Top 5 traditii de Paste din intreaga lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 5 traditii de Paste din intreaga lume


Sarbatorile Pascale se apropie! In jurul lumii, culturi diferite, tari, comunitati si secte au propriile lor traditii de celebrare a sarbatorii.

Catolicii si protestantii se aduna in bisericile din intreaga lume pentru a sarbatori Invierea lui Hristos, dar alti oameni sarbatoresc acest eveniment dupa traditiile lor, de exemplu: mananca iepurasi de ciocolata, organizeaza vanatori de oua, inalta zmei. In cele ce urmeaza regasiti 5 traditii de Paste din intreaga lume. Stiti alte traditii interesante?

1. Insulele Bermude


Locuitorii sarbatoresc Vinerea Mare inaltand zmeie facute de acestia, mancand prajituri din peste si chifle calde in forma de cruce. Se spune ca traditia a inceput atunci cand un profesor local din armata britanica a avut dificultati in a explica clasei lui inaltarea lui Hristos la cer. El a facut un zmeu, cu o forma traditionala de cruce, pentru a ilustra acest fapt. Traditionalele zmeie din Bermude sunt realizate din hartie colorata, corzi lungi, lemn, metal.

2. Norvegia


Norvegienii au o traditie interesanta pentru sezonul cunoscut sub numele de "Easter-Crime" sau Paaskekrim. In acel moment al anului, multi oameni din tara citesc carti mistery sau vizioneaza la televiziunea nationala seriale criminalistice. Multe familii evadeaza la munte in vacanta de o saptamana incepand cu vinerea de dupa Duminica Floriilor si incheindu-se marti dupa Paste. Astfel, unii dintre norvegieni isi petrec timpul intr-o cabana de schi, timp in care se joaca Yahtzee (un joc popular). Imaginea de mai jos arata romane de mister norvegiene expuse in magazine, in timpul vacantei de Paste.3. Europa


In unele parti din nord-vestul Europei, in duminica Pastelui si luni se aprind focuri mari, numite Focurile de Paste. Desi exista mai multe explicatii privind originea acestei traditii, cea mai comuna este aceea conform careia sarbatoarea marcheaza momentul in care primavara devine victoriosa din lupta cu iarna cea grea, focurile alungand intunericul iernii. Astazi sensul aprinderii acestor focuri mari este pur si simplu de a aduce impreuna comunitatea. Noptile sunt festive cu consum mare de gin, bere si gustari.4. Suedia


In Suedia Pastele este sarbatorit cu mese pline de oua, hering si preparatul Jansson's Temptation (cartofi, ceapa, si sardine marinate coapte in smantana). Cea mai interesanta traditie din Suedia, este ca in zilele apropiate Duminicii de Paste, copiii se imbraca in vrajitori, purtand haine vechi. Calatorind din casa in casa, acestia dau la schimb picturi si desene pentru dulciuri.

5. Haiti


In Haiti, Saptamana Patimilor este marcata de parade colorate si muzica traditionala cantata la trompete din bambus, tobe, chiar si cutii de cafea. Vacanta de Paste este un amestec de traditii catolice si Voodoo. Credinciosii voodoo fac un pelerinaj anual in satul Souvenance. In fotografia de mai jos se ilustreaza credinciosii devotati voodoo care in timpul unei ceremonii din Souvenance tin un cap de capra drept ofranda pentru spirite. Cu scopul de a-si arata devotamentul fata de spirite, sarbatoarea este marcata de cantari si sacrificii de animale.


Sursa


5853

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
In Mexic culoarea mov este asociata cu inmormantarea si trebuie evitata cand se ofera flori.... Primul zbor in spatiul cosmic al unui roman, a fost efectuat de catre pilotul de aviatie Dumitru Prunariu, la data de 14 mai 1981....
Dictionar turistic
Asociatie de turism - Organizatie oficiala guvernamentala sau neguvernamentala, specializata sau nu, care are ca obect de activitate promovarea turismului pe plan local, regional, national; favorizeaza punerea in valoare si conservarea patrimoniului turistic. Asociatiile de turism pot constitui federatii, extinzandu-si actiunea lor in cadru national si international.
7 recomandari