TurisMALL
powered by

31163

Ghid Bansko
Obiective turistice

Bansko

Biserica St. Trinity si Turnul cu Ceas sunt simbolurile statiunii Bansko.

La sud de Bansko se afla Parcul National Pirin. Parcul a fost inclus pe lista UNESCO datorita frumusetii arborilor seculari, cascadelor, pesterilor si vestigiilor istorice care se gasesc aici.

La 4 km de Ulen, de-a lungul raului Demianitsa, se afla ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte. In apropiere de ruine se afla movilele tracice.

Ambele statiuni Bansko si Dobrinishte sunt cunoscute si pentru apele minerale care izvorasc din rezerva Bayovi dupki-Djindjiritsa.

Cand sositi in statiune sau cand plecati spre casa, este recomandat sa vizitati manastirea Rila si capitala Bulgariei, Sofia.

Festivaluri si sarbatori
In fiecare an, la sfarsitul lunii noiembrie are loc Bansko Fillm Festival. Regizori din peste 30 de tari isi prezinta proiectele realizate. Filmele prezente in festival au ca teme: aventurile extreme, muntii si aventurile pe munti.

Pentru a atrage turisti si in lunile de vara, Bansko gazduieste Festivalul de Jazz. Scopul acestui festival este de a aduce pe aceeasi scena tinerii muzicieni bulgari cu cei din Germania, SUA sau alte tari. Prima editie a avut loc in august 1998, iar de atunci, faima Festivalului de Jazz creste de la an la an.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Germania  |  Romania  |  Spania  |  Italia  |  Grecia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Doctorul George Papanicolau este inventatorul testului Papanicolau, in anul 1928. Testul Papanicolau reprezinta cea mai buna metoda de a depista intr-o faza timpurie cancerul de col uterin sau anu... China se mai numeste si "Dragonul rosu" sau "Uriasul adormit"....
Dictionar turistic
Pax - Prescurtare folosita de agentiile de turism insemnand numar de turisti sau persoane. Ex: 10 Euro/noapte/pax = 10 Euro/noapte/persoana.
7 recomandari