TurisMALL
powered by

23636

Ghid Balcik
Obiective turistice

Balcik

Punctul de atractie al statiunii Balcic este Castelul Reginei Maria. Constructia castelului a inceput in anul 1925, fiind inconjurat de munti si Marea Neagra. Foarte impresionanta este gradina castelului, unde parfumul florilor aduce un plus de romantism. Cu o arhitectura simpla, castelul are 14 camere, 2 terase si un balcon. Din mobilierul original s-au pastrat doar cateva piese, interiorul fiind dominat de fotografiile Reginei Maria, icoane si tablouri.
http://www.dvoreca.com/

Gradina Botanica din Balcic atrage un numar mare de vizitatori. Gradina se intinde pe o suprafata de 65.000 m2 si ofera vizitatorilor ocazia de a admira peste 2.000 de plante din 85 de specii. Una dintre principalele atractii ale Gradinii este colectia de cactusi imensi, amplasata pe o suprafata de 1.000 m2. Colectia de cactusi este a doua camarime din Europa, dupa cea din Monaco.
http://www.dvoreca.com/

Plaja din Balcic este ingusta, cu nisip fin si apa limpede. Unul din neajunsurile zonei este faptul ca localnicii nu cunosc nici o limba straina, semnele fiind limbajul universal.

Pentru o portie de arta, va invitam sa vizitati Muzeul Etnografic. Alte atractii interesante din Balcic sunt: Biserica Sf. Nikola, Biserica Sf. Georgi, Biserica Sf. Petka, Biserica greceasca Sf. Elena (folosita si pentru concerte de opera), Teketo (monument religios de cult), Galeria de Arta (orasul Dobrudza).

In apropiere de Balcic puteti vizita: Capul Kaliakra, statiunea Nessebar (120 km) sau alte statiuni din Bulgaria: Albena, Nisipurile de Aur si Constantin si Elena.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Malta  |  Belgia  |  Spania  |  Romania  |  Germania  |  Austria  | 
Stiai ca?
Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s... Cea mai voluminoasa incapere descoperita pana acum este Galeria Sarawak din Pestera Gua Nasib Bagus (Pestera norocului sau Pestera Lubang Nasib Bagus) din statul malaezian Sarawak. Galeria Sarawak are...
Dictionar turistic
Ospitalitate - Hospitality - Actiunea de a primi si gazdui pe cineva.
7 recomandari