TurisMALL
powered by

25070

Ghid Balcik
Obiective turistice

Balcik

Punctul de atractie al statiunii Balcic este Castelul Reginei Maria. Constructia castelului a inceput in anul 1925, fiind inconjurat de munti si Marea Neagra. Foarte impresionanta este gradina castelului, unde parfumul florilor aduce un plus de romantism. Cu o arhitectura simpla, castelul are 14 camere, 2 terase si un balcon. Din mobilierul original s-au pastrat doar cateva piese, interiorul fiind dominat de fotografiile Reginei Maria, icoane si tablouri.
http://www.dvoreca.com/

Gradina Botanica din Balcic atrage un numar mare de vizitatori. Gradina se intinde pe o suprafata de 65.000 m2 si ofera vizitatorilor ocazia de a admira peste 2.000 de plante din 85 de specii. Una dintre principalele atractii ale Gradinii este colectia de cactusi imensi, amplasata pe o suprafata de 1.000 m2. Colectia de cactusi este a doua camarime din Europa, dupa cea din Monaco.
http://www.dvoreca.com/

Plaja din Balcic este ingusta, cu nisip fin si apa limpede. Unul din neajunsurile zonei este faptul ca localnicii nu cunosc nici o limba straina, semnele fiind limbajul universal.

Pentru o portie de arta, va invitam sa vizitati Muzeul Etnografic. Alte atractii interesante din Balcic sunt: Biserica Sf. Nikola, Biserica Sf. Georgi, Biserica Sf. Petka, Biserica greceasca Sf. Elena (folosita si pentru concerte de opera), Teketo (monument religios de cult), Galeria de Arta (orasul Dobrudza).

In apropiere de Balcic puteti vizita: Capul Kaliakra, statiunea Nessebar (120 km) sau alte statiuni din Bulgaria: Albena, Nisipurile de Aur si Constantin si Elena.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Belgia  |  Spania  |  Malta  |  Austria  |  Italia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Ungaria este una din tarile de top pentru cei pasionati de observarea diverselor specii de pasari. Aici se gasesc peste 400 de tipuri de pasari.... Nilul este cel mai lung fluviu din lume si masoara 6.670 km?...
Dictionar turistic
Cuseta - Pat pentru o persoana dotat cu un cearceaf, perna si patura, amenajat in mijloacele de transport (tren, vapor). Intr-o cabina se pot afla mai multe paturi.
7 recomandari