TurisMALL
powered by

22532

Ghid Bansko
Obiective turistice

Bansko

Biserica St. Trinity si Turnul cu Ceas sunt simbolurile statiunii Bansko.

La sud de Bansko se afla Parcul National Pirin. Parcul a fost inclus pe lista UNESCO datorita frumusetii arborilor seculari, cascadelor, pesterilor si vestigiilor istorice care se gasesc aici.

La 4 km de Ulen, de-a lungul raului Demianitsa, se afla ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte. In apropiere de ruine se afla movilele tracice.

Ambele statiuni Bansko si Dobrinishte sunt cunoscute si pentru apele minerale care izvorasc din rezerva Bayovi dupki-Djindjiritsa.

Cand sositi in statiune sau cand plecati spre casa, este recomandat sa vizitati manastirea Rila si capitala Bulgariei, Sofia.

Festivaluri si sarbatori
In fiecare an, la sfarsitul lunii noiembrie are loc Bansko Fillm Festival. Regizori din peste 30 de tari isi prezinta proiectele realizate. Filmele prezente in festival au ca teme: aventurile extreme, muntii si aventurile pe munti.

Pentru a atrage turisti si in lunile de vara, Bansko gazduieste Festivalul de Jazz. Scopul acestui festival este de a aduce pe aceeasi scena tinerii muzicieni bulgari cu cei din Germania, SUA sau alte tari. Prima editie a avut loc in august 1998, iar de atunci, faima Festivalului de Jazz creste de la an la an.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Malta  |  Italia  |  Belgia  |  Grecia  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
China are cel mai vechi calendar din lume? Editia lunara a calendarului a fost intocmita in 2600 I.Hr si are 12 semne zodiacale?... Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu...
Dictionar turistic
Brevet de turism - Document oficial acordat de o autoritate prin care se atesta capacitatea profesionala a persoanelor care asigura conducerea unor tipuri de unitati operationale din domeniul turismului.
7 recomandari