TurisMALL
powered by

22898

Ghid Bansko
Obiective turistice

Bansko

Biserica St. Trinity si Turnul cu Ceas sunt simbolurile statiunii Bansko.

La sud de Bansko se afla Parcul National Pirin. Parcul a fost inclus pe lista UNESCO datorita frumusetii arborilor seculari, cascadelor, pesterilor si vestigiilor istorice care se gasesc aici.

La 4 km de Ulen, de-a lungul raului Demianitsa, se afla ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte. In apropiere de ruine se afla movilele tracice.

Ambele statiuni Bansko si Dobrinishte sunt cunoscute si pentru apele minerale care izvorasc din rezerva Bayovi dupki-Djindjiritsa.

Cand sositi in statiune sau cand plecati spre casa, este recomandat sa vizitati manastirea Rila si capitala Bulgariei, Sofia.

Festivaluri si sarbatori
In fiecare an, la sfarsitul lunii noiembrie are loc Bansko Fillm Festival. Regizori din peste 30 de tari isi prezinta proiectele realizate. Filmele prezente in festival au ca teme: aventurile extreme, muntii si aventurile pe munti.

Pentru a atrage turisti si in lunile de vara, Bansko gazduieste Festivalul de Jazz. Scopul acestui festival este de a aduce pe aceeasi scena tinerii muzicieni bulgari cu cei din Germania, SUA sau alte tari. Prima editie a avut loc in august 1998, iar de atunci, faima Festivalului de Jazz creste de la an la an.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Italia  |  Germania  |  Spania  |  Franta  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Cuvantul piranha provine din limba indienilor si inseamana peste cu dinti.... Revistele pentru barbati de multe ori contin poze cu femei dezbracate. Revistele pentru barbati aduleaza femeile. In paginile lor regasesti retete de a cuceri femeile. In revistele barbatilor femeile ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari