului catalan. Prețul la începutul anului 2024 pentru un tur al stadionului FC Barcelona începe de la 19 euro și include și vizitarea muzeului. De asemenea, o experiență inedită este și prezența la un meci al FC Barcelona, având în vedere atmosfera specială creată.

Allianz Arena (München)
https://www.youtube.com/watch?v=2lR7DpA42qo&t=90s
Spectaculoasa arenă din Bavaria este casa echipei Bayern München. Poate fi vizitată în fiecare zi în care Bayern nu joacă pe acest stadion, iar prețul unui bilet pleacă de la 25 de euro pentru un adult. Experiența în sine durează în jur de 2 ore și jumătate și include vizitarea stadionului (aproximativ o oră) și cea a muzeului. Programul zilnic este de la orele 10:00 la 18:00. Bayern München a fost înființată în anul 1900, astfel că istoria acestui club este cu adevărat deosebită.

Wembley (Londra)
Este cel mai cunoscut stadion din Marea Britanie, iar după renovarea din 2007 arată cu adevărat spectaculos. Aici au avut loc numeroase partide legendare. Recent, Wembley a găzduit finala EURO 2020, pe care Italia a câștigat-o. Iar următorul mare meci ce va avea loc pe acest stadion este finala Champions League, programată pe 1 iunie. Este unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului, iar multă lume se întreabă dacă Manchester City va reuși să-și apere trofeul cucerit anul trecut, mai ales că se va juca în Anglia. Semnele sunt bune pentru formația lui Pep Guardiola, care este favorita numărul 1 și în acest sezon, potrivit cotelor afișate pe platforma de pariuri online NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!). City are cota 2.85 și este urmată de Bayern München (5.00), Real Madrid (6.50), Arsenal (7.00) și PSG (13.00).

Santiago Bernabeu (Madrid)
Stadionul din Madrid a fost renovat recent, astfel că merită și mai mult să fie vizitat. Este casa echipei care a câștigat Champions League de 14 ori în istorie, un adevărat record. Fotbaliști legendari au evoluat pe această arenă, astfel că ai un motiv în plus să o vizitezi. Prețul pentru un bilet pleacă de la 25 de euro online sau 28 de euro dacă îl cumperi de la stadion. În acești bani vei avea posibilitatea să vizitezi stadionul și muzeul lui Real Madrid. Având în vedere că anumite zone sunt încă în construcție, ruta obișnuită va fi însă scurtată.
https://www.youtube.com/watch?v=epef95O-EwY

Liverpool FC Stadium (Liverpool)
Unul dintre stadioanele din Anglia în care vei găsi o atmosferă de excepție, mai ales dacă vei fi unul dintre norocoșii care va avea posibilitatea să meargă și la un meci. Celebrul imn "You ll Never Walk Alone" este cunoscut la nivel mondial. Liverpool oferă și posibilitatea de a vizita stadionul, astfel că vei putea să mergi pe tunel, la vestiare și în sala de conferințe. Mai mult, clubul de pe Anfield Road organizează și întâlniri cu legendele sale. Prețul pentru un tur al stadionului pleacă de la 14 lire sterline în 2024.
Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.
Sursa foto: espaibarca.fcbarcelona.com


125

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Stiai ca?
Liban se mai numeste si "Tara cedrilor" si "Perla Mediteranei".... Focsani a fost denumit si „Orasul de pe Milcov”. El reprezinta locul unde domnitorul Stefan cel Mare a stabilit hotarul dintre Moldova si Tara Romaneasca, in anul 1482. Dupa Unirea Principatelor, ...
Dictionar turistic
Aerobuz - Avion de pasageri de capacitate foarte mare ca re zboare pe distanțe medii si efectueaza curse dese.
7 recomandari