Surprinde-l pe Mos Craciun: fa-i o vizita iarna asta!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Surprinde-l pe Mos Craciun: fa-i o vizita iarna asta!


Laponia, Finlanda, aici este destinația în care se află cel care aduce cele mai multe zâmbete în fiecare iarnă și unde acesta se pregătește neîncetat pentru momentul în care 24 de zile se aștern peste luna a-XII-a fiecărui an.

Poți să-i arăți moșului că mașinuța pe care ai primit-o atunci când erai mic… a mai crescut. Imaginează-ți bucuria de pe fața lui când o să vadă că ai venit să-l vizitezi chiar în ea! … cu toate că poate are altă formă și culoare.

Și moșul trebuie să vadă cât de mare te-ai făcut

Poate că atunci când erai mic, mereu ți-ai dorit să devii pilot de raliuri. Ei bine, Finlanda este una dintre cele mai faimoase locații unde circuitele de macadam și adrenalină au loc.

Totuși este bine de știut că orice pilot are nevoie să-și pregătească mașina pentru un astfel de drum. Aici, majoritatea piloților se plâng de anvelope, întrucât acestea pot fi supuse unui stres foarte mare în drum spre Moș Crăciun, iar un set bun ar trebui să te asigure în fața condițiilor de vreme de acolo. De exemplu, anvelopele Nokian sunt anvelope făcute chiar în țara lui Moș Crăciun.

Ce poți face în Laponia

Conform Institutului Finlandez de Meteorologie, în această perioadă a anului ai posibilitatea să te bucuri de atracțiile Laponiei doar pe întuneric, deoarece majoritatea timpului pe care îl vei petrece acolo va fi noaptea. Vara, spre deosebire, în intervalul lunilor Iuie-Iulie poți întâlni chiar și 24 de ore pe zi de lumină și soare.

Nordul Finlandei îți poate oferi o serie spectaculară de locații de vizitat, de la faimoasa Aurora Borealis, natură și păduri superbe, sau stațiuni extreme de ski, până la sculpturi mistice în aer liber și castele din gheață precum în povești. Iată câteva locații care merită parcurse și unde poți găsi astfel de atracții:

- Rovaniemi
- Inari
- Levi
- Kemi

Cadoul perfect pentru Moș Crăciun?

Din moment ce deja are toate cadourile din lume, să-i faci un cadou unei astfel de entități este o adevărată provocare. Dar cu siguranță sunt câteva lucruri pe care poți să i le oferi, de exemplu:
- Timp
- Lumina zilei
- Ginkgo Biloba, să nu cumva să uite moșul pe cineva
- O pelerină, pentru că nu trebuie să-l vadă nimeni!
- O garderobă mai variată...
- Un abonament la sală sau un nutriționist
- Multă cafea! moșul trebuie să stea treaz!
- Mai mulți reni-putere

Până la urmă, orice i-ai oferi moșului, cu siguranță s-ar bucura oricum, el îi iubește pe toți copiii, chiar și pe cei mai mari, așa că cel mai frumos cadou ești tu! Nu pierde ocazia și fă-i o vizită moșului pentru a-i transforma și lui iarna într-o poveste.


158

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Italia  |  Malta  |  Romania  |  Germania  |  Spania  |  Franta  | 
Stiai ca?
Populatia Africii se apropie de 1 miliard, iar mai mult de jumatate din populatie are sub 25 de ani?... Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri? Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor ca...
Dictionar turistic
Caravana - Grup de persoane sau de calatori care traverseaza impreuna un desert sau o regiune periculoasa. Prin extensie: a) Grup de turisti; b) Ansamblu de vehicule rutiere care se deplaseaza in grup.
7 recomandari